Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 14-Ιουλ-2017 08:55

    Το φρούτο που προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη

    • Εκτύπωση
    • Αποθήκευση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών έχει συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο για πολλές ασθένειες που σχετίζονται με τον σύγχρονο τρόπο ζωής και ένα από τα φρούτα που θεωρούνται πιο υγιεινά αυτή την εποχή είναι το, αγαπημένο όλων μας, καρπούζι

    5 λόγοι για να κόψετε μια φέτα καρπούζι
    Έλεγχος της αρτηριακής πίεσης: Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση American Journal of Hypertension βρήκε πως το συμπλήρωμα με εκχύλισμα καρπουζιού μειώνει την πίεση σε μεσήλικους ενήλικες με προϋπέρταση ή υπέρταση σταδίου 1, ενώ βελτιώνει την λειτουργία των αρτηριών. 

    Προστασία από τον καρκίνο: Ως εξαιρετική πηγή της ισχυρής αντιοξειδωτικής βιταμίνης C και λυκοπενίου, το καρπούζι συμβάλει στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που είναι γνωστό ότι συνδέονται με την εμφάνιση καρκίνου. Η πρόσληψη λυκοπενίου έχει επίσης συνδεθεί σε πολλές μελέτες με προστασία κατά του καρκίνου του προστάτη σε άντρες με αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης της νόσου. 

    Η πλούσια σε λυκοπένιο διατροφή έχει βρεθεί πως προστατεύει από τις καρδιοπάθειες.

    Καλύτερη πέψη και λειτουργία του εντέρου: Χάρη στο νερό και τις φυτικές ίνες που περιέχει, το καρπούζι προλαμβάνει και αντιμετωπίζει τη δυσκοιλιότητα και βελτιώνει την πέψη.

    Γιατί δεν πρέπει να πετάτε τα κουκούτσια από το καρπούζι!

    Δράση κατά των φλεγμονών: Η χολίνη, ένα πολύ σημαντικό διατροφικό συστατικό του καρπουζιού, δρα κατά της χρόνιας φλεγμονής και συμβάλει στη διατήρηση της δομής των κυτταρικών μεμβρανών, στη μετάδοση των νευρικών ερεθισμάτων και την απορρόφηση των απαραίτητων λιπαρών από τον οργανισμό. 

    Μειώνει τις μυικές κράμπες και το "πιάσιμο”: Ο χυμός του καρπουζιού -και του πεπονιού- έχει βρεθεί πως μειώνει το μυικό πιάσιμο μετά την άσκηση και βελτιώνει το χρόνο μυικής ανάκαμψης στους αθλητές. Οι ερευνητές θεωρούν πως η ιδιότητα αυτή συνδέεται με το αμινοξύ λ-κιτρουλίνη που περιέχει το καρπούζι. 

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    Εφημερίες Φαρμακείων
    Εφημερίες Νοσοκομείων

    Επιμέλεια ύλης

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ