Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 11-Φεβ-2019 23:59

    Η σοκολατόπιτα που μπορείτε να απολαύσετε χωρίς τύψεις!

    • Εκτύπωση
    • Αποθήκευση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Όταν το κρύο μας ανοίγει την όρεξη και ζητάμε κάτι γλυκό, μια σοκολατένια τάρτα είναι η ιδανική επιλογή: Η μαύρη σοκολάτα είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά αντικαταθλιπτικά, καθώς έχει παρατηρηθεί πως αυξάνει τη σεροτονίνη στον εγκέφαλο, μιας ουσίας που μας κάνει να νιώθουμε καλά. Πέρα από αυτό όμως, η μαύρη σοκολάτα ικανοποιεί την ανάγκη για γλυκό αλλά μας βοηθάει να περιοριζόμαστε σε μικρή ποσότητα ενώ από την άλλη, τα αντιοξειδωτικά που περιέχει κάνουν το μεταβολισμό μας να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. 

    Φτιάξτε αυτή τη σοκολατόπιτα σε λίγα λεπτά και απολαύστε τη χωρίς τύψεις. 

    Υλικά
    200 γρ. μαύρη σοκολάτα bitter – κατά προτίμηση με περιεκτικότητα σε κακάο 70-85%. Όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο αφού περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά. 
    125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε κύβους 
    2 αυγά
    50 γρ. ζάχαρη μαύρη ακατέργαστη και 50 γρ.βιολογικό μέλι
    2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    Μία πρέζα αλάτι

    Η σοκολατόπιτα αυτή είναι παραλλαγή της ιταλικής tarta tenerina, μιας παραδοσιακής συνταγή της Βόρειας Ιταλίας.

    -Λιώστε τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά μπεν μαρί, μέχρι να γίνει κρεμώδης και λεία.

    -Προσθέστε τους κύβους βουτύρου, ανακατέψτε και αφήστε το μείγμα στην άκρη.

    -Στο μεταξύ, χωρίστε τα αβγά, τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το μέλι και ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Χτυπώντας πάντα ,προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο με τη σοκολάτα στους κρόκους με τη  ζάχαρη, το μέλι και το αλεύρι καρύδας.

    -Ρίξτε την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ. Εάν το μείγμα είναι πολύ παχύ, προσθέστε λίγο γάλα ώστε να να είναι λείο και κρεμώδες.

    -Χτυπήστε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι, μέχρι να γίνουν μαρέγκα και στη συνέχεια ενσωματώστε τα απαλά στο μείγμα σοκολάτας (ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω).

    -Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για τάρτες με διάμετρο 24 εκατοστών και ρίξτε μέσα το μείγμα.

    -Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά, στη συνέχεια, σβήστε το φούρνο και αφήστε τη σοκολατένια τάρτα να κρυώσει με την πόρτα του φούρνου ανοιχτή.

    Tip: Εάν θέλετε, αφού κρυώσει εντελώς, πασπαλίστε τη σοκολατόπιτα με άχνη ζάχαρη. 

    Πηγή: www.notanordinarymum.gr

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    Εφημερίες Φαρμακείων
    Εφημερίες Νοσοκομείων

    Επιμέλεια ύλης

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ