Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Νοε-2017 10:50

  Ενθαρρυντικά τα νέα για όσους πάσχουν από σοβαρό άσθμα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ερευνητική μελέτη Φάσης 3 για την αξιολόγηση του dupilumab σε ενήλικες και εφήβους με σοβαρό άσθμα εξαρτώμενο από στεροειδή πέτυχε το πρωτεύον καταληκτικό σημείο και τα βασικά δευτερεύοντα καταληκτικά σημεία, σύμφωνα με δελτίο τύπου της Sanofi και της Regeneron.

  Για το πρωτεύον καταληκτικό σημείο, την 24η εβδομάδα στον συνολικό πληθυσμό, το dupilumab που προστέθηκε στις καθιερωμένες θεραπείες μείωσε σημαντικά τη χρήση από του στόματος κορτικοστεροειδών (OCS) ως θεραπεία συντήρησης κατά 70% κατά μέσο όρο σε σύγκριση με μείωση κατά 42% με το εικονικό φάρμακο. Σε προκαθορισμένες αναλύσεις ασθενών με τιμές ηωσινόφιλων μεγαλύτερες ή ίσες με 300 κύτταρα/μικρολίτρο κατά την έναρξη της μελέτης, η προσθήκη του dupilumab μείωσε σημαντικά τη χορήγηση από του στόματος κορτικοστεροειδών κατά 80% κατά μέσο όρο.

  Στις 24 εβδομάδες, παρά τη μειωμένη χορήγηση από του στόματος κορτικοστεροειδών, οι ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με dupilumab παρουσίασαν λιγότερες σοβαρές κρίσεις (εξάρσεις) άσθματος κατά 59% στον συνολικό πληθυσμό, ενώ σημειώθηκαν κατά 71% λιγότερες σοβαρές κρίσεις άσθματος σε ασθενείς με τιμές ηωσινόφιλων μεγαλύτερες ή ίσες με 300 κύτταρα/μικρολίτρο. Επιπλέον, στις 24 εβδομάδες, και σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο, το dupilumab βελτίωσε την πνευμονική λειτουργία,.

  "Αυτή η μελέτη Φάσης 3 κατέδειξε ότι οι ασθενείς με την πιο σοβαρή μορφή άσθματος μπορούσαν να μειώσουν σημαντικά την εξάρτησή τους από κορτικοστεροειδή χορηγούμενα από του στόματος, ενώ οι μισοί από αυτούς ήταν σε θέση να διακόψουν πλήρως τη λήψη κορτικοστεροειδών, τα οποία δεν ενδείκνυνται για μακροχρόνια χρήση και δυνητικά σχετίζονται με σοβαρούς και πιθανώς μη αναστρέψιμους κινδύνους ασφάλειας.

  Είναι σημαντικό ότι, παρά τη μείωση της χορήγησης των από του στόματος κορτικοστεροειδών, το dupilumab σχετίστηκε με βελτίωση της πνευμονικής λειτουργίας. Πρόκειται για την τρίτη μελέτη στην οποία το dupilumab κατέδειξε μείωση των σοβαρών κρίσεων άσθματος και βελτίωση της πνευμονικής λειτουργίας σε μια ευρεία ομάδα ασθενών με μη ελεγχόμενο άσθμα – αυτό το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα χαρακτηριστικό σε ασθενείς με αυξημένα επίπεδα δεικτών φλεγμονώδους αντίδρασης τύπου 2, όπως τιμές ηωσινόφιλων μεγαλύτερες από 300" δήλωσε ο George D. Yancopoulos, M.D., Ph.D., President και Chief Scientific Officer της Regeneron.

  "Η μελέτη συμπεριέλαβε ασθενείς με σοβαρό άσθμα εξαρτώμενο από στεροειδή, ανεξάρτητα από τα επίπεδα ηωσινόφιλων ή άλλους βιοδείκτες κατά την έναρξη της μελέτης, και τα αποτελέσματα κατέδειξαν βελτιώσεις σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο όσον αφορά στην πνευμονική λειτουργία και τις εξάρσεις άσθματος στις υποομάδες των ασθενών – εκείνων με τιμές ηωσινόφιλων μεγαλύτερες από 300 κύτταρα/μικρολίτρο κατά την έναρξη της μελέτης, μεγαλύτερες από 150 κύτταρα/μικρολίτρο και μικρότερες από 150 κύτταρα/μικρολίτρο" δήλωσε ο Elias Zerhouni, M.D., President, Global R&D της Sanofi. "Είναι εκπληκτικό το ότι το dupilumab κατέδειξε σταθερή βελτίωση της πνευμονικής λειτουργίας σε όλο το πιλοτικό πρόγραμμα για το άσθμα, γεγονός κρίσιμης σημασίας για ασθενείς με σοβαρό άσθμα που αντιμετωπίζουν έκπτωση της αναπνευστικής τους ικανότητας σε καθημερινή βάση".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ