Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €
Θεματικές συζητήσεις | Μετοχικές συζητήσεις |  RSS  |    Αναζήτηση

Σχολιασμός άρθρων
Α. Γεωργιάδης: Καλεί τις ιδιωτικές κλινικές να ανακαλέσουν την απόφαση για επίσχεση
29/10/2013
18:18

Να ανακαλέσουν την απόφαση για επίσχεση και διακοπή σύμβασης ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ κάλεσε τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές ο υπουργός Υγείας, κ. ’δωνις Γεωργιάδης.
 
Αναλυτικότερα, ανέφερε τα εξής:

«Ως προς το θέμα της επίσχεσης εργασίας των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών, θέλω με ψυχραιμία να τις καλέσω να ανακαλέσουν αυτή την απόφαση, η οποία δημιουργεί πρόβλημα στους ασφαλισμένους μας και είναι παράνομη. Πιστεύουμε ότι μέσα από τη διαδικασία του διαλόγου που έχουμε εγκαινιάσει, θα βρούμε λύση στα πράγματι μεγάλα προβλήματα τα οποία υπάρχουν. Όμως, δεν είναι ώρα για τέτοιου είδους μέτρα τα οποία δημιουργούν προβλήματα

Αξιολογήστε το μήνυμα:
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Απάντηση Αύξουσα εμφάνιση μηνυμάτων Eμφάνιση μηνυμάτων με βάση την βαθμολογία τους  

29/10/2013 18:52
(2)
ΠΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΒΟΥΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΟΦΛΗΣΕΙΣ.ΑΛΛΙΩΣ ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ ΕΙΣΑΙ ΑΔΩΝΗ.ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΛΑΓΗΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΤΑΙ ΣΟΝΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΡΟΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ,ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΕΨΕΤΕ ΟΠΟΤΕ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ

29/10/2013 19:50
(1)
29-10-2013 / 06:00
ΕΟΠΥΥ: Τέλος οι δωρεάν νοσηλείες σε Υγεία, Ιατρικό, Ιασώ, Μετροπόλιταν! Που χρειάζονται μετρητά

’ρχισαν τα όργανα για την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας καθώς από 29 Οκτωβρίου οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών κάνουν μπλόκο στον ΕΟΠΥΥ λόγω των χρεών του Οργανισμού στον κλάδο και οι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν τη νοσηλεία από την τσέπη τους. Γόρδιος δεσμός τα χρέη του ΕΟΠΥΥ για την κυβέρνηση. Τι έγινε σε σύσκεψη στου Μαξίμου παρουσία του πρωθυπουργού αλλά και σε ποιες κλινικές διακόπτονται οι δωρεάν νοσηλείες
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Πονοκέφαλος επικρατεί στην κυβέρνηση καθώς η υπόθεση χρέη προς τις ιδιωτικές κλινικές αποδεικνύεται άλυτος γρίφος. Ρευστό δεν μπορεί να βρεθεί με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να υλοποιούν τελικά τις προειδοποιήσεις τους και να προχωρούν σε επίσχεση προς τον ΕΟΠΥΥ, με σοβαρές συνέπειες φυσικά στην περίθαλψη των ασθενών.

Ήδη από το πρωί της Τρίτης 29 Οκτωβρίου οι ασφαλισμένοι ενημερώνονται από τους υπευθύνους των ιδιωτικών κλινικών ότι θα πρέπει εάν θέλουν να νοσηλευθούν, να καταβάλουν το κόστος από την τσέπη τους και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ, εισπράττοντάς τα βέβαια με μεγάλη καθυστέρηση και μετά από πολύ γραφειοκρατία ως συνήθως.

Δε λείπουν οι γκρίνιες και τα παράπονα αφού κάποιοι ασθενείς είχαν προγραμματισμένα χειρουργεία που θα τους κοστίσουν "χρυσάφι".

Τα ιδιωτικά κέντρα που κάνουν επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ είναι:

Υγεία, Ιατρικό Κέντρο, ΙΑΣΩ, "ευρομεδικα", Βιοιατρική, Ευρωκλινική,Λευκός Σταυρός, Κυανούς Σταυρός, Μετροπόλιταν, Mediterraneo hospital .

Την απόφαση των ιδιοκτητών ιδιωτικών κλινικών δεν κατάφερε όπως αναφέρουν πληροφορίες του iatropedia.gr να ανατρέψει ούτε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού, του υπουργού Υγείας ’δωνι Γεωργιάδη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα καθώς και του υφυπουργού Υγείας Αντώνη Μπέζα, δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί η χρυσή τομή.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός δε γνώριζε καν ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει εξοφλήσει μόλις το 8% των παλαιών οφειλών του προς τον κλάδο (δείχνοντας τη σχετική έκπληξη κατά την ενημέρωσή του) ενώ και για το 2013 έχουν αποπληρωθεί ελάχιστοι μήνες. Μάλιστα στη σύσκεψη αποκαλύφθηκε ότι και ο προϋπολογισμός του Οργανισμού έχει καταρτισθεί με λανθασμένο τρόπο με αποτέλεσμα τα κονδύλια να εξανεμίζονται σε άλλες κατευθύνσεις από αυτές που θα έπρεπε.

Ο κ.Σαμαράς έδωσε εντολή στους αρμόδιους υπουργούς να αναζητήσουν άλλους «κωδικούς» με κονδύλια ώστε να αποπληρωθούν οι ιδιωτικές κλινικές.
Ωστόσο οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών έθεσαν στον Αντώνη Σαμαρά και το θέμα των εκπτώσεων αλλά και της αυτόματης επιστροφής χρημάτων (rebate-claw back) τα οποία όπως είπαν θα γονατίσουν τον κλάδο δεδομένου ότι θα κληθούν να επιστρέψουν χρήματα από κονδύλια που δεν έχουν λάβει καθώς ο ΕΟΠΥΥ τους χρωστά.

Αίσθηση προκάλεσε – σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του iatropedia.gr- σε όλους τους παραβρισκόμενους στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, η τοποθέτηση ιδιοκτήτη μεγάλου ιδιωτικού ομίλου ο οποίος απείλησε ότι θα μπει στο «άρθρο 99», με συνέπεια, όπως είπε, να μην πληρώσει ούτε τους εργαζόμενους αλλά ούτε τους προμηθευτές του.

Η κυβέρνηση μπροστά στα νέα δεδομένα εμφανίζεται αμήχανη και αναζητά τρόπους ώστε να αποπληρώσει έστω ένα τμήμα στον κλάδο προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να σταματήσουν την επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ.

’λλωστε οι διαβεβαιώσεις που υπήρξαν στη σύσκεψη ότι θα καταβληθούν οι τελευταίοι μήνες του 2013 δεν καθησύχασαν τους εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών. Από την άλλη και οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ότι μεγάλο μέρος των οφειλών θα δοθεί άμεσα μετά από τον κλινικό έλεγχο που θα γίνει, δεν έπεισαν τους επιχειρηματίες οι οποίοι υποστήριξαν ότι ο έλεγχος αυτός θα διαρκέσει τουλάχιστον κάποιους μήνες.

YΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ

ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΩΣ ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΠΕΦΤΕΙ ΣΕ ΞΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ

29/10/2013 19:55
(2)
Πως μια αποφαση για επισχεση ειναι παρανομη οταν ο αλλος οντως χρωσταει ?

29/10/2013 20:01
Πως μια αποφαση για επισχεση ειναι παρανομη οταν ο αλλος οντως χρωσταει ?


Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών αμέσως.

30/10/2013 10:21
Η αναφορά στην "παράνομη" επίσχεση προφανως γίνεται σε αντιδιαστολή με το καθόλα νόμιμο δημόσιο φέσι.
Όπως και να το κάνεις, ο σουρεαλισμός δεν λείπει ποτέ από την ελληνική πραγματικότητα.

Ανακοινώσεις

Μπορείτε να ανεβάζετε εικόνες σχετικές με το κείμενο που γράφετε σε ένα μήνυμά σας. Κάτω από το π...
18/5/2011 Στις θεματικές συζητήσεις και συγκεκριμένα στην ενότητα "Σχολιασμός άρθρων" υπάρχει ...
Από σήμερα επιλεγμένα σχόλια χρηστών σε άρθρα του Capital θα δημοσιεύονται και στο κυρίως site, κ...
Το Capital.gr ανέπτυξε λογισμικό εντός του forum, που «μεταφράζει» αυτόματα τα greeklish μηνύματα...
Στις μετοχικές συζητήσεις, σε αυτές που αναφέρονται σε μια συγκεκριμένη μετοχή, οι αναγνώστες μπο...
Αρχική σελίδα συζητήσεων    |    Όλα τα μηνύματα    |    Οροι χρήσης