Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Ιουν-2018 12:30

  Εκφύλιση ωχράς κηλίδας: Τι έδειξε η ανάλυση δύο δοκιμών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι ασθενείς που αξιολογήθηκαν για το διάστημα θεραπείας 12 εβδομάδων με το brolucizumab στις δοκιμές Φάσης ΙΙΙ HAWK και HARRIER είχαν 87% και 83% πιθανότητα επιτυχούς συνέχισης της θεραπείας ανά 3 μήνες, έως την εβδομάδα 48, σύμφωνα με ανακοίνωση της Novartis.

  Η φαρμακευτική ανακοίνωσε νέα θετικά δεδομένα για το brolucizumab στην νεοαγγειακή ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας από μια προκαθορισμένη δευτερεύουσα ανάλυση των δοκιμών Φάσης ΙΙΙ HAWK και HARRIER.

  Αυτή είναι η πρώτη φορά, σύμφωνα με τη Novartis, που ένα υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας έχει αποδειχθεί προοπτικά για ένα προκαθορισμένο δευτερεύον καταληκτικό σημείο διαστήματος χορήγησης 12 εβδομάδων με θεραπεία αναστολής του αγγειακού ενδοθηλιακού αυξητικού παράγοντα σε δοκιμές Φάσης III.

  Αυτά τα πρόσθετα δεδομένα παρουσιάστηκαν στο Ετήσιο Συνέδριο για το 2018 της Ένωσης για την Έρευνα στην Όραση και την Οφθαλμολογία (Association for Research in Vision and Ophthalmology, ARVO), σε συνέχεια των δεδομένων που παρουσιάστηκαν τον Νοέμβριο του 2017 στην Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας.

  Τα νέα δεδομένα έδειξαν ότι οι ασθενείς του brolucizumab των 6 mg που ήταν κατάλληλοι για τα διαστήματα θεραπείας 12 εβδομάδων κατά τη διάρκεια του πρώτου κύκλου 12 εβδομάδων μετά τη φάση εφόδου είχαν 87% (HAWK) και 83% (HARRIER) πιθανότητα να παραμείνουν σε αυτό το τριμηνιαίο διάστημα θεραπείας έως την εβδομάδα 48. Η δυνατότητα αξιόπιστης αξιολόγησης της πιθανότητας να παραμείνουν οι ασθενείς σε τριμηνιαία δοσολογία θα μπορούσε να βοηθήσει τους γιατρούς και τους ασθενείς να διαχειριστούν, να εξατομικεύσουν και να βελτιστοποιήσουν καλύτερα τα θεραπευτικά πλάνα.
   
  Η ασφάλεια του brolucizumab ήταν συγκρίσιμη με εκείνη της αφλιμπερσέπτης, με τη συνολική επίπτωση των ανεπιθύμητων συμβάντων να είναι ισορροπημένη σε όλες τις ομάδες θεραπείας και στις δύο μελέτες. Τα συνηθέστερα οφθαλμικά ανεπιθύμητα συμβάντα (πάνω από 5% των ασθενών σε οποιοδήποτε θεραπευτικό σκέλος) ήταν μειωμένη οπτική οξύτητα, αιμορραγία του επιπεφυκότος, εξιδρώματα του υαλοειδούς σώματος και οφθαλμικό άλγος.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ