Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €
ΚΑΡΑΜΠΟΛΕΣ

Save Lobistas-Lobistas!

Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου

Save Lobistas-Lobistas!

Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους βιότοπους για προστατευόμενα είδη. Πιο γνωστό απ’ όλα; Η χελώνα Caretta-Caretta που προτιμά τη Ζάκυνθο. Πλέον στο νησί της Μυκόνου, ζει ένα νέο προστατευόμενο είδος, οι Lobistas-Lobistas που μοναδικό σκοπό έχουν τη δημιουργία deals, επιχειρηματικών συμφωνιών δηλαδή. Δυστυχώς όπως ακριβώς και στην περίπτωση της δύσμοιρης χελώνας το ποσοστό θνησιμότητας των αυγών που εκκολάπτονται είναι τεράστιο.


Προστατευόμενα είδη

Οι χελώνες Caretta-Caretta επιστρέφουν κάθε δύο ή τρία χρόνια στον τόπο όπου γεννήθηκαν οι ίδιες, για να εναποθέσουν τα αβγά τους. Προτιμούν τις αμμώδεις παραλίες με ήπιες κλίσεις και χωρίς εμπόδια, όπου η άμμος έχει τα κατάλληλα χαρακτηριστικά υφής και μεγέθους και πληροί τις προϋποθέσεις θερμοκρασίας και υγρασίας που είναι απαραίτητες για την επώαση. Οι χελώνες θάβουν τα αυγά τους στην άμμο και τα αφήνουν στην τύχη τους.

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο το καλοκαίρι στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, γεννά deals! Το προστατευόμενο είδος Lobistas-Lobistas (εκ’ του lobbying) επιστρέφει κάθε δύο ή τρία χρόνια (όποτε του τελειώσουν τα λεφτά από το προηγούμενο deal) σε μέρη με παραλίες (και επιχειρηματίες) και φυσικά χωρίς εμπόδια. Το συγκεκριμένο είδος ξεκινά τα deals αλλά αργότερα τα παρατάει χωρίς να ενδιαφέρεται επίσης για την κατάληξή τους.

Όπως η Ζάκυνθος θεωρείται το ιδανικό μέρος για την αναπαραγωγή της Caretta-Caretta έτσι και η Μύκονος είναι το νησί του Lobista-Lobista.


VS

Δύσκολοι καιροί για deals

Το καλοκαίρι λοιπόν «γεννάει» deals! Εκτός απ’ τη θερμοκρασία που κάνει τους ανθρώπους πιο ανοιχτούς και χαλαρούς, βοηθούν η καλή διάθεση και φυσικά τα deals που προηγήθηκαν. Η διαφορά με τις χελώνες είναι ότι τα deals δεν γεννιούνται κάθε χρόνο. Στην πραγματικότητα οι χρονιές από άποψη επιχειρηματικών συμφωνιών μοιάζουν με τις καλές χρονιές των κρασιών. Είναι λίγες. Έτσι λόγω σπανιότητας τα deals είναι προστατευόμενο είδος από μόνα τους.

Φέτος σύμφωνα με τους ειδικούς είναι μια εξαιρετική χρονιά για να κλειστούν κάθε είδους συμφωνίες. Το κλίμα που δημιουργήθηκε με τις ελληνικές τράπεζες να συμμετέχουν σε όλους τους διαγωνισμούς για την πώληση τραπεζών της ευρύτερης περιοχής της ΝΑ Μεσογείου δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την εκκόλαψη νέων deals σε μικρότερη κλίμακα και κατά κύριο λόγο σε εθνικό επίπεδο.

Α! και μια σημαντική ομοιότητα. Υπολογίζεται ότι σε κάθε χίλια χελωνάκια Caretta-Caretta επιζεί και ενηλικιώνεται δυστυχώς μόνο ένα! Για τα deals που ανακοινώνονται τι νομίζετε;
 
Σταμάτης Ζαχαρός
 
 
 
Σχολιάστε το άρθρο 
Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον:
LINKS ΧΟΡΗΓΩΝ

Προηγούμενα άρθρα

 • 15/05  Δεν χρειαζόμαστε καμία βοήθεια για να πυροβολήσουμε το πόδι μας…- Σταμάτης Ζαχαρός
  Όσοι με μανία υποστήριζαν ότι η έξοδός μας από το ευρώ ήταν μια απειλή για να περάσουν τα μνημόνια και τα σκληρά μέτρα, είναι εξαφανισμένοι σήμερα. Το αντιμνημονιακό “παραμύθι“ έχασε το δράκο του αλλά κανείς δεν δείχνει διατεθειμένος να δώσει εξηγήσεις.
 • 27/12  Η λογική της αναμπουμπούλας- Σταμάτης Ζαχαρός
  Η υπόθεση με την επιταγή του ΕΟΤ ήρθε στην επιφάνεια τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι το άγρυπνο μάτι της τρόικας ελέγχει τα πάντα και οι πολιτικοί δεν εμπιστεύονται ούτε τη σκιά τους, φοβούμενοι μήπως μπλέξουν σε κάποιο σκάνδαλο. Γράφει ο Σταμάτης Ζαχαρός.
 • 19/11  Νοσταλγοί του παρελθόντος- Σταμάτης Ζαχαρός
  Ο Π. Λαφαζάνης δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ανήμερα των καταλήψεων από εργαζομένους των ΟΤΑ σε χώρους δημοσίου συμφέροντος, είπε αυτό που περίμεναν να ακούσουν όλοι όσοι διαμαρτύρονται για την εφεδρεία και τις απολύσεις. Γράφει ο Στ. Ζαχαρός.
 • 04/10  Ο ελληνικός νόμος της προσφοράς χωρίς... ζήτηση- Σταμάτης Ζαχαρός
  Η πτώση της διαφημιστικής δαπάνης, είναι ορατή σε όλα τα ελληνικά media. Οι πρόεδροι των ΚΑΕ όμως αρνούνται να ξεκινήσουν το πρωτάθλημα, διότι δεν ικανοποιούνται με την προσφορά της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Γράφει ο Στ. Ζαχαρός.
 • 02/10  Όταν ο Μέσι κέρδισε τον... Ικτίνο- Σταμάτης Ζαχαρός
  Περίπου 350.000 επισκέπτες λιγότερους από το ποδοσφαιρικό μουσείο της Μπαρτσελόνα έχει κάθε χρόνο το Μουσείο της Ακρόπολης. Είναι προφανές ότι αυτό δεν οφείλεται στη σπουδαιότητα των εκθεμάτων... Γράφει ο Σταμάτης Ζαχαρός.
 • 18/09  Η δικαιοσύνη είναι... λευκή;- Σταμάτης Ζαχαρός
  Δουλειά των δικαστών είναι να ερμηνεύουν το νόμο και να αποφασίζουν ανάλογα. Η διασταλτική ερμηνεία του, είναι σαν να λέμε η ειδικότητα τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προχώρησαν σε λευκή απεργία, αντιλαμβανόμενοι ότι δεν μπορούν να παρανομήσουν αλλά μπορούν να είναι και σύννομοι και... απεργοί. Γράφει ο Στ. Ζαχαρός.
 • 30/07  Ο Δον Κιχώτης, η Λερναία Ύδρα και ο εχθρός εντός των πυλών- Σταμάτης Ζαχαρός
  Μπορεί οι πολιτικοί προϊστάμενοι να έχουν την ευθύνη για τα αποτελέσματα της διακυβέρνησής τους, ωστόσο η αλλαγή και ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης περνά και από τα χέρια των εργαζομένων στο δημόσιο, οι οποίοι συχνά αρνούνται να συνεργαστούν. Γράφει ο Στ. Ζαχαρός.
 • 24/07  Οι Γερμανοί δεν συμπεριφέρονται σαν εταίροι- Σταμάτης Ζαχαρός
  Ο Φ. Ρέσλερ δεν διστάζει με κάθε ευκαιρία να διατυμπανίζει ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, δεν είναι ταμπού, αλλά πιθανότατα λύση στο πρόβλημα. Η Ελλάδα είναι αλήθεια ότι δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα με τους εταίρους της. Το ίδιο όμως κάνει και η Γερμανία. Γράφει ο Σταμάτης Ζαχαρός.
 • 24/05  Η στάση πληρωμών είναι εδώ, αλλά όχι για όλους- Σταμάτης Ζαχαρός
  Η ιστορία με τους φαρμακοποιούς και τα χρέη του ΕΟΠΥΥ, αναδεικνύει ένα μοναδικό πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Η κοινωνική δικαιοσύνη δεν πολυαφορά το κοινωνικό σύνολο, εκτός και αν αυτός που αδικείται μπορεί να φωνάζει πολύ δυνατά. Γράφει ο Σταμάτης Ζαχαρός.
 • 04/11  Σκοτεινά σενάρια... ανοησίας- Σταμάτης Ζαχαρός
  Το καταλάβαμε απ’ την καλή και την ανάποδη. Δεν παραιτείται και κάνει τα πάντα για να μην τον ρίξουν. Δεν διστάζει να ταπεινωθεί μπροστά στους Ευρωπαίους –μέχρι τώρα εταίρους μας–, να απειλήσει πολιτικά τους “συντρόφους“ του, ακόμη και να εκβιάσει έναν ολόκληρο λαό. Γράφει ο Στ. Ζαχαρός.
Επόμενη σελίδα »