Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 05-Νοε-2018 10:30

    Πώς θα κρατήσεις την ισορροπία του σακχάρου στο αίμα;

    • Εκτύπωση
    • Αποθήκευση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Συνεργάστηκε ο Ανδρέας Θωμόπουλος, ενδοκρινολόγος-διαβητολόγος.

    Σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα: Τα tips που σου προτείνουμε βασίζονται σε μελέτες και θα σε βοηθήσουν να έχεις περισσότερη ενέργεια και καλύτερη υγεία.

    Πασπάλισε με κανέλα το πρωινό σου
    Οι άνθρωποι που πρόσθεσαν περίπου 1 κ.γ. κανέλα στα δημητριακά είχαν σημαντικά πιο χαμηλό σάκχαρο αίματος για 2 ώρες μετά το φαγητό από εκείνους που παρέλειψαν το μπαχαρικό. Υπάρχουν στοιχεία πως η κανέλα παρακινεί τα κύτταρα να απορροφούν περισσότερη γλυκόζη από το αίμα και να τη χρησιμοποιούν για ενέργεια. Πρόσθεσε 1-2 κ.γ. τη μέρα στο smoothie, στο ρόφημα πρωτεΐνης ή στη βρόμη σου και 1/2 κ.γ. στο γιαούρτι ή στον καφέ σου.

    νερό 16-05Πίνε αρκετό νερό
    Η αφυδάτωση μπορεί να ανεβάσει το σάκχαρο του αίματος αυξάνοντας τη βασοπρεσίνη, μια ορμόνη που αυξάνει τα επίπεδα της γλυκόζης, σύμφωνα με έρευνα. Μόλις 1 λίτρο νερό τη μέρα αρκεί για να διατηρούνται τα επίπεδά της σταθερά.

    Μην τρως σνακ πριν από την προπόνηση
    γυμναστική 1-08Όταν γυμνάζεσαι, οι μύες σου χρησιμοποιούν τη γλυκόζη ως καύσιμο. Όταν έχεις χρησιμοποιήσει τα διαθέσιμα σάκχαρα του αίματος, το σώμα σου καίει κοιλιακό λίπος. Αν όμως φας πολύ πριν από μια προπόνηση, το σώμα σου δε θα χρειαστεί να κάψει εκείνο το λίπος! Είναι προτιμότερο να έχεις φάει ένα λιτό γεύμα μέσα στις 4 τελευταίες ώρες πριν από την προπόνηση.

    Συνδύασε αεροβική και ενδυνάμωση
    Αντί να κάνεις βάρη τη μία μέρα και αεροβική την επόμενη, κάνε μισή ώρα από κάθε είδος σε κάθε επίσκεψη στο γυμναστήριο. Η αεροβική άσκηση ενισχύει την ικανότητα των κυττάρων σου να καίνε ενέργεια και λίπος και η προπόνηση με αντιστάσεις χτίζει μυς που χρησιμοποιούν τη γλυκόζη.

    Περπάτα μετά το γεύμα
    Εάν φας και μετά καθίσεις για ώρες, η ζάχαρη από το φαγητό σου αποθηκεύεται. "Αν όμως κάνεις κάτι, τα κύτταρά σου θα χρησιμοποιήσουν αυτή τη γλυκόζη για καύσιμο, οπότε τα επίπεδα του σακχάρου σου θα παραμείνουν σταθερά. Περίμενε 30 λεπτά μετά το φαγητό για να δώσεις στον οργανισμό σου το χρόνο να διασπάσει την τροφή και μετά κάνε έναν περίπατο.

    Φάε ξηρούς καρπούς
    Τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τα φιστίκια περιέχουν υγιεινά λιπαρά που καθυστερούν την απορρόφηση των σακχάρων από τον οργανισμό. Φρόντισε όμως να κρατάς το μέτρο στην κατανάλωσή τους, γιατί ακόμα και τα καλά λιπαρά έχουν θερμίδες.

    Η συνέχεια στο Shape.gr

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    Εφημερίες Φαρμακείων
    Εφημερίες Νοσοκομείων

    Επιμέλεια ύλης

    Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ