Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €
Θεματικές συζητήσεις | Μετοχικές συζητήσεις |  RSS  |    Αναζήτηση

Πορεία Χ.Α.
Είναι πανάκριβες οι τράπεζες?
19/5/2013 00:19 από ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ
Αναδημοσιεύω, ένα κατατοπιστικό άρθρο που πραγματεύεται τις κεφαλαιοποιήσεις των Ελληνικών τραπεζών, συμπεριλαμβάνοντας και τις «αθέατες» στο ΧΑΑ, μετοχές του ΤΧΣ. (ήδη το άρθρο έχει ξεπεραστεί από την πραγματικότητα)

Για τον υπολογισμό της χρηματιστηριακής αξίας της Eurobank, βλέπε σχετική απόφαση γ.σ. της τράπεζας :
http://www.capital.gr/news.asp?id=1786583

Το άρθρο : «’λμα άνω του 100% των τραπεζικών μετοχών στο Χ.Α. σε ένα μήνα

Προσδοκίες για ανακεφαλαιοποίηση, αλλά και προβληματισμός των στελεχών για το ράλι
Tου Γιαννη Παπαδογιαννη / Jpapadogiannis@kathimerini.gr

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εγκρίνει το Ενημερωτικό Δελτίο της Εθνικής Τράπεζας η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ενώ λίγες ημέρες μετά θα ακολουθήσει και
Αξιολογήστε το μήνυμα:
11 ψήφοι
 Απάντηση Αύξουσα εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδα 4 από 7<234567>

emerging [Μόνιμο ban]
19/5/2013 15:44
(2)
Μετά τα μπάνια του λαού έρχεται κι άλλο πακέτο μέτρων και διαρθρωτικών παρεμβάσεων για να κλείσουν «τρύπες» 4,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, επισημαίνουν από την Κομισιόν
Του Βελισσάριου Δραγάτση
Περιθώριο τεσσάρων μηνών αφήνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην κυβέρνηση και ειδικά στον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα ώστε να καλύψει τις «τρύπες» και να προετοιμάσει το νέο πακέτο δυσβάστακτων και αντιλαϊκών μέτρων που θα παρουσιαστούν ως «διαρθρωτικές παρεμβάσεις».
Αυτή είναι η πικρή αλήθεια πίσω από το πολιτικό εμπόριο ελπίδας στο οποίο έχει επιδοθεί η κυβέρνηση, επιχειρώντας να κεφαλαιοποιήσει τα αποτελέσματα από την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα. Τα πράγματα είναι δεδομένα και την περιέγραψε Ευρωπαίος αξιωματούχος με τον πιο γλαφυρό τρόπο.
Από τώρα ως τον Σεπτέμβριο, οπότε αναμένεται να διεξαχθούν οι εκλογές στη Γερμανία, θα επιχειρηθεί να διαμορφωθεί κλίμα σταθερότητας και αισιοδοξίας για την πορεία της εθνικής οικονομίας και την πολιτική που ακολουθεί ο κ. Γιάννης Στουρνάρας. Αμέσως μετά όμως αναμένεται να γίνει παρέμβαση στο ελληνικό δημόσιο χρέος, επί του οποίου θα κληθεί να λάβει αποφάσεις η τελευταία Σύνοδος Κορυφής του έτους. Αυτό σημαίνει ότι το 2014 θα κάνει ποδαρικό στη χώρα μας με «κούρεμα» που θα κυμανθεί από 35 ως 40%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων.
Κάτι τέτοιο θα συνδυαστεί με μεγαλύτερη παραμονή της Ελλάδος «εκτός αγορών». Δεν ήταν τυχαίες οι εκτιμήσεις που ανέφεραν ότι οι δηλώσεις που έκανε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος θα μπορούσαν να ερμηνευθούν πως στο τελευταίο τετράμηνο είναι πιθανόν να επιχειρηθεί «αναγνωριστική» έξοδος στις αγορές, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει κάτι ουσιαστικό.
Πέρα από τις θριαμβολογίες και τις εύκαιρες αντιδράσεις, ο υπουργός Οικονομικών είναι έκθετος απέναντι στους δανειστές διότι ακολουθεί την πολιτική που χαράσσει το αποκαλούμενο «σύστημα Σημίτη» για να χαϊδέψει τα αυτιά της πολιτικής καθεστηκυΐας τάξεως του Βερολίνου. Ο μονόδρομος των μειώσεων σε μισθούς και σε συντάξεις, το φορολογικό σαφάρι και η καταστροφή της μεσαίας τάξης μέσα από την υπεροφορολόγηση των ακινήτων δεν οδηγεί πουθενά, όπως αντιλαμβάνονται και οι Ευρωπαίοι.
Τα διλήμματα για τον κ. Γ. Στουρνάρα
Αναλόγως με τις εξελίξεις, ο κ. Στουρνάρας πρέπει να διαύλους επικοινωνίας με άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ώστε να αφήσουν τις βαριές θεωρίες και να επιλύσουν σημαντικά προβλήματα όπως είναι:
-Η ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων για την ανάσχεση της ανεργίας.
-Η διατήρηση των τιμών σε χαμηλότερα επίπεδα από τα σημερινά αφού είναι απαγορευτικές πλέον για σημαντική μερίδα του πληθυσμού, ακόμα και στα είδη άμεσης ανάγκης.
-Η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και σε πλαίσιο που θα είναι αποδεκτό, διότι υπάρχουν υποψίες για «ξεπούλημα» και «εκποιήσεις» ύστερα και από το σχετικό θόρυβο που διατηρείται στα ΜΜΕ.
Σε αυτά τα ζητήματα θα κριθεί η κυβέρνηση αλλά και ο υπουργός Οικονομικών από την τρόικα. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο, να επιλέξει ο κ. Στουρνάρας τη διέξοδο της «ηρωϊκής εξόδου» με το πρόσχημα του ανασχηματισμού που θα γίνει τον Ιούλιο.
Ό,τι κι αν γίνει η επίσκεψη της τρόικας που θα γίνει τον Σεπτέμβριο έχει ένα βασικό θέμα: Νέα μέτρα ύψους 4,2 δισ. ευρώ για τη διετία 2015 – 2016.
Εφιάλτης για τα ακίνητα
Όλη η ιστορία γίνεται για τα ακίνητα. Για μια φορά ακόμα η Ελλάδα θα γίνει το πειραματόζωο για τις υπόλοιπες χώρες της Νότιας Ευρώπης σε ένα ζήτημα που αποτελεί φετίχ όχι μόνο για το λαό μας, αλλά και για Ιταλούς, Ισπανούς και Πορτογάλους. Ωστόσο, οι «φωστήρες» του οικονομικού επιτελείου αντί να τηρήσουν «κόκκινες γραμμές» έχουν συμφωνήσει στο Μνημόνιο να τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα αυτόματης αναπροσαρμογής των τιμών των ακινήτων από τον Ιούνιο.
Η Τράπεζα της Ελλάδος θα συγκεντρώνει στοιχεία για τις τιμές ακινήτων βάσει των αγοραπωλησιών μέσω των τραπεζών. Αυτές οι εμπορικές τιμές θα είναι η βάση σύγκρισης από τις οποίες θα καθορίζονται οι αντικειμενικές τιμές. Όπως λένε παράγοντες της ΠΟΜΙΔΑ, οι τιμές θα διαμορφώνονται αναλόγως με τις διαθέσεις και τις προθέσεις μεγαλοκαρχαριών που θέλουν να βάλουν στο χέρι την ακίνητη περιουσία μικρών ιδιοκτητών ή τις περιπτώσεις (όπως λ.χ. θα συμβεί με την εμπλοκή του ΤΑΙΠΕΔ ή της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου).
Ως το τέλος Ιουνίου θα θεσπιστεί ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων. Υποτίθεται πως θα φέρει έσοδα ύψους 2,7 δισ. ευρώ από το 2014. Ταυτοχρόνως ιθα δρομολογηθεί η εξόφληση φόρων σε δόσεις και θα υιοθετηθεί ο νέος Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης στοιχείων (ΚΦΑΣ).
Αυτά είναι τα αποτελέσματα των παλινωδιών από το υπουργείο Οικονομικών. Η «τρύπα» των 4,2 δισ. ευρώ και τα νέα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν από τον Σεπτέμβριο προέρχονται από την επιμονή του κ. Στουρνάρα των συνεργατών του να:
-πλήττουν τα εισοδήματα,
-να μην προβαίνουν σε ρεαλιστική αντιμετώπιση των ληξιπρόθεσμων χρεών που έχουν φορολογούμενοι οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις,
-να μην αντιμετωπίζουν τις συνεχείς αστοχίες επί της έμμεσης φορολογίας (βλέπε πετρέλαιο και ΦΠΑ), αλλά και
-να μην επιδεικνύουν έργο σε «αποκρατικοποιήσεις» και κλείσιμο άχρηστων οργανισμών.
Κερασάκι στην «τούρτα» δεν είναι κάτι άλλο από την αδυναμία της κυβέρνησης και ειδικά των υπουργών κ.κ. Στουρνάρα και Κωστή Μουσουρούλη να φορολογήσουν τους πλοιοκτήτες. Για όλα αυτά προτιμούν να κάνουν τους «κινέζους» ανταποκρινόμενοι μόνο στην τρέχουσα επικαιρότητα…


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/308890/ti-den-leei-o-stoyrnaras-nea-metra-ton-septemvrio#ixzz2Tk3z0gtt

19/5/2013 17:55
(2)
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τον μιτάρχη σε σχέση με τις τραπεζικές αποτιμήσεις. Είναι προφανές ότι οι τιμές ήδη προεξοφλούν-εμπεριέχουν μια διασωθείσα Ελλάδα με ανάπτυξη και ισχυρές τραπεζικές εργασίες που φέρνουν και τραπεζικά κέρδη. Προλάβαμε σε 2 εβδομάδες και τα προεξοφλήσαμε όλα. Μου θυμίζει την ανατίμηση στα 20 δις κεφαλαιοποίησης της ΕΤΕ το 2007 όταν είχε βγάλει το bussiness plan μέχρι το 2012. Προεξοφλήθηκε τότε, πληρώθηκε από την μαρίδα που δεν γνώριζε και διάβαζε τι έγραφαν τα ΜΜΕ και τι έλεγαν οι "οίκοι", αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ για τους γνωστούς λόγους. Κάποιοι όμως πλούτισαν πάνω του.
Τώρα η ΕΥΡΩΒ έχει κεφαλαιοποίηση κάπου 26 δις, ξεπέρασε και τα 20 δις της ΕΤΕ στο ζενίθ των "προοπτικών" του 2007. Στο θέμα της ΕΥΡΩΒ είχα κι εγώ αναφερθεί στο παρελθόν, αλλά τα γεγονότα με "πούλησαν" οπότε μιλώ πλέον πιο "συντηρητικά" επί του θέματος:

http://www.capital.gr/messages/showTopic.asp?id=2240392&pg=20502&pid=3757341&orderdir=asc#post_3757341

http://www.capital.gr/messages/showTopic.asp?id=2240392&pg=20610&pid=3766284&orderdir=asc#post_3766284

Αυτα που δεν έχουν καταλάβει οι "ευχαριστημένοι" του παιχνιδιού που στήθηκε είναι:
1) Όταν οι τιμές των τραπεζών αρχίσουν να εξορθολογίζονται, η μπάλα θα πάρει όλο το ΧΑ κι όχι μόνο τις τράπεζες. Η ΕΕΕΚ είναι ήδη πολύ ακριβή και διαπραγματεύεται και σε μεγάλα ξένα χρηματιστήρια, δεν μπορεί να αναιρέσει μόνη της την σχεδόν προαναγγελθείσα υποχώρηση.
2) Η τόσο απροκάλυπτη προεξόφληση των καλύτερων σεναρίων απομακρύνει τους πραγματικούς ξένους επενδυτές κι όχι τους κερδοσκόπους. Μιλώ για συντηρητικούς επενδυτές (συνταξιοδοτικά ή κρατικά ταμεία, μακροπρόθεσμα funds, παγκόσμιο έξυπνο χρήμα) που διακινούν το πολύ χρήμα κι σε αυτούς θέλουμε να καταλήξουν οι μετοχές των τραπεζών μας. Ποιός μακροπρόθεσμος θα πλησιάσει την ΕΥΡΩΒ, την ΠΕΙΡ ή την ΕΤΕ σε αυτές τις αποτιμήσεις; Τι να αγοράσει, αφού τα προεξοφλήσαμε ήδη όλα;

19/5/2013 18:01
(1)
Φίλε psilos όπως τα λές είναι, αλλά από την άλλη όσοι είδαν την ευκαιρία και την αρπαξαν, έχουν αποδόσεις πάνω από 100% σε λίγες μέρες. Τώρα αν η απληστία τους κάνει να μείνουν για καιρό ακόμα μέσα, δικό τους το πρόβλημα , καθότι όπως λέει ο λαός "εχουν τα γένια, έχουν και τα χτένια".
Έγινε επεξεργασία στο μήνυμα στις 19/5/2013 6:03 μμ

19/5/2013 18:19
(2)
Είπαμε, τα γεγονότα "πούλησαν" την λογική. Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που συμβαίνει σε χρηματιστήρια. Απλά προσπάθησα να δείξω πώς η φούσκα στις τράπεζες είναι θέμα όλων των επενδυτών του ΧΑ κι όχι μόνο των μετόχων τραπεζών. Μη όντας μέτοχος σε τράπεζα, αλλά σε άλλες εταιρίες, έχω έννομο συμφέρον να καυτηριάζω αυτήν την τακτική που θα μας πάρει όλους μαζί της στον πάτο.

19/5/2013 21:13
(2)
Αγαπητέ φίλε ψηλός

Μια και συμμερίζομαι ΑΠΟΛΥΤΑ, αυτά που έγραψες :

"Αυτα που δεν έχουν καταλάβει οι "ευχαριστημένοι" του παιχνιδιού που στήθηκε είναι:
1) Όταν οι τιμές των τραπεζών αρχίσουν να εξορθολογίζονται, η μπάλα θα πάρει όλο το ΧΑ κι όχι μόνο τις τράπεζες. Η ΕΕΕΚ είναι ήδη πολύ ακριβή και διαπραγματεύεται και σε μεγάλα ξένα χρηματιστήρια, δεν μπορεί να αναιρέσει μόνη της την σχεδόν προαναγγελθείσα υποχώρηση.
2) Η τόσο απροκάλυπτη προεξόφληση των καλύτερων σεναρίων απομακρύνει τους πραγματικούς ξένους επενδυτές κι όχι τους κερδοσκόπους. Μιλώ για συντηρητικούς επενδυτές (συνταξιοδοτικά ή κρατικά ταμεία, μακροπρόθεσμα funds, παγκόσμιο έξυπνο χρήμα) που διακινούν το πολύ χρήμα κι σε αυτούς θέλουμε να καταλήξουν οι μετοχές των τραπεζών μας. Ποιός μακροπρόθεσμος θα πλησιάσει την ΕΥΡΩΒ, την ΠΕΙΡ ή την ΕΤΕ σε αυτές τις αποτιμήσεις; Τι να αγοράσει, αφού τα προεξοφλήσαμε ήδη όλα;"

Και μια και το χρήμα, δεν το βάζουν οι γραφικοί "keranides", αναρωτήθηκα ΠΟΙΟΣ το βάζει όλο αυτό το χρήμα?

Πολύ αμφιβάλλω, αν οι τράπεζες λόγο ανακεφαλαιοποιησης «σηκώνουν» οι ίδιες, τις τιμές των μετοχών τους, μια και η όλη φάση μόνο κακό θα τους κάνει!

Επίσης όντως οι εκαστοτε "keranides", θα προσπαθούν όπως πάντα, να φορτώσουν ο ένας στον άλλον τον μουτζούρη, μια και αυτό και μόνο σκέπτονται. Όμως υπάρχουν και οι σοβαροί άνθρωποι, οι οποίοι λυπούνται αφόρητα με τις βλακείες που βλέπουν, μια και μόνο κακό θα κάνουν – για άλλη μια φορά - στο ΧΑΑ και έχουν ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να το επισημαίνουν! Αλλά υπάρχουν επίσης και οι σοβαροί χρηματιστηριακοι αναλυτές, που ΗΔΗ το έχουν επισημάνει και μάλιστα με φρίκη!

Ο «άλλος» είναι στο ... Πεκίνο και προσπαθεί εναγωνίως, να πουλήσει κανένα λιμάνι η κανένα αεροδρόμιο, για να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις της τρόικα και να πάρει άλλη μια δόση – γιατί τίποτα δεν έχει αλλάξει, κυριολεκτικά για - να ΦΑΜΕ, μια και έτσι τα καταφέραμε εμείς οι «πανέξυπνοι» Έλληνες, τα περιουσιακά μας στοιχεία οι ξένοι να τα εκμεταλλεύονται πολύ καλύτερα από εμάς και κάποιοι την «είδαν» πάλι στο ΧΑΑ, για να κάνουν την ζημιά τους

Και οπως εγραψες : "Μη όντας μέτοχος σε τράπεζα, αλλά σε άλλες εταιρίες, έχω έννομο συμφέρον να καυτηριάζω αυτήν την τακτική που θα μας πάρει όλους μαζί της στον πάτο"

Ακριβως αυτο θα συμβεί με αυτες τις ηλιθιότητες : "θα μας πάρει όλους μαζί της στον πάτο"!
Έγινε επεξεργασία στο μήνυμα στις 19/5/2013 9:14 μμ

19/5/2013 21:48
(1)
αν διαβασετε τις ερωτησεις διαφορων στους μιτους ετε αλφα πειρ ,θα δειτε οτι κερδιζει ο καθε πικραμενος..

19/5/2013 22:03
(2)
Παντως δεν περιμενα να παρεις αυτην την θεση Παραμυθα.

Περιμανα να θριαμβολογεις σαν ενα σωρο χαζοχαρουμενους δεξιους που νομιζουν οτι επειδη γινονται λαμογιες στο ΧΑΑ σημερα αυτα εχουν σχεση και με την οικονομια

19/5/2013 22:09
Θα δειξει ξαδερφε.
Θα δειξει.
Τα χα τρεχουν 10 μηνες πιο μπροστα.
Θα δουμε.
Του χρονου την ανοιξη.

19/5/2013 22:14
Ξαδελφακο απο την στιγμη που δεν υπαρχουν πλεον ελληνες επιχειρηματιες δεν προκειτε να ερθει καμια αναπτυξη.

Ολα και παντου ειναι ενα νεκροταφειο.

Το ΧΑΑ ειναι αλλο θεμα.

Δεν θα αλλαξει κατι στην ζωη μεσα στην κοινωνια.
Αν βλεπεις να γερνεις εστω και λιγο προς την πλευρα τις ανεχειας προφυλαξου.

Χεσε την ελλαδα και τους αλλους.
Κοιταξε τον εαυτο σου.

Μια πραγματικα φιλικη συμβουλη απο εμενα
Έγινε επεξεργασία στο μήνυμα στις 19/5/2013 10:16 μμ

THANOS1973 [Μόνιμο ban]
19/5/2013 22:16
(2)
προσεξτε το τυρακι!

παρουσιαζουν τις τραπεζες ακριβες...
μαζευουν τα χαρτακια
τα πανε στο θεο!
σωζεται η οικονομια και οι τραπεζες...

και μετα ξεφορτωνουν στους μαριδαιους που πανε να αγορασουν εκ του ασφαλους

και μετα ολοι μαζι κατω...

το παιχνιδι ειναι γνωστο...

αν θες να εισαι μεσα...απλα ρισκαρεις...

οποιος μαλιστα προσπαθει να παιξει στο ΧΑ κοιτωντας την οικονομικη κατασταση της κοινωνιας...καλυτερα να μην το ρισκαρει

το παραδειγμα του χρηματιστηριου της Αργεντινης ακομα ειναι νωπο!!!
Έγινε επεξεργασία στο μήνυμα στις 19/5/2013 10:29 μμ
Σελίδα 4 από 7<234567>

Μέλη που παρακολουθούν το θέμα

simera
Το θέμα παρακολουθούν 1 εγγεγραμμένα μέλη

Ανακοινώσεις

Μπορείτε να ανεβάζετε εικόνες σχετικές με το κείμενο που γράφετε σε ένα μήνυμά σας. Κάτω από το π...
18/5/2011 Στις θεματικές συζητήσεις και συγκεκριμένα στην ενότητα "Σχολιασμός άρθρων" υπάρχει ...
Από σήμερα επιλεγμένα σχόλια χρηστών σε άρθρα του Capital θα δημοσιεύονται και στο κυρίως site, κ...
Το Capital.gr ανέπτυξε λογισμικό εντός του forum, που «μεταφράζει» αυτόματα τα greeklish μηνύματα...
Στις μετοχικές συζητήσεις, σε αυτές που αναφέρονται σε μια συγκεκριμένη μετοχή, οι αναγνώστες μπο...
Αρχική σελίδα συζητήσεων    |    Όλα τα μηνύματα    |    Οροι χρήσης