Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €
Θεματικές συζητήσεις | Μετοχικές συζητήσεις |  RSS  |    Αναζήτηση

Σχολιασμός άρθρων
Απεργία μέσα στις Πανελλαδικές αποφάσισε η ΟΛΜΕ
10/5/2013
15:02

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16:20

Την προκήρυξη απεργίας στις 17 Μαΐου, πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, και επαναλαμβανόμενες απεργίες από 20 έως 24 Μαΐου, αποφάσισε η ΟΛΜΕ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ. 

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες την προαναφερθείσα απόφαση έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ, το οποίο διέκοψε τη μαραθώνια συνεδρίασή του χθες, για να συνεδριάσει εκ νέου σήμερα το μεσημέρι, με 9 ψήφους υπέρ και δυο κατά. 

Σύμφωνα με το Mega η απόφαση μένει να τεθεί προς ψήφιση στις τοπικές ΕΛΜΕ, οι οποίες θα πρέπει να την επικυρώσουν με συμμετοχή τουλάχιστον

Αξιολογήστε το μήνυμα:
8 ψήφοι
 Απάντηση Αύξουσα εμφάνιση μηνυμάτων Eμφάνιση μηνυμάτων με βάση την βαθμολογία τους
Σελίδα 3 από 7<123456>

10/5/2013 16:27
(6)
Το σημαντικότερο θέμα που έχουν οι καθηγητές είναι οι υποχρεωτικές μεταθέσεις και όχι οι δυο επιπλέον ώρες εργασίας. Δεδομένου ότι ο μισθός τους είναι πολύ μικρός αν μετατεθούν σε ανάποδο μέρος μπορεί να μην βγαίνουν και οπότε στην ουσία να τους αναγκάζει σε παραίτηση.

10/5/2013 16:28
Αυτό που με λυπεί είναι ότι άλλη μια προνομιούχα συντεχνία της ελληνικής κοινωνίας απλά επειδή μπορεί να εκβιάζει διεκδικεί προκλητικά καλύτερη μεταχείριση εις βάρος των υπολοίπων Ελλήνων.
Ευχαρίστως να ξεσηκωθούν όλοι οι Έλληνες θα ’μαι μπροστά πρώτος εγώ. Χωρίς συντεχνίες! Χωρίς χρώματα! Για ίση μεταχείριση όλων των εργαζόμενων Ελλήνων!
Πρέπει οι προνομιούχες ομάδες να καταλάβουν πως τα λεφτά τα ζητούν από κάποιους που δεν έχουν την ευνοϊκή μεταχείριση που έχουν αυτοί.
Ας παλέψουμε πρώτα να βρει δουλειά το ενάμιση εκατομμύριο ανέργων, να ανεβάσουν βιοτικό επίπεδο τα άλλα δυόμιση που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και μετά ευχαρίστως να κουβεντιάσουμε και για ομάδες που πέρα από το άκρως ικανοποιητικό χιλιάρικο που παίρνουν για 12 μήνες (δουλεύοντας ουσιαστικά οχτώ) έχουν και όσα extra μαύρα χρήματα θέλουν από τα ιδιαίτερα.
Ντροπή πια! Τέρμα τα τσάμπα δανεικά! Τα extra χρήματα που ζητάει μια συντεχνία θα πρέπει να βρεθούν από κάποιους άλλους συνανθρώπους τους που κατά πάσα πιθανότητα περνούν χειρότερα από αυτούς!

10/5/2013 16:35
(8)
Η κυβέρνηση να τους απολύσει όλους σήμερα και να προκυρήξει ανοιχτό διαγωνισμό για την πλήρωση των θέσεων όπου ο διαγωνιζόμενος θα αναγράφει την αμοιβή που επιθυμεί και θα δηλώνει με υπεύθυνη δήλωση του Ν108 ότι δε θα κάνει παιδιά , δε θα απεργήσει ποτέ του και δε θα ζητήσει επίσης αύξηση ποτέ του.
Θα επιλεγούν οι χαμηλότερες οικονομικά προσφορές ασχέτου επιπέδου μορφώσεως.


Πάντως κάτι μου λέει ότι είναι άλλη μία επικοινωνιακή μπαρούφα σαν αυτή των ΜΜΜ.
Οι καθηγητές θα κατέβουν σε απεργία,ο Μεγάλος Αντώνης θα τους επιστραττεύσει και οι γνωστοί κλακαδόροι θα βγουν με τα σημαιάκια στους δρόμους...

Καλό το παραμύθι αλλά το μάθαμε απ έξω...

Όσο για αυτά τα περί ομηρίας των μαθητών είναι μόνο για γέλια...ίσα ίσα που θα χουν περισσότερες μέρες για να διαβάσουν...
Κάναμε και μεις μαθητές ...δε γεννηθήκαμε μεγάλοι...

10/5/2013 16:35
Δεν μπορώ να καταλάβω πως θεωρείτε προνομιούχους κάποιους ανθρώπους που αναγκάζονται να εργάζονται 100αδες χιλιόμετρα μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους. Που με λιγότερα από 1000 ευρώ το μήνα πρέπει να ενοικιάσουν σπίτι και να τα βγάλουν πέρα. Πότε θα κάνει ένας καθηγητής οικογένεια; Στα 45; Όταν θα έχει συγκεντρώσει αρκετά μόρια ώστε να μετακινηθεί κοντά στο σπίτι του;

10/5/2013 16:39
(4)
Ο Αλέξης Χριστοδούλου, ο οποίος δίδασκε σε σχολεία της Καλαμάτας, αποφάσισε πριν από δύο χρόνια να πάρει άδεια άνευ αποδοχών για ένα χρόνο από τη δουλειά του έτσι ώστε να αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον, αφού δεν έβλεπε μέλλον στην εκπαίδευση. Τον περασμένο Ιούλιο αποφάσισε να παραιτηθεί από τη μονιμότητα που του προσέφερε η δουλειά του ως καθηγητής και δημιούργησε με τον Γρηγόρη Ζωντανό τη δική του επιχείρηση.

Εδώ όμως άρχισαν τα δύσκολα. Αρχικά το σχολείο δεν έκανε δεκτή την παραίτηση. «Μου είπαν ότι ήταν αργά για να υποβάλω την παραίτηση και ότι έπρεπε να περιμένω τον επόμενο χρόνο. Δεν μπορούσα να το πιστέψω», δηλώνει ο ίδιος στον Independent.

Σαν να μην έφτανε αυτό η Δευτεροβάθμια Διεύθυνση του Νομού Μεσσηνίας του επισήμανε ότι διακινδύνευε να χάσει τη σύνταξή του με την «ανορθόδοξη» συμπεριφορά του. «Δεν μπορούσαν να διανοηθούν ότι κάποιος θα παραιτείται, επειδή ήθελε να κάνει κάτι άλλο στη ζωή του», σχολιάζει ο 36χρονος.


@occupy
Πότε θα κάνει ένας άνεργος οικογένεια ?

10/5/2013 16:40
(9)

Έχουμε 200.000 εκπαιδευτικούς και οι 5.000 δεν διδάσκουν λόγω ψυχολογικών προβλημάτων!

Κανένα σπουδαίο βήμα δεν έχει γίνει με το επίμαχο θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο. Μπορεί να ακούμε μήνες τώρα για επίορκους και κοπανατζήδες καθώς και για το σχέδιο κινητικότητας και διαθεσιμότητας δημοσίων υπαλλήλων όμως τίποτα δεν προχωράει!

Κάθε μέρα που περνάει αποκαλύπτονται και περισσότερα στοιχεία για επίορκους υπαλλήλους και για κοπανατζήδες με το τελευταίο που προκαλεί πραγματικά σοκ να αφορά τους εκπαιδευτικούς. Ειδικότερα, στην Ελλάδα υπάρχουν 200.000 διορισμένοι εκπαιδευτικοί, αριθμός εξωφρενικά μεγάλος, εκ των οποίων οι 5.000 δεν διδάσκουν και κάθονται σπίτια τους γιατί ...έχουν ψυχολογικά προβλήματα! Είναι προφανές ότι δημιουργείται τεράστιο ερώτημα κατά πόσο οι εν λόγω εκπαιδευτικοί έχουν όντως ψυχολογικά προβλήματα ή αν απλά προφασίζονται τέτοιου είδους προβλήματα που θα τους επιτρέψουν να κάνουν εύκολα "κοπάνα", καθώς θεωρούνται επικίνδυνοι για να έρχονται σε καθημερινή επαφή με παιδιά, διατηρώντας όμως τους μισθούς τους.

Αυτή η στασιμότητα φαίνεται πως εξόργισε την Τρόικα, η οποία χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι αποφάσισε να βάλει στην άκρη τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για τις απολύσεις με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Μεταξύ άλλων αξίζει να σημειωθεί πως ελεγχτές χτενίζουν το Δημόσιο τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια προκειμένου να εντοπίσουν τους κοπανατζήδες και να τους απολύσουν. Τα νέα όμως διαδόθηκαν και υπάλληλοι που αργούσαν συστηματικά άρχισαν να φτάνουν στα γραφεία τους στην ώρα τους! Δουλειά έπιασαν ακόμη και υπάλληλοι που είχαν ξεχάσει που βρίσκεται το γραφείο τους!

Τέλος αξίζει να σημειωθεί η κόντρα που ξέσπασε νωρίτερα με αφορμή το θέμα των απολύσεων με τον βουλευτή κ. Ψυχάρη να λέει στον κ. Μανιτάκη ότι κινδυνεύει να μείνει στην ιστορία ως ο υπουργός - προστάτης των επίορκων, των κοπανατζήδων και των τεμπέληδων! (Διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση)

Πηγή: "νεωσιτ"

10/5/2013 16:42
(7)
Ο waroo είπε:
εκεί έξω υπάρχουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί που παρακαλούν να τους δοθεί η ευκαιρία να δουλέψουν

Γιατί;
Μήπως τους το απαγόρεψε κανείς; Γιατί δεν έδιναν εξετάσεις στον ΑΣΕΠ να εργαστούν;
Μήπως δεν ήθελαν; Εμείς που θέλαμε να εργαστούμε, δεν παρακαλέσαμε κανέναν, δώσαμε εξετάσεις και περάσαμε έστω και αν το ποσοστό επιτυχίας ήταν 1 προς 120.
Μην μηδενίζετε και μην ισοπεδώνετε τα πάντα και τους αγώνες ζωής του καθενός.
1 προς 120, διαβάστε το καλά για να το κατανοήσετε.
Δεν είμαστε ούτε αποτυχημένοι ούτε αγράμματοι για να παρακαλάμε να εργαστούμε.
Δεν χρειαζόμαστε τον οίκτο κανενός. Ο πραγματικός εκπαιδευτικός εργάζεται, δεν δουλεύει.
Εμείς λοιπόν θέλουμε να εργαζόμαστε, δεν θέλουμε να δουλέψουμε, αν τώρα αυτοί θέλουν να δουλέψουν, ας ΔΟΥΛέψουν.

10/5/2013 16:43
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Τελευταίοι στον ΚΟΣΜΟ, στις ωρες διδασκαλίας!

[Click στην εικόνα για μεγέθυνση]

10/5/2013 16:47
(8)
Μετά τους ερασιτεχνικούς σχεδιασμούς του ΙΕΚ Ξυνή με το ειρωνικό όνομα "σχέδιο Αθηνά" περάσαμε στη μέση εκπαίδευση.

Μια κυβέρνηση που επιδιώκει μετα μανίας την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας, αφού κωφεύει επί εξάμηνο σε κάθε αίτημα για συνάντηση με την ΟΛΜΕ, φέρνει (παραμονή εξετάσεων) μέτρα που θα διαλύσουν τη μέση εκπαίδευση.

Έχει δίκιο το ΠΑΜΕ. ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ την απεργία η ΝΔ μέσα στις πανελλαδικές για να εκθέσει στη κοινή γνώμη αυτούς που έτσι κι αλλιώς έχει αφήσει μόνους και απλήρωτους στην υπόθεση παιδεία. Όπως τους γιατρούς στην υπόθεση υγεία και τους στρατιωτικούς στην άμυνα.

Καραγκιοζιλίκια μιας ανήθικης πολιτικής τάξης.

10/5/2013 16:47
(9)
@greatest

επειδή το γυρίζεις στο προσωπικό, θα σου απαντήσω ανάλογα:
- έχω κερδίσει θέση στον ιδιωτικό τομέα μετά από 4 στάδια επιλογής, αυτό όμως δε σημαίνει ότι η εταιρεία με "παντρεύτηκε", ούτε ότι έχω το δικαίωμα να ΜΗ προσαρμόζομαι στα νέα δεδομένα (μείωση μισθού, άστατο ωράριο κλπ) - εγώ, βλέπεις, είμαι ιδιωτικός υπάλληλος και μπορώ σήμερα πριν φύγω να με φωνάξουν και να μου πουν "μην έρθεις από Δευτέρα, δε σε χρειαζόμαστε". Εσύ;
- εγώ όπως και όλοι οι συνάδελφοί μου δίνουμε εξατάσεις ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ και ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ για τα πάντα. Εσύ;
- ούτε εγώ ούτε οι συνάδελφοι μου κοιτάνε να τα πάρουν και από αλλού από τους πελάτες μας - μπορείς να πεις το ίδιο για τους δικούς σου συναδέλφους;
- ότι εσύ που μπήκες μέσω ΑΣΕΠ είσαι καλύτερος από τα παράσιτα που χώθηκαν σε μια θέση αργομισθίας δε το αμφισβητώ, αλλά γιατί δε συγκρίνεις τον εαυτό σου με κάτι καλύτερο; Δηλαδή για σένα είναι τίτλος τιμής αυτό; Λες "μπράβο μου, είμαι καλύτερος από το κομματόσκυλο του Δήμου που έγλειψε κατουρημένες ποδιές για να χωθεί εκεί μέσα;"
- και φυσικά και να παραιτηθείς, αν νομίζεις ότι η αξία σου είναι μεγαλύτερη από τις απολαβές σου και ότι αδικείσαι. Γιατί δεν το κάνεις; Διότι ξέρεις ότι και αυτά που παίρνεις εκεί δε θα βρεθεί ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ εκεί έξω να στα δώσει.
- το "πάρε το παιδί σου και πήγαινε το στο ιδιωτικό σχολείο" είναι ανάξιο σχολιασμού σαν επιχείρημα - έχε μόνο υπόψη σου ότι οι περισσότεροι από όσους μπορούν, στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά.
@θόδωρος γκ
μα φυσικά υστερούμε σε αριθμό απεργών..

κανονικά θα έπρεπε να απεργούμε όλοι και μόνιμα, να μαζευτούμε ξανά στο Σύνταγμα και να μην κουνηθούμε μέχρι να μας λυθεί το πρόβλημα!
Σελίδα 3 από 7<123456>

Ανακοινώσεις

Μπορείτε να ανεβάζετε εικόνες σχετικές με το κείμενο που γράφετε σε ένα μήνυμά σας. Κάτω από το π...
18/5/2011 Στις θεματικές συζητήσεις και συγκεκριμένα στην ενότητα "Σχολιασμός άρθρων" υπάρχει ...
Από σήμερα επιλεγμένα σχόλια χρηστών σε άρθρα του Capital θα δημοσιεύονται και στο κυρίως site, κ...
Το Capital.gr ανέπτυξε λογισμικό εντός του forum, που «μεταφράζει» αυτόματα τα greeklish μηνύματα...
Στις μετοχικές συζητήσεις, σε αυτές που αναφέρονται σε μια συγκεκριμένη μετοχή, οι αναγνώστες μπο...
Αρχική σελίδα συζητήσεων    |    Όλα τα μηνύματα    |    Οροι χρήσης