Συνεχης ενημερωση

    Κυριακή, 11-Φεβ-2018 23:59

    Πώς το μαρινάρισμα προστατεύει από τον καρκίνο

    • Εκτύπωση
    • Αποθήκευση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Όταν (ξερο)ψήνουμε το κοτόπουλο, τις μπριζόλες, τα λουκάνικα ή τα παϊδάκια στα κάρβουνα μπορεί να απολαμβάνουμε τη γεύση τους, η πρακτική αυτή όμως δε θεωρείται τόσο υγιεινή από τους ειδικούς. Ο λόγος είναι πως το με το ψήσιμο μετατρέπονται τα αμινοξέα του κρέατος σε ετεροκυκλικές αμίνες (HCA), συστατικά δέκα φορές πιο ισχυρά από τα περισσότερα άλλα καρκινογόνα

    Προσθέτοντας δε στο μείγμα της μαρινάδας  δεντρολίβανο, ένα φυσικό αντικαρκινικό βότανο, μειώνονται ακόμη περισσότερο οι κίνδυνοι για την υγεία σας! 

    2 ακόμη λόγοι να μαρινάρετε το κρέας σας
    Το μαρινάρισμα γίνεται συνήθως σε όξινο μείγμα, π.χ. λεμόνι, ξύδι ή κρασί. Το όξινο pH έχει την ιδιότητα να καθυστερεί την ανάπτυξη των βακτηρίων στο κρέας ενώ σχεδόν εξουδετερώνει μικρόβια όπως η λιστέρια και άλλα επικίνδυνα παθογόνα που μπορεί να υπάρχουν στο κρέας ή τα πουλερικά. 

    Το μαριναρισμένο κρέας γίνεται πιο τρυφερό, άρα είναι και πιο εύπεπτο για τον οργανισμό σας. Επιπλέον, μια καλή μαρινάδα μπορεί να "κλειδώσει" τους χυμούς του κρέατος στο εσωτερικό του οπότε το κρέας θα είναι ζουμερό και πιο απολαυστικό!

     

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    Εφημερίες Φαρμακείων
    Εφημερίες Νοσοκομείων

    Επιμέλεια ύλης

    Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ