Συνεχης ενημερωση

    Κυριακή, 08-Ιουλ-2018 23:59

    Σερβίρετε παγωτό σαν... επαγγελματίας!

    • Εκτύπωση
    • Αποθήκευση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου


    Όλοι τρώμε παγωτό κι όλοι θαυμάζουμε τον τρόπο που μας το σερβίρουν οι επαγγελματίες. Ωστόσο δεν είναι το ίδιο εύκολο να σερβίρουμε το παγωτό στο σπίτι. Ακολουθείστε αυτές τις τέσσερις τεχνικές και θα απολαμβάνετε το παγωτό των ονείρων σας κάθε φορά!

    Αποθηκεύστε το έξυπνα
    Το παγωτό μένει πιο φρέσκο στο πίσω μέρος της κατάψυξης όπου η θερμοκρασία είναι πιο χαμηλή και πιο σταθερή – σε αντίθεση με όταν το βάζετε κοντά στην πόρτα, όπου η θερμοκρασία ανεβοκατεβαίνει κάθε φορά που την ανοίγετε. Οι αλλαγές αυτές μπορεί να προκαλέσουν ένα ελαφρύ λιώσιμο του παγωτού, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν κρύσταλλοι και να χάσει το παγωτό την κρεμώδη υφή του, δυσκολεύοντας το όμορφο σερβίρισμα. 

    Βγάλτε το από την κατάψυξη τη σωστή στιγμή
    Για να σερβίρετε την τέλεια μπάλα παγωτού –και να μην κάνετε ασκήσεις δικεφάλων!- βγάλτε το παγωτό από την κατάψυξη περίπου 3 λεπτά πριν τη στιγμή που θα το σερβίρετε και ανοίξτε το καπάκι της συσκευασίας. Μην το ξεχάσετε όμως γιατί τότε κινδυνεύετε να φάτε... σούπα παγωτού. 

    Βυθίστε το κουτάλι σε ζεστό νερό
    Πριν σερβίρετε γεμίστε ένα φαρδύ ποτήρι με ζεστό νερό και βυθίζετε το σκεύος σερβιρίσματος σε αυτό πριν βάλετε την κάθε μερίδα. Έτσι το κουτάλι θα ζεσταίνει και θα υγραίνει το παγωτό και θα μπορείτε να σχηματίσετε την τέλεια μπάλα. 

    Κάντε ένα σχήμα S
    Για να σχηματίσετε μια τέλεια στρογγυλή μπάλα παγωτού, προσπαθήστε να κάνετε με το κουτάλι μία κίνηση S, συνεχή και αργή, στρίβοντας απαλά τον καρπό στην πορεία. 

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    Εφημερίες Φαρμακείων
    Εφημερίες Νοσοκομείων

    Επιμέλεια ύλης

    Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ