Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Μαρ-2018 13:06

  Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Athens Shoulder Course

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Γ’ Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, σε συνεργασία με την Ιταλική Αρθροσκοπική Εταιρεία (Società Italiana di Artroscopia) διοργάνωσε το 2ο Athens Shoulder Course, το οποίο έλαβε χώρα από τις 1 έως τις 3 Φεβρουαρίου 2018, στην Αθήνα.

  Βασικός σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με τις νέες και καινοτόμες ιδέες και η συζήτηση γύρω από όλα τα αμφιλεγόμενα θέματα που απασχολούν σήμερα την επιστημονική κοινότητα σχετικά με την αρθροσκοπική και ανοιχτή χειρουργική του ώμου. Τα παραπάνω προσεγγίστηκαν, όχι μόνο θεωρητικά, αλλά και πρακτικά με στόχο να έχουν άμεση επίδραση στην καθημερινή πρακτική των συμμετεχόντων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τόσο οι αθλητές όσο και οι άνθρωποι της καθημερινότητας.

  2ο Athens Shoulder Course
  Ο Πρόεδρος του Athens Shoulder Course, Διευθυντής της Γ΄ Ορθοπαιδικής Αντωνογιαννάκης​ Κλινικής του Νοσοκομείου Υγεία, κος Εμμανουήλ Αντωνογιαννάκης.

  Το θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου περιλάμβανε ομιλίες από ορισμένους από τους καλύτερους Ευρωπαίους και από τους πιο χαρισματικούς Έλληνες χειρουργούς ώμου, καθώς και αναμετάδοση 4 ζωντανών χειρουργείων, ενώ στο section της πρακτικής εκπαίδευσης δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εκπαιδευτούν στις πλέον σύγχρονες τεχνικές τόσο της αρθροσκοπικής όσο και της κλασικής χειρουργικής του ώμου από έμπειρους ξένους και Έλληνες εκπαιδευτές.

  Ο συνδυασμός των παραπάνω είναι τα χαρακτηριστικά που έχουν αναγάγει το Athens Shoulder Course σε ένα από τα πληρέστερα και πιο επιτυχημένα σεμινάρια χειρουργικής ώμου στην Ευρώπη. Αυτό πιστοποιείται από τη μεγάλη συμμετοχή μιας και 235 συμμετέχοντες παρακολούθησαν το θεωρητικό και 60 το πρακτικό μέρος. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες, παρευρέθηκαν πολλοί φυσικοθεραπευτές, κάνοντας ακόμη περισσότερο εποικοδομητική την προσέγγιση με τους Ορθοπαιδικούς με σκοπό την καλύτερη συνεργασία στην καθημερινή πράξη. 

  Επίσης, η επιτυχία πιστοποιείται από τους Ελληνικούς και διεθνείς επιστημονικούς φορείς που έθεσαν υπό την αιγίδα τους το σεμινάριο (ISAKOS-International Society of Arthroscopy, Knee Surgery and Orthopaedic Sports Medicine, ESSKA-European Society of Sports Traumatology, Knee Surgery & Arthroscopy, ΕΕΧΟΤ-Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας, ΚΕΟΧ-Κολλέγιο Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών, ΕΑΕ-Ελληνική Αρθροσκοπική Εταιρεία, ΕΕΜΑ-Ελληνική Εταιρεία Μυοσκελετικής Ακτινολογίας και ΙΣΑ-Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ