Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Ιαν-2018 23:59

  Ξέρετε γιατί είναι τόσο σημαντική η πρωινή στύση;

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μπορεί να σας συμβαίνει σχεδόν καθημερινά να ξυπνάτε με πλήρη στύση, παρά την απουσία ερωτικής επιθυμίας ή ερεθισμάτων. Οι στύσεις αυτές που διαρκούν συνήθως μερικά λεπτά –και, ναι, δυσκολεύουν τη χρήση της τουαλέτας!- έχουν συγκεκριμένο λόγο ύπαρξης. Η πρωινή στύση ακολουθεί μετά από μια αλληλουχία στύσεων στη διάρκεια της νύχτας. Όλοι οι άντρες, εκτός από εκείνους που υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία, ακόμη και τα μωρά και οι ηλικιωμένοι βιώνουν αυτές τις στύσεις.

  Γιατί συμβαίνει η πρωινή στύση;
  Οι ειδικοί δεν έχουν ιδιαίτερη εξήγηση γι’ αυτό το φαινόμενο. Στην πλειοψηφία τους συμφωνούν πως πρόκειται για μια διαφοροποίηση του νευρικού συστήματος κατά τη διάρκεια του παράδοξου ύπνου. Στη φάση αυτή, το παρασυμπαθητικό σύστημα επικρατεί του συμπαθητικού, αλλαγή που εμποδίζει την παραγωγή της νοραδρεναλίνης, μιας ορμόνης που περιορίζει τη στύση του πέος, ενώ επιτρέπει την παραγωγή της τεστοστερόνης, ενός φυσικού παράγοντα ερεθισμού, χαλαρώνοντας τους μυς. Το αίμα έτσι μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα σε όλο το σώμα και προκαλούνται πολλές στύσεις στη διάρκεια του ύπνου. Με το πέρασμα του χρόνου, το φαινόμενο αυτό έχει την τάση να μειώνεται.

  Ποια είναι η χρησιμότητα της πρωινής στύσης
  Οι αυτόματες αυτές στύσεις έχουν το σημαντικό ρόλο της οξυγόνωσης των ιστών του πέους, μια διαδικασία απαραίτητη για την υγεία και την καλή λειτουργία των γεννητικών οργάνων. Στις γυναίκες, η κλειτορίδα έχει μια παρόμοια συμπεριφορά και μεγεθύνεται στη διάρκεια της νύχτας, λόγω όμως της θέσης της η αλλαγή αυτή είναι λιγότερο φανερή.

  Εάν μερικές φορές δυσανασχετείτε με τις πρωινές στύσεις, τώρα είναι ώρα να αλλάξετε τον τρόπο που τις βλέπετε: είναι το μήνυμα του οργανισμού σας ότι όλα λειτουργούν ρολόι!

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ