Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Απρ-2018 12:40

  Εξετάζεται πιθανή θεραπεία για το προχωρημένο πλακώδες καρκίνωμα δέρματος

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αποδέχτηκε προς εξέταση την Αίτηση Άδειας Κυκλοφορίας για το cemiplimab για τη θεραπεία ασθενών με μεταστατικό πλακώδες καρκίνωμα του δέρματος (CSCC) ή ασθενών με τοπικά προχωρημένο πλακώδες καρκίνωμα του δέρματος οι οποίοι δεν έχουν κριθεί κατάλληλοι για χειρουργική επέμβαση.

  Το προχωρημένο πλακώδες καρκίνωμα του δέρματος αποτελεί τον πιο θανατηφόρο μη-μελανωματικό τύπο καρκίνου του δέρματος. Το cemiplimab, σύμφωνα με δελτίο τύπου της Sanofi, είναι ένα υπό έρευνα ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα που στοχεύει τον αναστολέα σημείων ελέγχου προγραμματισμένου κυτταρικού θανάτου PD-1 (programmed cell death protein-1).

  Η Αίτηση Άδειας Κυκλοφορίας για το cemiplimab βασίζεται σε μία πιλοτική, μονού σκέλους, ανοιχτή κλινική μελέτη Φάσης 2 του cemiplimab για το προχωρημένο πλακώδες καρκίνωμα του δέρματος (EMPOWER-CSCC 1) σε συνδυασμό με δεδομένα Φάσης 1 από δύο ομάδες ασθενών με προχωρημένο πλακώδες καρκίνωμα του δέρματος. Και στις δύο κλινικές μελέτες συμμετείχαν ασθενείς με μεταστατικό πλακώδες καρκίνωμα του δέρματος και ασθενείς με τοπικά προχωρημένο πλακώδες καρκίνωμα του δέρματος οι οποίοι δεν είχαν κριθεί κατάλληλοι για χειρουργική επέμβαση.

  Τα συνοπτικά αποτελέσματα από τη μελέτη EMPOWER-CSCC 1 ανακοινώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2017 και τα αποτελέσματα των ομάδων ασθενών της Φάσης 1 παρουσιάστηκαν στο Ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO) το 2017. Τα αναθεωρημένα αποτελέσματα και από τις δύο μελέτες έχουν υποβληθεί για να παρουσιαστούν σε επερχόμενα ιατρικά συνέδρια.

  Το cemiplimab αναπτύσσεται από κοινού από τη Sanofi και τη Regeneron στο πλαίσιο μίας συμφωνίας παγκόσμιας συνεργασίας.

  Το cemiplimab βρίσκεται επί του παρόντος υπό κλινική ανάπτυξη και η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά του δεν έχουν αξιολογηθεί πλήρως από καμία ρυθμιστική αρχή.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ