Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 12-Ιουλ-2006 14:19

  Save Lobistas-Lobistas!

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Save Lobistas-Lobistas!

  Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους βιότοπους για προστατευόμενα είδη. Πιο γνωστό απ’ όλα; Η χελώνα Caretta-Caretta που προτιμά τη Ζάκυνθο. Πλέον στο νησί της Μυκόνου, ζει ένα νέο προστατευόμενο είδος, οι Lobistas-Lobistas που μοναδικό σκοπό έχουν τη δημιουργία deals, επιχειρηματικών συμφωνιών δηλαδή. Δυστυχώς όπως ακριβώς και στην περίπτωση της δύσμοιρης χελώνας το ποσοστό θνησιμότητας των αυγών που εκκολάπτονται είναι τεράστιο.


  Προστατευόμενα είδη

  Οι χελώνες Caretta-Caretta επιστρέφουν κάθε δύο ή τρία χρόνια στον τόπο όπου γεννήθηκαν οι ίδιες, για να εναποθέσουν τα αβγά τους. Προτιμούν τις αμμώδεις παραλίες με ήπιες κλίσεις και χωρίς εμπόδια, όπου η άμμος έχει τα κατάλληλα χαρακτηριστικά υφής και μεγέθους και πληροί τις προϋποθέσεις θερμοκρασίας και υγρασίας που είναι απαραίτητες για την επώαση. Οι χελώνες θάβουν τα αυγά τους στην άμμο και τα αφήνουν στην τύχη τους.

  Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο το καλοκαίρι στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, γεννά deals! Το προστατευόμενο είδος Lobistas-Lobistas (εκ’ του lobbying) επιστρέφει κάθε δύο ή τρία χρόνια (όποτε του τελειώσουν τα λεφτά από το προηγούμενο deal) σε μέρη με παραλίες (και επιχειρηματίες) και φυσικά χωρίς εμπόδια. Το συγκεκριμένο είδος ξεκινά τα deals αλλά αργότερα τα παρατάει χωρίς να ενδιαφέρεται επίσης για την κατάληξή τους.

  Όπως η Ζάκυνθος θεωρείται το ιδανικό μέρος για την αναπαραγωγή της Caretta-Caretta έτσι και η Μύκονος είναι το νησί του Lobista-Lobista.


  VS

  Δύσκολοι καιροί για deals

  Το καλοκαίρι λοιπόν «γεννάει» deals! Εκτός απ’ τη θερμοκρασία που κάνει τους ανθρώπους πιο ανοιχτούς και χαλαρούς, βοηθούν η καλή διάθεση και φυσικά τα deals που προηγήθηκαν. Η διαφορά με τις χελώνες είναι ότι τα deals δεν γεννιούνται κάθε χρόνο. Στην πραγματικότητα οι χρονιές από άποψη επιχειρηματικών συμφωνιών μοιάζουν με τις καλές χρονιές των κρασιών. Είναι λίγες. Έτσι λόγω σπανιότητας τα deals είναι προστατευόμενο είδος από μόνα τους.

  Φέτος σύμφωνα με τους ειδικούς είναι μια εξαιρετική χρονιά για να κλειστούν κάθε είδους συμφωνίες. Το κλίμα που δημιουργήθηκε με τις ελληνικές τράπεζες να συμμετέχουν σε όλους τους διαγωνισμούς για την πώληση τραπεζών της ευρύτερης περιοχής της ΝΑ Μεσογείου δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την εκκόλαψη νέων deals σε μικρότερη κλίμακα και κατά κύριο λόγο σε εθνικό επίπεδο.

  Α! και μια σημαντική ομοιότητα. Υπολογίζεται ότι σε κάθε χίλια χελωνάκια Caretta-Caretta επιζεί και ενηλικιώνεται δυστυχώς μόνο ένα! Για τα deals που ανακοινώνονται τι νομίζετε;
   
  Σταμάτης Ζαχαρός
   
   
   
  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ