Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 03-Απρ-2018 08:29

    Το γλυκό της νηστείας που δεν θα σας παχύνει

    • Εκτύπωση
    • Αποθήκευση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Αν η πρώτη σας σκέψη για γλυκό τώρα τη Μεγάλη Εβδομάδα είναι ο χαλβάς, δοκιμάστε να φτιάξετε μια πανεύκολη κομπόστα φρούτου. Θα ικανοποιήσει την ανάγκη σας για μια γλυκιά γεύση με λίγες θερμίδες ενώ συνδυάζεται υπέροχα με το γιαούρτι (αν δεν νηστεύετε τα γαλακτοκομικά ή για μετά το Πάσχα).

    Ελαφριά κομπόστα φρούτων

    Φρούτα καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα (μήλα ή αχλάδια, όχι ιδιαίτερα ώριμα)
    Ζάχαρη ή υποκατάστατο
    Νερό 
    1 ξυλάκι κανέλας

    Για κάθε ένα φρούτο υπολογίστε 2 κ.γ. ζάχαρη. Κόψτε τα φρούτα σε μεγάλα κομμάτια, βάλτε τα σε ένα κατσαρολάκι και προσθέστε τη ζάχαρη και νερό ώστε να τα καλύπτει. Προσθέστε 1 ξυλάκι κανέλας για άρωμα. 

    Βράστε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα και να πήξει το σιρόπι. 

    Σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, σκέτα ή με γιαούρτι. 

    Εάν χρησιμοποιήσετε υποκατάστατο ζάχαρης, κάθε μερίδα θα έχει ουσιαστικά τις θερμίδες του φρούτου - και μέρος από τις ωφέλιμες φυτικές του ίνες. 

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    Εφημερίες Φαρμακείων
    Εφημερίες Νοσοκομείων

    Επιμέλεια ύλης

    Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ