Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 03-Δεκ-2013 01:01

  Οι ημικρανίες συνδέονται με πλαστικά μπουκάλια και ποτήρια

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Η κατανάλωση νερού από πλαστικό μπουκάλι ή πλαστικό ποτήρι, μπορεί να προκαλέσει σε εκατομμύρια ανθρώπους ημικρανίες, σύμφωνα με νέα έρευνα που δείχνει πως, μια αμφιλεγόμενη χημική ουσία που βρίσκεται στη συνθετική αυτή συσκευασία, μπορεί να προκαλέσει ημικρανίες.

  Η δισφαινόλη (ΒΡΑ), έχει ήδη συνδεθεί με μια σειρά από προβλήματα υγείας, όπως είναι η παχυσαρκία, η στειρότητα και οι καρδιακές προσβολές. Τώρα, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Toxicological Sciences, στοιχεία της ΒΡΑ προκαλούν εξουθενωτικούς πονοκεφάλους που ταλαιπωρούν έναν στους επτά ενηλίκους.

  Οι συγγραφείς της μελέτης παροτρύνουν τους πάσχοντες να αφαιρέσουν από την καθημερινότητά τους πιθανές πηγές λήψης ΒΡΑ, η οποία μπορεί να περιέχεται σε πλαστικούς δίσκους μικροκυμάτων, μπουκάλια, αλλά και ψύκτες νερού σε γραφεία. Στην έκθεση αναφέρεται πως διαπιστώθηκε εργαστηριακά ότι, η αποφυγή χρήσης πλαστικών -έστω και για μόλις τρεις ημέρες- εμφανίζει 66% μείωση της πρόσληψης ΒΡΑ.

  «Τα ευρήματα αυτά υποδεικνύουν ότι, η κλινική δοκιμή που έγινε για τη μείωση στην έκθεση της ΒΡΑ και τα επίπεδα που εμφάνιζαν κατόπιν οι πάσχοντες από ημικρανία, μπορεί να ευθύνονται για τη μείωση της συχνότητας παρουσίασης κεφαλαλγίας αποκαλύπτοντας στρατηγικές ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πασχόντων με ημικρανία», σημειώνει ένας εκ των συγγραφέων επιστημόνων της έρευνας.

  Οι ημικρανίες έχουν συνδεθεί με αιφνίδιες αλλαγές των επιπέδων των θηλυκών ορμονών, τις οποίες η ΒΡΑ μιμείται και με τη λήψη της αυξάνεται τόσο η συχνότητα, όσο και επικράτηση αυτής της διαταραχής.

  Η λήψη της ΒΡΑ είναι πολύ συνηθισμένη, λόγω της πληθώρας των προϊόντων στα οποία μπορεί να τη βρει κανείς, μια και υπάρχει από το ταμπλό του αυτοκινήτου, την κουρτίνα του ντους, τις ταμειακές αποδείξεις, έως και τα καλλυντικά!

  Όλες οι χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων και των ευρωπαϊκών κρατών, κάνουν σημαντικές προσπάθειες για να απαγορευτεί η χρήση της συγκεκριμένης χημικής ουσίας στην κατασκευή μπιμπερό, σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τουλάχιστον τα μωρά.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  09:59 19/09

  To... CERN του εγκεφάλου

  Κορυφαία σύμπραξη αναμένεται να φέρει επαναστάσεις στις γνώσεις μας για τον εγκέφαλο.