Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Δεκ-2017 07:41

  Έτσι δεν θα γεράσουμε ποτέ!

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το μυστικό για να μη γεράσει ο εγκέφαλός μας φαίνεται πως δεν περιορίζεται στα σταυρόλεξα και την καθημερινή ανάγνωση εφημερίδας. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση The Journals of Gerontology, η σεξουαλική δραστηριότητα έχει σχετιστεί με καλή διανοητική λειτουργία σε μεγαλύτερους ενήλικες. 

  Με άλλα λόγια, το να έχετε μια υγιή και δραστήρια ερωτική ζωή μπορεί να κρατήσει τον εγκέφαλό σας σε φόρμα. 

  Οι ερευνητές μελέτησαν 73 ενήλικες, ηλικίας 50 έως 83 ετών. Από τους συμμετέχοντες ζητήθηκε να συμπληρώσουν ένα τεστ που χρησιμοποιείται για την εκτίμηση της προσοχής, της μνήμης και της λεκτικής ευχέρειας, το Addenbrooke's Cognitive Examination-III. Τους ζητήθηκε επίσης να απαντήσουν αν κάνουν έρωτα με τους συντρόφους τους κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα ή καθόλου. 

  Αφού προσάρμοσαν τα στοιχεία ώστε να ληφθούν υπόψη παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο, η εκπαίδευση και η καρδιαγγειακή υγεία, οι ερευνητές βρήκαν πως οι συμμετέχοντες με τις συχνότερες ερωτικές επαφές είχαν και τα καλύτερα σκορ στο ACE-III.

  Αυτή δεν είναι η πρώτη μελέτη που βρίσκει συσχετισμό ανάμεσα στη σεξουαλική δραστηριότητα και τις γνωστικές λειτουργίες. Μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2016 στο Oxford Academic μπόρεσε επίσης να συνδέσει το σεξ με την εγκεφαλική λειτουργία σε μεγαλύτερης ηλικίας ενήλικες. Παρότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να κατανοήσουμε πλήρως την επίδραση του σεξ στον εγκέφαλο, η μελέτη αυτή δείχνει πως  το σεξ αποτελεί μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής και το πέρασμα του χρόνου δεν αποτελεί λόγο για να σταματήσει το ζευγάρι να απολαμβάνει την ερωτική του ζωή. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ