Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €
Θεματικές συζητήσεις | Μετοχικές συζητήσεις |  RSS  |    Αναζήτηση

Σχολιασμός άρθρων
Ούτε στο τσίρκο!
15/11/2013
00:01

Πείτε μας εσείς αν ζούμε σε σοβαρή χώρα ή όχι. Στο ΤΧΣ συζητάγανε προχτές για την πώληση της εταιρείας Πανγαία από την Εθνική Τράπεζα. Μετά την ψηφοφορία παραιτήθηκε ο κ. Μπερούτσος. Χτες το πρωί πήρε πίσω την παραίτησή του και το βράδυ παραιτήθηκε εκ νέου! Να μας συγχωρούν, αλλά το ΤΧΣ υποτίθεται ότι θα... αναπλάσει το τραπεζικό μας σύστημα. Αν είναι να συνεχίσουν παραστάσεις που θυμίζουν τσίρκο, να μας το πουν να διαγράψουμε τις όποιες προσδοκίες... 

Είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα. Η σύσταση του ΤΧΣ δεν είχε αντιμετωπιστεί με την δέουσα προσοχή. Γίνανε όλα στο πόδι, δίχως σχεδιασμό και δίχως να υπάρχει ένα συγκεκριμένο όραμα. Και τώρα τρέχουν όλοι δεξιά και αριστερά  να διορθώσουν τα αδιόρθωτα.  Το ΤΧΣ ήταν και εξακολουθεί να είναι ο σημαντικότερος οργανισμός αυτή την στιγμή στην Ελλάδα. Είναι ο βασικός μέτοχος σε όλες τις ελληνικές τράπεζες. Διαχειρίζεται χρήματα που έχει δανειστεί ο ελληνικός λαός για να διασωθεί το τραπεζικό σύστημα. 

Αξιολογήστε το μήνυμα:
20 ψήφοι
 Απάντηση Αύξουσα εμφάνιση μηνυμάτων Eμφάνιση μηνυμάτων με βάση την βαθμολογία τους
«Πρώτη<123456>Τελευταία»

15/11/2013 01:02
COLPO GROSSO ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥ ΤΧΣ
Στο Γενικό Συμβούλιο του αμαρτωλού και διεφθαρμένου Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας συμμετέχει ο Ανδρέας Μπερούτσος (φωτό), κάτοικος Νέας Υόρκης, βασικός διαχειριστής και εκ των βασικών μετόχων του κερδοσκοπικού οργανισμού (Hedge Fund) Eton Park Capital. Σύμφωνα με ...
απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του Φίμωτρο, το...
fund αυτό, με γραφεία στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Hong Kong διαχειρίζεται 12 δισεκατομμύρια δολάρια!

Η βασική δουλειά του A. Μπερούτσου είναι να εντοπίζει φθηνές επενδυτικές ευκαιρίες σε πολύ χαμηλές τιμές (δες Ελλάδα), για να επενδύει τα διαθέσιμα του Ετών Park Capital σε όλο τον κόσμο και κυρίως στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Παράλληλα συμβουλεύει και συνεργάζεται με δεκάδες άλλα κερδοσκοπικά κεφάλαια και οργανισμούς διεθνώς, μια δουλειά που έμαθε καλά όταν ήταν για 17 χρόνια βασικός μέτοχος στην McKinsey, τη διεθνή συμβουλευτική εταιρία.

Ο κύριος αυτός, χωρίς ν’ αντιλαμβάνεται οτι υπάρχει σοβαρή σύγκρουση συμφερόντων, ποινικά κολάσιμη και ελεγκτέα απο την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, συμμετέχει ενεργά στο Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ και εχει προνομιακή και εμπιστευτική πληροφόρηση για όλες τις ελληνικές τράπεζες, τις στρατηγικές και τους όρους αύξησης κεφαλαίου, τους όρους των ιδιωτικοποιήσεων, τους όρους και τις προϋποθέσεις που προσφέρουν οι υποψήφιοι αγοραστές, τις επιδόσεις και τα επιχειρηματικά πλάνα των τραπεζών, τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, τη σύνθεση των χαρτοφυλακίων κ.λ.π.

Επιπλέον χρησιμοποιεί την θέση του για να κάνει ευκολότερα επαφές με τοπικούς επενδυτές και παράγοντες του τόπου και να έχει, έτσι, προνομιακή πληροφόρηση και πρόβαση σε κέντρα λήψης αποφάσεων.

Αλήθεια τι διασφαλίσεις έχουμε οτι ο A. Μπερούτσος δεν αξιοποιεί την παραπάνω χρυσοφόρα εσωτερική εμπστευτική πληροφόρηση για ίδιον όφελος ή προς όφελος φίλων του διεθνών κερδοσκόπων με τις πλάτες των παπαγάλων του Στουρνάρα στο ΤΧΣ; Γιατί να μην πλουτίζουν εκ του ασφαλούς όλοι αυτοί οι κύριοι και να πίνουν στην υγεία των εγχώριων κορόιδων; Δηλαδή Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει;

Ακούει κανείς εκεί έξω; Ενδιαφέρεται κανείς σ’ αυτή την χώρα γι αυτό το απαράδεκτο χάλι που έχουμε καταντήσει;

Λειτουργεί η Δικαιοσύνη;

Υπάρχει κάποιο παράδειγμα σ’ όλο τον κόσμο, που να μην έχουν παρέμβει αμέσως οι αρμόδιες Αρχές. ΝΤΡΟΠΗ !

Αν οι ελληνικές δικαστικές αρχές κλείσουν τα μάτια σε αυτό το τεράστιο σκάνδαλο ίσως η λύση να έλθει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Και πιστέψτε μας, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βρεθεί λύση.

Kαι ένα ακόμα ερώτημα. Γιατί έφτιαξε εταιρεία λίγες ημέρες πριν διοριστεί στο ΤΧΣ με την επωνυμία "One Point";


αυτα εγραψε σημερα το Φιμωτρο.
μαλλον ειναι αληθεια.

καλημερα μας

15/11/2013 01:02
Θολούρα σήμερα.

Δηλαδή εκτός από τα γενικά και αόριστα "κέντρα", κανείς δημοσιογράφος με ονοματεπώνυμο δεν έχει κάνει έρευνα για διασταυρώσει αν ο εν λόγω κύριος έχει πραγματικά ασυμβίβαστο;

Η πληροφορία αυτή (έστω και προερχόμενη από "κέντρα") έχει διαψευστεί από τον εμπλεκόμενο; Διότι αν ισχύει, μιλάμε πλέον για ποινικές ευθύνες και όχι για ευτράπελα.

15/11/2013 01:02
Αυτό που έγινε είναι πως η Εθνική που είχε το 84 % της Eurobank δεν συμμετείχε στην ΑΜΚ και έτσι επειδή το dilution από την ανακεφαλαιοποίηση ήταν τεράστιο ο έλεγχος της Eurobank πέρασε στο ΤΧΣ. Η διοικητική ένωση των δυο τραπεζών δεν έγινε ποτέ, ενώ ο Λάτσης έμεινε με μετοχές της Εθνικής.

Ο Λάτσης συμμετείχε με 150,000,000 στην ΑΜΚ της Εθνικής τράπεζας προστατεύοντας την επένδυσή του.

http://www.bankwars.gr/2013/05/%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%97-%CE%97-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B7-%CE%B5%CE%B2%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%98%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%8D%CF%87%CE%B5%CE%B9/

15/11/2013 01:04
(8)
andimi δεν ξερω τι θα ειναι η επομενη κυβερνηση.

Ξερω ομως οτι η σημερινη ειναι πιο βρωμικη απο δικτατορικη κυβερνηση χωρας της δυτικης αφρικης.

Αν οι δικαστες ηταν ανεξαρτητοι(μπουρδες) θα επρεπε να τους προφυλακισουν ολους και να προχωρουν σε δικες που θα κρατουσαν 1μιση αιωνα.

Υποψιν μπορει η επομενη να ειναι οχι μονο χειροτερη αλλα και καταστροφικη.

Εγω λεω απλα και μονο γιαυτην.

Αμα ημουν στην θεση του Τσιπρα δεν θα κατεβαινα υποψηφιος χωρις πλακα.

15/11/2013 01:05
(3)
Ταχυδακτυλουργοί ... υπάρχουν παντού
Τσίρκο χωρίς ΤαχυΔακτυλουργούΣ γίνεται;
Γιατί να απορούμε και να πέφτουμε απο τα σύννεφα;
http://fb.me/37CkQRYgh
Όσο για το σκηνικό ... παραιτούμαι, ανακαλώ την παραίτηση, ξαναπαραιτούμαι κλπ, διεκδικούμε την πατρότητα και του Καραγκιόζη και του Χατζηαβάτη ... άν δεν κάνω λάθος

15/11/2013 01:09
(3)
Υδροχοοε υπαρχει και το τεκμηριο της ηλιθιοτητας, βλεπε ΓΑΠ.
Δεν θα ξεχασω που ειπε στο CNN να κανουν δημοψηφισμα στην Αμερικη και εφριξε ο δημοσιογραφος χα χα

15/11/2013 01:12
(3)
Ωραίο άρθρο! Απλά στηρίζει την πώληση της Πανγαία στην ξένη εταιρία με δάνειο από την πωλήτρια Τράπεζα Εθνική με μόλις 3% επιτόκιο.

Πείτε μου. Στον Ιδιωτικό Τομέα θα υπήρχε ποτέ τέτοια συμφωνία; Υπήρχε περίπτωση ποτέ να πουληθεί εταιρία με τίμημα ένα 3% επιτόκιο τον χρόνο;

Και γιατί αυτά τα 480 εκατ. δεν δόθηκαν σε καμία παραγωγική επένδυση αλλά ως δάνειο σε αγοραστή επιχείρησης της Εθνικής;

Δεν φταίνε λοιπόν τα στελέχη που δεν είναι ικανά ή το ότι δεν έρχονται ικανά στελέχη να ασχοληθούν με την Ελλάδα... άλλη είναι η λέξη όχι η ικανότητα που τους αποτρέπει.

15/11/2013 01:16
(5)
MEMONOMENOS χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.
Αυτος ειναι τοσο βλακας που προσπαθησε να φυτεψει δεντρο μαζι με την γλαστρα.
Που σκατα θα πηγαιναν οι ριζες?

Ακου ρε φιλε και με επιασες σε περιεργα κεφια.Με μισο ματι ειμαι αλλα εχω περιεργη υπερενταση.

Λοιπον
Σε πια ξεφτιλισμενη χωρα φιλαρακι του πρωθυπουργου(δεν λεω τι ειναι σαν ατομο) αφου πρωτα αγορασει μια εγγυημενη για κερδη εταιρια με μονοπωλιο χωρις λεφτα μετα την βαζει υποθηκη για να του δωσουν λεφτα με ομολογιακο δανειο να την πληρωσει και να την κανει δικια του χωρις φραγκο?

Θα μου πεις και εσυ κανεις το ιδιο εκει που εισαι(ουτε για πλακα σε τετοιο μεγεθος).

Εδω ομως δεν μιλαμε για εμενα αλλα για τους αλλους.
Εξαλλου εγω δεν σας τρωω το δικιο σας.

15/11/2013 01:20
’μα είχε μυαλό ο ΣΥΡΙΖΑΣ θα διάβαζε capital και τα σχόλια των χρηστών του. Θα μπορούσε να κάνει αντιπολίτευση χωρίς να μιλήσει καν για μνημόνιο. Τα λάθη των κυβερνώντων είναι πολλά και εξόφθαλμα.

15/11/2013 01:23
(9)
@ΜΑΥΡΙΔΗΣ: "Το ίδιο συμβαίνει και με το πολιτικό προσωπικό. Δεν ανανεώνεται διότι οι αξιόλογοι άνθρωποι αρνούνται να μπλέξουν σε τέτοιου είδους περιπέτειες και δεν τους αδικούμε γι΄ αυτό"

Αν "αρνούνται να μπλέξουν", τότε, διαμαρτυρίες στοπ, και "τουμπεκί ψιλοκομμένο", κι ας ψηφίσουνε Καμμένο, να τους "βγάλει τα κάστανα από την φωτιά".

ΟΛΟΙ οφείλουμε να στελεχώσουμε τα κόμματα που μας καλύπτουν πολιτικά. ΟΛΟΙ! Δεν λειτουργεί με αυτόματο πιλότο η Δημοκρατία, έστω και του Κοινοβουλευτισμού. Δεν ξέρω αν είναι μεγαλύτερο λάθος το ότι αποθεώσαμε την ανάπτυξη με δανεικά, ή το ότι σνομπάραμε τις πολιτικές διεργασίες, αφήνοντας άχρηστους, ηθικά και διανοητικά, να αναλάβουν τα πολιτικά πόστα και να παίρνουν τις αποφάσεις για την ζωή μας. Νομίζω, πάντως, ότι ήταν ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ, ταυτόχρονα.

Αυτό, αν δεν αλλάξει, ΔΕΝ θα βγούμε από την Κρίση. Είναι το μοναδικό που απαιτείται, για να βρεθεί η λύση. Εκτός αν κάποιοι πιστεύουν σε από μηχανής, ή κάποιον άλλον, θεό.

Στην Δημο_κρατία, την παλιά, την αρχαία και μία και μοναδική, ever, έλεγαν:

«Ή μέλλει ΠΟΛΙΣ είναι, ουδένα δει ΙΔΙΩΤΕΎΕΙΝ», (Πρωταγόρας, 237).

Δηλαδή: «Για να υπάρξει Πόλις (πολίτης- πολιτική- πολίτευμα- πολιτισμός), απαγορεύεται η αμάθεια, δεν επιτρέπεται σε κανέναν η άγνοια».

&@&@

«..γιατί είμαστε μοναδικοί
στο ότι θεωρούμε τον άνθρωπο που ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΈΧΕΙ στις ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
όχι άνθρωπο που κοιτάζει την δουλειά του,
α λ λ ά,

“ΙΔΙΏΤΗΝ” = άχρηστο = IDIOT = η λ ί θ ι ο»

Θουκιδίδης, «Επιτάφιος» Περικλή


«Πρώτη<123456>Τελευταία»

Ανακοινώσεις

Μπορείτε να ανεβάζετε εικόνες σχετικές με το κείμενο που γράφετε σε ένα μήνυμά σας. Κάτω από το π...
18/5/2011 Στις θεματικές συζητήσεις και συγκεκριμένα στην ενότητα "Σχολιασμός άρθρων" υπάρχει ...
Από σήμερα επιλεγμένα σχόλια χρηστών σε άρθρα του Capital θα δημοσιεύονται και στο κυρίως site, κ...
Το Capital.gr ανέπτυξε λογισμικό εντός του forum, που «μεταφράζει» αυτόματα τα greeklish μηνύματα...
Στις μετοχικές συζητήσεις, σε αυτές που αναφέρονται σε μια συγκεκριμένη μετοχή, οι αναγνώστες μπο...
Αρχική σελίδα συζητήσεων    |    Όλα τα μηνύματα    |    Οροι χρήσης