Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €
Γιατί η τρόικα πιέζει αφόρητα την Αθήνα Το παρατηρούμενο αδιέξοδο στην τελική αξιολόγηση από την τρόικα έχει βάθος πολύ μεγαλύτερο από προηγούμενες “κρίσεις”. Και αυτό διότι η τρόικα δείχνει να διακινδυνεύει μια πολιτική κρίση, η οποία προορίζεται για πανευρωπαϊκό παραδειγματισμό.

Ποιος νοιάζεται για τα... επιχειρήματα της Αθήνας;

Τις επόμενες 48 ώρες η τρόικα πρόκειται να απαντήσει στα τελευταία στοιχεία και εναλλακτικές προτάσεις που έστειλε το Σαββατοκύριακο το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης.

Σε “πολιτικά διαχειρίσιμη” συμφωνία ευελπιστεί το Μαξίμου

Ποντάρει στην πολιτική αποσταθεροποίηση και στο αρνητικό μήνυμα Βρυξελλών-Βερολίνου στις ευρωπαϊκές κοινωνίες που βρίσκονται ή μπαίνουν σε περιπέτειες.

Πως θα βρεθεί το €1 δισ. που ζητά η τρόικα από τις κύριες συντάξεις

Κρίσιμος παράγοντας το ύψος του δημοσιονομικού κενού.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΕΚΤ, η διαπραγμάτευση και τα ελληνικά ομόλογα

Η ΕΚΤ, η διαπραγμάτευση και τα ελληνικά ομόλογα Η "λογική" με την οποία αντιμετωπίζεται το θέμα χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών δεν πρόκειται να αλλάξει όσο οι παράμετροι κεφαλαιακής επάρκειας τους διατηρούνται στα όρια που επιβεβαίωσαν τα τελευταία AQR και Stress Test.
ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Α. Νταβούτογλου: "Κανένας δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει την ενέργεια ως όπλο"

Α. Νταβούτογλου: "Κανένας δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει την ενέργεια ως όπλο"Συνεκμετάλλευση των φυσικών πόρων της Κύπρου δηλώνει ότι σκοπεύει να συζητήσει με τον Α. Σαμαρά, στην Αθήνα, ο Τούρκος πρωθυπουργός. "Oι φυσικές πηγές γύρω από το νησί ανήκουν στο σύνολο της Κύπρου", λέει.
Όλες οι ειδήσεις
Επιχειρήσεις
Αγορές
Οικονομία
Επικαιρότητα
Χρημ. Ανακοιν.
DJ Ελληνικά
Video News
 

Προκαταβολικό... "χαστούκι" από ΕΚΤ και ΔΝΤ στην Αθήνα

Τα ελληνικά ομόλογα θα βρεθούν εκτός του συστήματος ρευστότητας, απειλεί ο Μ. Ντράγκι.

Ο ΟΠΑΠ "χτίζει" δίκτυο καταστημάτων

Οι προδιαγραφές για τα Play, τα gaming halls του Οργανισμού.

"Θα δημοπρατηθεί η ανάπλαση Πανεπιστημίου-Φαλήρου"

Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές μετά τα περί μη χρηματοδότησης των έργων από την Κομισιόν.

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις "βλέπει" ο Α. Τσίπρας

Προτείνει κώδικα δεοντολογίας για τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε άγνωστα νερά πλέον η "Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες"

Το Πρωτοδικείο Αθηνών δεν ενέκρινε, σύμφωνα με πληροφορίες, τη συμφωνία εξυγίανσης.

"Μπλόκο" από την Περιφέρεια Αττικής για το Ελληνικό

Δεν θα επιτρέψουμε να υπογραφεί η σύμβαση δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Χρ. Καπάνταης.

Τα "ντεσού" της δικαστικής διαμάχης για την Οξυά

Το "στόρι" της επένδυσης €300 εκατ. O τέως Εμίρης του Κατάρ και ο ρόλος του γραφείου Αγιοστρατίτη.

Ντ. Μπακογιάννη: Το 2014 αρχίζει να θυμίζει επικίνδυνα το 2012

Κάνει λόγο για ανάγκη συνεννόησης, λέγοντας πως "ήρθε η ώρα ο πρωθυπουργός να σηκώσει το τηλέφωνο".
ΑΡΘΡΟ
ΚΑΙ η Αριάννα Χάφινγκτον είναι αντισυστημική

ΚΑΙ η Αριάννα Χάφινγκτον είναι αντισυστημική

Είναι πολύ εύκολο να διώχνεις την τρόικα από την Ελλάδα έχοντας εκατομμύρια δολάρια. Το ίδιο κάνουν και καθηγητές σε Πανεπιστήμια του Λονδίνου, στελέχη διεθνών οργανισμών στις Βρυξέλλες και το Παρίσι, πλούσιοι από σαλέ στην Ελβετία και δε συμμαζεύεται. Γράφει η Χριστίνα Ταχιάου.
ΑΝΑΛΥΣΗ
Οι κύριες αγορές ενέργειας - ρίσκα και ευκαιρίες

Οι κύριες αγορές ενέργειας - ρίσκα και ευκαιρίες

Ποιες είναι οι καταστάσεις στις οποίες μπορεί να βρεθεί η αγορά ενέργειας και πως μεταφράζονται αυτές για τους μικροεπενδυτές και τους τρέϊντερς. Η γεωγραφική κάλυψη των συμβολαίων ενέργειας, η έννοια του basis risk, και τα πιθανά ρίσκα. Γράφει ο Κυρ. Μεζόπουλος.
ΒUSINESSWEEK
Ήρθε η ώρα να σκάσει η φούσκα των κεντρικών τραπεζιτών

Ήρθε η ώρα να σκάσει η φούσκα των κεντρικών τραπεζιτών

Οι Κεντρικοί Τραπεζίτες είναι μεταξύ των πιο ισχυρών ανθρώπων στον πλανήτη. Αλλά ο μόνος τρόπος να διατηρήσουν μια εξουσία που δεν ελέγχεται από κανέναν είναι να θέτουν ταπεινές και ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με το τι μπορούν να κάνουν.
Η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται στην καλύτερη θέση για να προσελκύσουν υψηλής ποιότητας επιστήμονες, ενώ η Γαλλία και η Γερμανία εμφανίζουν περίπου το ίδιο ποσοστό σε υψηλής ποιότητας επιστήμονες που εγκαταλείπουν/έρχονται στις εν λόγω χώρες.
Η καταστροφή που πλήττει τη Μέση Ανατολή συνοδεύεται από μια τρομακτική σκέψη στον δυτικό κόσμο, ότι οι παλιοί μαθητές του IS επιστρέφουν στις χώρες προέλευσής τους και διεξάγουν τρομοκρατικές επιθέσεις, και ίσως ακόμη, αποκεφαλίζουν αθώους πολίτες.
Eπειδή η Merkel είναι ο αδιαμφισβήτητος Δυτικός συνομιλητής του Putin, δυστυχώς βρίσκεται αντιμέτωπη με μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις σχετικά με την πολιτική που ασκεί στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφαλείας, από τότε που έγινε καγκελάριος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ
Την επομένη της παραίτησής του ο Έλληνας πρέσβης στο Βερολίνο Παναγιώτης Ζωγράφος απέδωσε την πράξη του στο γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έλαβε υπόψη του την προειδοποίηση να μην πραγματοποιήσει εκείνη την περίοδο το ταξίδι του στη γερμανική πρωτεύουσα για να δει την κα Μέρκελ. Το κλίμα για την Ελλάδα και τον κ. Σαμαρά ειδικότερα δεν ήταν καλό. Οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι είχε απόλυτο δίκιο. Τώρα καταλαβαίνει ο Αντώνης τι ακριβώς σήμαινε η επιμονή της Άνγκελας, όταν άνοιξε το σημειωματάριο και ρώταγε για... απίθανα πράγματα!
ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΟΥΠΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΟΥΠΑΣ
Την εβδομάδα που πέρασε επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση πως η Τρόικα και κατά συνέπεια οι εταίροι, βρίσκονται σε φάση μετατόπισης της στάσης που κρατούν έναντι της Ελλάδας. Το εγχώριο πολιτικό σκηνικό δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται τις πιθανές συνέπειες της μεταβολής της στάσης των εταίρων σε μια περίοδο ανόδου του ρεύματος των Ευρωσκεπτικιστών σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Η κυβέρνηση συνεχίζει να πολιτεύεται στην κατεύθυνση της χάραξης "κόκκινων" γραμμών για την προστασία συμφερόντων ομάδων της μικρής ή μεγάλης κρατικοδίαιτης ολιγαρχίας...
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΟΣ
Δεν είχαμε, δεν έχουμε και δεν θα έχουμε λεφτά στο μέλλον για την γενναιόδωρη πληρωμή συντάξεων όπως στο παρελθόν. Και άσχετα αν έχουν πληρωθεί οι εισφορές με σκοπό να υπάρχουν οι σημερινές συντάξεις (που δεν έχουν πληρωθεί έτσι και αλλιώς, αλλά λέμε), η πραγματικότητα είναι ότι σήμερα αυτά τα κεφάλαια δεν υπάρχουν.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΑΛΟΓΛΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΑΛΟΓΛΟΥ
Ο προϋπολογισμός δεν κατάφερε να το κρύψει. Το δημοσιονομικό κενό υπάρχει. Τι μας λείπει; Το ακριβές μέγεθός του, αφού πάνω από 2 δισ. το υπολογίζει η Τρόικα και κάτω από 500 εκατ. η κυβέρνηση. Και επίσης τα "σωσίβια" (φοροελαφρύνσεις με μειώσεις συντελεστών και ΦΠΑ) για τους φορολογούμενους του 2015 που καλούνται να πληρώσουν 47 δισ. φόρους βαδίζοντας όμως και στο κενό...
ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
Οι υπαίτιοι των ελλειμμάτων και της χρεοκοπίας έχουν εκτρέψει την προσοχή του κόσμου από την προσπάθεια να διορθωθεί η μιζέρια και η κατάντια μας με άρση των αιτίων που μας οδήγησαν σε αυτές, αποδίδοντας όλες τις συμφορές και τη δυστυχία στα μνημόνια...
O καθαρός ουρανός πάνω από το Πεκίνο στις αρχές Νοέμβρη χάριν της Συνόδου Κορυφής οικονομικής συνεργασίας των κρατών Ασίας-Ειρηνικού (APEC) δεν ήταν απλή υπόθεση. προσπάθεια που έκαναν οι Κινέζοι για να εντυπωσιάσουν τους ξένους έδωσε κυριολεκτικά μια ανάσα στους ντόπιους.
ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Θα κατορθώσει αυτή η Βουλή να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας;
Ναι
Όχι
 
Αποστολή δελτίων τύπου στο
press@capital.gr
Όροι χρήσης - Αποποίηση Ευθύνης
Το Capital.gr παρέχει μόνο το μέσο για την προβολή ή σύνδεση άλλων δικτυακών τόπων ή διαφημίσεων και δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο ή την ορθότητα των διαδικτυακών αυτών τόπων ή διαφημίσεων.
Οι τιμές των μετοχών και των δεικτών στο site παρουσιάζονται με 15λεπτη καθυστέρηση εκτός αν υπάρχει σχετική αναφορά στο ότι είναι "REAL TIME". Τα δεδομένα του ελληνικού χρηματιστηρίου προέρχονται απο την εταιρεία Globalsoft. Οι τιμές spot των ισοτιμιών και των μετάλλων εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο. Τα δεδομένα των διεθνών αγορών προέρχονται απο την εταιρεία Inforex, εκτός αν αναφέρεται διαφορετική πηγή.
Ακολουθήστε το Capital.gr
Δημοφιλέστερα σήμερα
Περισσότερα σχόλια
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

  στό    Αναζήτηση
Spreads
CDS
 
ΧώραSpreadΜεταβολή
Ελλάδα 716 -33,00
Πορτογαλία 223 -13,00
Ισπανία 124 -9,00
Ιταλία 144 -9,00

ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΜΟΥ

Στην περιοχή αυτή, εφόσον είστε μέλος του Capital.gr, έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε την ομάδα μετοχών της επιλογής σας.

Δημιουργήστε εδώ τις δικές σας οθόνες παρακολούθησης με μετοχές από διαφορετικά χρηματιστήρια ή δείτε το demo με τις οδηγίες.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Dow Jones  
Wall St. 30
NAS 100
SPX 500
DAX  
CAC  
Πλατίνα  
Gold spot
Άργυρος  
US Oil
Χρυσή λίρα (Π)  
Οι τιμές με την ένδειξη είναι real time, όπως παρέχονται
από την πλατφόρμα συναλλαγών e-fsw.gr. Οι υπόλοιπες είναι με καθυστέρηση τουλάχιστον 15’.

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΙΣΟΤΙΜΙΕΣ

Σύμβολο Αγορά Πώληση Μετ.%
EUR / USD 0 0 0
GBP / USD 0 0 0
USD / JPY 0 0 0
EUR / CHF 0 0 0
EUR / GBP 0 0 0
Capital + Vision 2014

ΤΙΜΕΣ ΜΕΤΟΧΩΝ REAL TIME

Αφιέρωμα στο Κεφάλαιο - ΕΚΕ
Tasty Guide 2014