Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €
Τρόικα: Θέλουμε δεσμεύσεις για να ξεκινήσουμε τον έλεγχο Πέρασε αύξηση συντελεστών ΦΠΑ σε ξενοδοχεία, βιβλία. Για να ξεκλειδώσει η διαπραγμάτευση οι δανειστές απαιτούν και άλλες "ισχυρές δεσμεύσεις" στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, ασφαλιστικό. Νέο "πακέτο" επιχειρεί να οριστικοποιήσει η κυβέρνηση.

Έσπασε το πτωτικό σερί 7 μηνών ο Γ.Δ.

Παρά τις εγχώριες πολιτικές εντάσεις, το Χ.Α. αποχαιρέτισε με κέρδη το Νοέμβριο, για πρώτη φορά σε διάστημα 7 μηνών.

Γιατί επιμένουν ΔΝΤ και Βρυξέλλες στην αδιάλλακτη διαπραγμάτευση

Η αδιαλλαξία των αριθμών από πλευράς τρόικα, συνδέεται άμεσα με την πολιτική αβεβαιότητα.

Εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας από Μ. Σάλλα

Μεταξύ άλλων προτείνει μείωση φορολογικών συντελεστών επιχειρήσεων κατά 2% ετησίως.
WALL STREET

Μικτό κλείσιμο στη Wall Street

Μικτό κλείσιμο στη Wall StreetΜε μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Παρασκευής οι βασικοί δείκτες, καθώς η χθεσινή απόφαση του OPEC να διατηρήσει αμετάβλητη την παραγωγή, κατακρήμνισε τις τιμές του πετρελαίου και συμπαρέσυρε τις μετοχές του κλάδου ενέργειας. Στις 20:00 ώρα Ελλάδας έκλεισε η Wall Street λόγω της ημιαργίας της "Μαύρης Παρασκευής".
ΜΕΤΑΛΛΑ

Υποχώρησε ο χρυσός, όλα τα βλέμματα στην Ελβετία για το δημοψήφισμα

Υποχώρησε ο χρυσός, όλα τα βλέμματα στην Ελβετία για το δημοψήφισμα Μεγάλες απώλειες σημείωσε την Παρασκευή ο χρυσός καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για το κρίσιμο δημοψήφισμα στην Ελβετία, με τους πολίτες της χώρας να καλούνται να εγκρίνουν την πρόταση η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας να κρατά το 20% των αποθεμάτων της σε χρυσό. Βαριές απώλειες υπέστη το πετρέλαιο.
ΞšΞ΅Ο†Ξ¬Ξ»Ξ±ΞΉΞΏ
Διαβάστε το Σάββατο στο Κεφάλαιο
Όλες οι ειδήσεις
Επιχειρήσεις
Αγορές
Οικονομία
Επικαιρότητα
Χρημ. Ανακοιν.
DJ Ελληνικά
Video News
 

Α. Τουρκολιάς: Μεγαλύτερο μέλημά μας η χρηματοδότηση επενδύσεων

Δεσμεύτηκε για άμεσες αποφάσεις της ΕΤΕ για την υλοποίηση χρηματοδοτικών αιτημάτων.

Η μεταμνημονιακή εποχή και ο ρόλος της τρόικας

Όχι σε πλήρη απεμπλοκή της Ελλάδας από την τρόικα λέει ο Γεμανός οικονομολόγος Γ. Μάτες.

Ο φόβος... φόβος, αλλά κάτι άλλο δείχνουν τα deals στην αγορά

Διχασμένοι πλεόν οι ξένοι επενδυτές για τις προοπτικές της οικονομίας και του XA.

Αντίστροφη μέτρηση για τη δίκη 14 για την υπόθεση Βατοπαιδίου

Απορρίφθηκε η αναίρεση του βουλεύματος που ζητούσε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

’ρθρο στους NYT για τους κινδύνους πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα

Του Ελληνοαμερικανού συγγραφέα, Ν. Γκέιτζ.

Ανάπτυξη 1,6% στο γ΄ τρίμηνο

Κατανάλωση, εξαγωγές και επενδύσεις έκαναν την διαφορά.

Π. Λαφαζάνης: Θα κοινωνικοποιήσουμε τις τράπεζες

"Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία".

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν 2 νέες δημοσκοπήσεις

Από 3,5 - 10 μονάδες. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Α. Σαμαράς.

100 δόσεις: Η τρόικα τις μισεί, οι οφειλέτες τις ερωτεύθηκαν

29.000 αιτήσεις μέσα σε τρία 24ωρα. Βεβαιώθηκαν ήδη 2 εκατ. ευρώ.
ΑΡΘΡΟ
Κόκκινα δάνεια: Λίγες οι ελπίδες για τους οφειλέτες...

Κόκκινα δάνεια: Λίγες οι ελπίδες για τους οφειλέτες...

Η κυβερνητική πρωτοβουλία για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο και για την αναδιάρθρωση των κόκκινων δανείων είναι ασφαλώς θετική. Θα έπρεπε, μάλιστα, να έχει εκδηλωθεί νωρίτερα. Γράφει η Ιωάννα Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη.
GUEST
Ένα παγωτό χωνάκι με φυστίκι και κακάο μου δίνετε παρακαλώ...

Ένα παγωτό χωνάκι με φυστίκι και κακάο μου δίνετε παρακαλώ...

Η γεύση, μια από τις σημαντικότερες αισθήσεις, είναι αυτή που παίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή μας. Στις συνήθειες μας. Στις σχέσεις μας πολύ συχνά. Στις αποφάσεις μας. Δεν υπάρχει καμία υπερβολή σ΄ αυτό. Το έχω ζήσει και το ζω κάθε μέρα. Γράφει ο Λευτέρης Λαζάρου.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Ενα παγκόσμιο γεγονός της VW στην Ελλάδα

Ενα παγκόσμιο γεγονός της VW στην Ελλάδα

Η χώρας μας έχει υπέροχο κλίμα και μπορεί να σταθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, στον τομέα των ξενοδοχειακών υπηρεσιών. Έτσι η VW σε συνεργασία με την Kosmocar πραγματοποιούν στη χώρα μας μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου μια μοναδική παρουσίαση. Για το γεγονός μιλά ο εμπορικός Διευθυντής της VW, Δ. Μπατιστάτος.
Η διευθέτηση του πυρηνικού ζητήματος δεν θα έχει καθοριστική αρνητική επίδραση στον ρωσό-ιρανικό διάλογο: οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν να ενδιαφέρονται για συνεργασία, σε ευρεία σειρά ζητημάτων. Μια πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, ίσως και να ωφελήσει τη Μόσχα.
Η Κίνα ενδιαφέρεται για τους φυσικούς πόρους του Αφγανιστάν. Θεωρεί ότι η χώρα είναι γεω-στρατηγικής σημασίας για την Κίνα, λόγω της θέσης της τόσο στην Κεντρική, όσο και στη Νότια Ασία, ενώ το Πεκίνο ανησυχεί για τις πιθανές σχέσεις μεταξύ του ανήσυχου Μουσουλμανικού πληθυσμού.
Οι ελπίδες του David Cameron να ξαναπάρει το "πάνω χέρι" στο θέμα της μετανάστευσης, δέχθηκαν ένα πλήγμα χθες το πρωί. Τα στοιχεία της ONS (της στατιστικής υπηρεσίας) εμφάνισαν ότι η μετανάστευση αυξήθηκε, και ιδιαίτερα η μετανάστευση από την ΕΕ, είναι επίσης μεγαλύτερη.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ
Η προοπτική μιας πολιτικής λύσης στη διένεξή μας με την τρόικα είναι το επιθυμητό, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μοιάζει να είναι και το πιο πιθανό σενάριο. Οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες επιμένουν ότι η στάση της τρόικας θα εξακολουθήσει να είναι αταλάντευτα σκληρή, μέχρι να πετύχουν τον πολιτικό τους στόχο, ο οποίος είναι η υπογραφή όλων των πολιτικών δυνάμεων σε ένα νέο πρόγραμμα. Μακάρι να έχουμε άδικο! Αλλά εκείνο που σήμερα φαίνεται πιο πιθανό είναι το αδιέξοδο...
ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΟΥΠΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΟΥΠΑΣ
Το μεγαλύτερο πρόβλημα τόσο με την κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) όσο και με την αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ) είναι ότι δεν έχουν συναίσθηση των συνεπειών όσων λένε και κάνουν. Η κυβέρνηση θεώρησε πως χωρίς να έχει κάνει καμιά μεταρρύθμιση, με τη δημιουργία μη βιώσιμου πρωτογενούς πλεονάσματος από υφαρπαγή καταθέσεων μέσω φόρων μόνο, μπορεί να διεκδικήσει έξοδο από το μνημόνιο και μοιράζοντας εφάπαξ και αναδρομικά σε ομάδες πελατών και να κερδίσει τις εκλογές.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΟΣ
Η κυβέρνηση λέει ότι του χρόνου δεν θα έχουμε ένα δημοσιονομικό κενό 2,5 δισ. ευρώ άλλα κάτι λιγότερο. Η τρόικα δεν έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και λέει ότι θα πρέπει για κάλο και για κακό να προϋπολογίζουμε ότι θα απαιτηθούν 2,5 δισ. Προσωπικά είμαι με την τρόικα. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, άλλα διότι γνωρίζω πολύ καλά πως λειτουργεί η λογική σε αυτή τη χώρα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΑΛΟΓΛΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΑΛΟΓΛΟΥ
Το μεγάλο και ανησυχητικό αγκάθι της διαπραγμάτευσης είναι η απαράδεκτη αδιαλλαξία του ΔΝΤ που έχει ξεπεράσει τα όρια της τεχνοκρατικής εξήγησης και μόνο πολιτικά μπορεί να ερμηνευθεί. Αδιαλλαξία που έχει ήδη "παντρευτεί" με την (από το 2011) σκόπιμη "σκληράδα" γνωστών ευρωπαϊκών ομάδων - εισηγητών του Grexit για παραδειγματισμό. Εισηγητές στους οποίους έρχονται τώρα "γάντι" και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για αριστερή ανασυγκρότηση της οικονομίας.
ΕΥΘΥΜΗΣ ΜΑΡΑΜΗΣ
ΕΥΘΥΜΗΣ ΜΑΡΑΜΗΣ
Η οικονομική επιστήμη του χρέους λοιπόν, μας βεβαιώνει πως "βγαίνουν" τα οικονομικά μιας χώρας, η οποία έχει περισσότερους συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους, παρά εργαζόμενους στην παραγωγική οικονομία. Και όχι απλά είναι περισσότεροι, αλλά αμείβονται και διπλάσια. Μας βεβαιώνει πως τα κόκκινα δάνεια είναι βιώσιμα.
Αν είστε δύσπιστοι για μια επένδυση σε ένα fund μετοχών ή σε ένα διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο, μπορεί απλά να φταίει η φυσική δομή του εγκεφάλου σας, όπως προέκυψε από μελέτη σε 61 συμμετέχοντες από τις βορειοανατολικές ΗΠΑ, που κλήθηκαν να επιλέξουν μεταξύ επενδυτικών επιλογών που διέφεραν ως προς το βαθμό του ρίσκου.
ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Ποιο σενάριο θεωρείτε πιο πιθανό;
Πρόωρες εκλογές
Κυβέρνηση εθνικού σκοπού
Nα συνεχίσει η σημερινή κυβέρνηση και το 2015
 
Αποστολή δελτίων τύπου στο
press@capital.gr
Όροι χρήσης - Αποποίηση Ευθύνης
Το Capital.gr παρέχει μόνο το μέσο για την προβολή ή σύνδεση άλλων δικτυακών τόπων ή διαφημίσεων και δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο ή την ορθότητα των διαδικτυακών αυτών τόπων ή διαφημίσεων.
Οι τιμές των μετοχών και των δεικτών στο site παρουσιάζονται με 15λεπτη καθυστέρηση εκτός αν υπάρχει σχετική αναφορά στο ότι είναι "REAL TIME". Τα δεδομένα του ελληνικού χρηματιστηρίου προέρχονται απο την εταιρεία Globalsoft. Οι τιμές spot των ισοτιμιών και των μετάλλων εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο. Τα δεδομένα των διεθνών αγορών προέρχονται απο την εταιρεία Inforex, εκτός αν αναφέρεται διαφορετική πηγή.
Ακολουθήστε το Capital.gr
Δημοφιλέστερα σήμερα
Περισσότερα σχόλια
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

  στό    Αναζήτηση
Spreads
CDS
 
ΧώραSpreadΜεταβολή
Ελλάδα 765 -5,00
Πορτογαλία 214 +3,00
Ισπανία 120 +1,00
Ιταλία 133 -3,00

ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΜΟΥ

Στην περιοχή αυτή, εφόσον είστε μέλος του Capital.gr, έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε την ομάδα μετοχών της επιλογής σας.

Δημιουργήστε εδώ τις δικές σας οθόνες παρακολούθησης με μετοχές από διαφορετικά χρηματιστήρια ή δείτε το demo με τις οδηγίες.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Dow Jones  
Wall St. 30
NAS 100
SPX 500
DAX  
CAC  
Πλατίνα  
Gold spot
’ργυρος  
US Oil
Χρυσή λίρα (Π)  
Οι τιμές με την ένδειξη είναι real time, όπως παρέχονται
από την πλατφόρμα συναλλαγών e-fsw.gr. Οι υπόλοιπες είναι με καθυστέρηση τουλάχιστον 15’.

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΙΣΟΤΙΜΙΕΣ

Σύμβολο Αγορά Πώληση Μετ.%
EUR / USD 0 0 0
GBP / USD 0 0 0
USD / JPY 0 0 0
EUR / CHF 0 0 0
EUR / GBP 0 0 0
Capital + Vision 2014

ΤΙΜΕΣ ΜΕΤΟΧΩΝ REAL TIME

Αφιέρωμα στο Κεφάλαιο - ΕΚΕ
Tasty Guide 2014