Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Σεπ-2018 10:14

  Μπορεί να "ανεβάσετε" πυρετό από το άγχος;

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου


  Το άγχος είναι η ανταπόκριση του σώματος σε μια πραγματική ή εκλαμβανόμενη απειλή. Μια μικρή "δόση” μας κάνει καλό και μας οδηγεί να αναλάβουμε δράση, όπως για παράδειγμα να ψάξουμε για δουλειά εάν έχουμε απολυθεί. Το πολύ άγχος, ωστόσο, μπορεί να καταστείλει το ανοσοποιητικό και να μας κάνει να αρρωσταίνουμε πιο εύκολα. Οι παρατεταμένες φάσεις άγχους μπορεί επίσης να αυξήσουν τον κίνδυνο για σοβαρά νοσήματα, ανάμεσά τους καρδιαγγειακά και καρκίνο. 

  Σύμφωνα με έρευνα, το 60-80% των επισκέψεων σε γιατρό μπορεί να συνδέεται με το άγχος.

  Ασθένειες που σχετίζονται με το άγχος

  Εκτός από τα σοβαρά προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το άγχος, όπως είναι η κατάθλιψη, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ακόμη και ο καρκίνος σύμφωνα με κάποιους ειδικούς, το άγχος μπορεί να προκαλέσει πολλά ακόμη προβλήματα. 

  Πυρετός 
  Το χρόνιο στρες μπορεί να προκαλέσει ψυχογενή πυρετό. Αυτό σημαίνει πως ο πυρετός οφείλεται σε ψυχολογικούς παράγοντες και όχι σε κάποιον ιό ή άλλου είδους φλεγμονώδη αιτία. Σε κάποιους ανθρώπους το χρόνιο στρες μπορεί να προκαλέσει επίμονα δέκατα ενώ άλλοι ανεβάζουν απότομα υψηλό πυρετό όταν εκτεθούν σε μια αγχωτική ψυχολογική κατάσταση.

  Κρυολόγημα 
  Μελέτη του 2012 βρήκε πως το χρόνιο στρες εμποδίζει το σώμα να ρυθμίσει αποτελεσματικά τη φλεγμονώδη ανταπόκριση. Οι φλεγμονές έχουν συνδεθεί με την ανάπτυξη και την εξέλιξη πολλών νοσημάτων. Άνθρωποι που εκτίθενται σε μακροχρόνιες περιόδους στρες είναι πιο πιθανό να κολλήσουν πολύ εύκολα έναν ιό ή μικρόβιο συγκριτικά με υγιής ψυχολογικά ανθρώπους.

  Στομαχικές διαταραχές
  Οι ειδικοί έχουν βρει πως το άγχος εμποδίζει το γαστρεντερικό σύστημα να λειτουργεί σωστά, επηρεάζοντας το στομάχι και το παχύ έντερο. Επίσης, το άγχος επιδεινώνει τα συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ