Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 31-Ιαν-2018 09:30

  Βιωματικές δράσεις και ενημέρωση για τον καρκίνο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου


  Ενθαρρυντικό είναι το μήνυμα της επιστήμης, για την πρόληψη του καρκίνου. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία σχεδόν το 50% των πιο συχνών καρκίνων μπορεί να προληφθεί.  Τονίζοντας αυτό το θετικό μήνυμα, που ωστόσο προϋποθέτει γνώση και ενημέρωση, η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης του κοινού για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου), σχεδιάζει μια σειρά δράσεων με στόχο να φτάσουν με άμεσο τρόπο στο κοινό επίσημες οδηγίες και χρήσιμες πληροφορίες  για την πρόληψη του καρκίνου.

  4 Φεβρουαρίου εκδήλωση
  Ειδικότερα, την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί Εκδήλωση Ενημέρωσης Κοινού και Βιωματικά Σεμινάρια Διατροφής και Άσκησης, στο Δημαρχείο  Περιστερίου, με την συνεργασία του Συλλόγου Καρκινοπαθών, Φίλων Ιατρών "ΚΕΦΙ Αθηνών" και την υποστήριξη του Δήμου Περιστερίου και των Γυναικών στην Ογκολογία (W4O-HELLAS).

  Η ΕΟΠΕ καλεί όσους θέλουν να συμμετάσχουν,  να βάλουν τα αθλητικά τους και με θετική διάθεση να έρθουν την Κυριακή στο Δημαρχείο Περιστερίου στις 16:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

  Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Παθολόγοι - Ογκολόγοι, Μέλη της ΕΟΠΕ και Διαιτολόγοι - Διατροφολόγοι  θα μιλήσουν και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού  για θέματα που αφορούν στο ρόλο της διατροφής, της φυσικής δραστηριότητας, της άσκησης και του ισορροπημένου τρόπου ζωής στην πρόληψη του καρκίνου.   

  Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου 

  Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (World Cancer Day)  είναι μία συνολική δράση, με την οποία όλος ο κόσμος μπορεί να ενωθεί στην μάχη κατά του καρκίνου. Καθιερώθηκε το 2000, στην πρώτη Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής κατά του Καρκίνου, η οποία διεξήχθη στο Παρίσι. Ηγέτες οργανισμών για τον καρκίνο από όλο τον κόσμο υπέγραψαν την Χάρτα των Παρισίων κατά του Καρκίνου, ένα έγγραφο που περιέχει 10 άρθρα τα οποία περιγράφουν μια συνολική δέσμευση συνεργασίας με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους ασθενείς, την προώθηση των ερευνών, την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την κινητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας ενάντια στον καρκίνο. 

  Σύμφωνα με την Χάρτα η 4η  Φεβρουαρίου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου. Η Παγκόσμια Ένωση για τον Έλεγχο του Καρκίνου (Union for International Cancer Control - UICC)  με σύνθημα We Can I Can (Μπορούμε – Μπορώ) διεξάγει παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ