Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 20-Μαρ-2018 07:57

  "Ποτέ ξανά απώλεια ζωής στη θάλασσα και το νερό"

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα "Φάρος" του Κ.Π.Ι.Σ.Ν, η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος του Safe Water Sports για την ασφάλεια στη θάλασσα και το νερό που διοργάνωσε ο μη-κερδοσκοπικός Οργανισμός σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

  Η εκδήλωση εντάσσεται σε ένα πλέγμα ενεργειών εθνικής κλίμακας του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Safe Water Sports, με κεντρικό μήνυμα "ποτέ ξανά απώλεια ζωής στη θάλασσα και το νερό" και σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ασφάλεια στη θάλασσα και το νερό και τη μείωση του τραγικού απολογισμού θυμάτων που δυστυχώς καταγράφονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα. 

  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος με το οποίο συνεργάζεται το Safe Water Sports, της Εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι Ολυμπιονίκες αθλητές και πρωταθλητές στα αθλήματα της θάλασσας και του νερού, εθελοντές που στηρίζουν τη δράση του, εκπαιδευτικοί και γονείς, παρακολούθησαν την παρουσίαση του προγράμματος που με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εκπαιδεύει παιδιά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τους κανόνες ασφαλείας στη θάλασσα και το νερό. 

  safe water sports 2
  Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος με τον ιδρυτή του Safe Water Sports, κ. Παναγιώτη Πασχαλάκη.

  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, μεταξύ άλλων, τόνισε πως το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται στους γονείς και το σχολείο και πρέπει να δοθεί στα παιδιά από την αρχή της εκπαίδευσής τους. "Το πρόγραμμα αυτό έχει ίδια σημασία με τη σημασία της θάλασσας για την Ελλάδα και η κοινή προσπάθεια του Safe Water Sports και του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πρέπει να συναντήσει τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη διότι έρχεται να συνδράμει το κράτος, σε κάτι που με βάση το Σύνταγμα οφείλει να κάνει - οφείλει να προστατεύει πλήρως την παιδική ηλικία - αλλά δεν μπορεί να κάνει, λόγω της κρίσης".  

  "Πριν από περίπου τρία χρόνια που ξεκινήσαμε, αντιμετωπίζοντας αρκετές δυσκολίες, δε φανταζόμασταν ότι μπορούμε να φτάσουμε ως εδώ που έχουμε φτάσει" ανέφερε ο εμπνευστής της εθελοντικής αυτής πρωτοβουλίας και πρόεδρος του Safe Water Sports κ. Παναγιώτης Πασχαλάκης. "Το 2017 σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα ενημερώσαμε περίπου 35.000 μαθητές και από το 2018 σχεδιάζουμε την εκπαίδευση 50.000 παιδιών κάθε χρόνο. Κοινός μας στόχος είναι να μην υπάρξει άδικα, ούτε μία ανθρώπινη απώλεια στη θάλασσα και το νερό ποτέ ξανά".  

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ