Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €
Θεματικές συζητήσεις | Μετοχικές συζητήσεις |  RSS  |    Αναζήτηση

Άλλα θέματα
Τα σενάριά μου για ευρώ, νομίσματα, χρυσό. Και ο γρίφος.
14/4/2013 10:27 από ΜΥΑΛΟ
Καταρχήν… καλό κουράγιο για το διάβασμα. Φτιάξε καφέ, ή φάε κάτι, θα σου χρειαστεί :) Πιστεύω πάντως ότι δεν θα πάει ο χρόνος σου χαμένος.

Είδα ένα «όνειρο». Αν διασπαστεί το ευρώ, οι καταθέσεις σε ευρώ των πολιτών είτε σε τράπεζες παντού στη γη, είτε σε μετρητά στο σεντούκι, τι θα απογίνουν; Τι πρέπει να κάνουμε; Και ενώ υπάρχει η πιθανότητα αυτή, γιατί δεν πέφτει το ευρώ;

Έχεις 10 ευρώ στην Ελβετία ή στη Γερμανία. Αν γίνει της τρελής στην Ιταλία, αν γίνει ανεξέλεγκτη η κρίση αφού οι Γερμανοί πατάνε γκάζι και πιέζουν τις κυβερνήσεις εξαντλώντας το πολιτικό κεφάλαιο
Αξιολογήστε το μήνυμα:
73 ψήφοι
 Απάντηση Αύξουσα εμφάνιση μηνυμάτων
«Πρώτη<666768697071>Τελευταία»

27/8/2013 18:08
(5)
Εγώ γράφω εδώ και 3-4 χρόνια για τεράστιο μαύρο κύκνο πάνω από την περιοχή μας που θα είναι η αφορμή για γενικότερες εξελίξεις- σε συνδυασμό και με τη χρεοκοπία των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, Ευρωπαϊκών χωρών. Αγαπημένη φράση μου "πόλεμος πατήρ πάντων".

Νομίζω ότι ο πλανήτης έχει πάρει την κατιούσα γενικώς.

Κάποτε είχα γράψει ότι τα σημερινά συστατικά μου θυμίζουν όχι μόνο τη δεκαετία πριν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά υπάρχουν πολλά κοινά και με τα χρόνια πριν τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μετά από ένα χρόνο που το είχα γράψει αυτό, βγήκε ο πρώην αρχηγός του ΝΑΤΟ ο οποίος είναι και ελληνικής καταγωγής Αμερικανός (Σταυρίδης αν θυμάμαι καλά) και δήλωσε "η Ανατολική Μεσόγειο θυμίζει τα Βαλκάνια το 1914". Για όσους δεν το ξέρουν ο Α' Παγκόσμιος άρχισε από τα Βαλκάνια.

Δεν θεωρώ ότι είμαστε χρονικά κοντά σε γενικευμένο πόλεμο, πιστεύω όμως ότι θα έχουμε τοπική ανάφλεξη-μετάδοση και ότι σε βάθος χρόνου τα οικονομικά κυρίως προβλήματα θα οδηγήσουν και σε σύγκρουση ελεφάντων (ΗΠΑ, Ευρώπη, Κίνα, Ιαπωνία, Ρωσία).

Στην περιοχή μας πάντως θα δοθεί το λάκτισμα γιατί υπάρχει φυσικό αέριο, πετρέλαιο, κοινωνική αναστάτωση, θρησκευτική πόλωση, εμφύλιοι διχασμοί μέχρι και ανάμεσα σε Ισλαμιστές, οικονομική εξαθλίωση, και σφαίρες επιρροής των γιγάντων. Όλα όσα δηλαδή ιστορικά οδηγούν σε πολέμους.

Υ.Γ.: Επίκουρε, άλλοι ήταν, πιο μεγάλοι Έλληνες. Το αίνιγμα δεν απαντήθηκε ακόμα.
Έγινε επεξεργασία στο μήνυμα στις 27/8/2013 6:15 μμ

27/8/2013 18:16
(1)
ευχαριστώ Μυαλό

είσαι ξεκάθαρος και σαφής

27/8/2013 18:23
(6)
Το δε Τούρκικο χρηματιστήριο και το τούρκικο νόμισμα επιβεβαιώνει αυτά που έχω αναλύσει διεξοδικά για το πώς θα διαμελισθεί στο τέλος η Τουρκία.

Το πρόβλημα της Τουρκίας δεν είναι οικονομικό, ο πληθυσμός της έχει μέσο όρο τα 27 έτη, ενώ εμείς έχουμε τα 41 έτη! Είχε και γαμώ τις προοπτικές για ανάπτυξη.

Το πρόβλημα της Τουρκίας είναι η καραμπόλες στην περιοχή που δεν την ευνοούν καθόλου, και οι χειρισμοί του Ερντογάν που το πολύ Ισλάμ τον έχει βαρέσει στο κεφάλι. Τα έχουμε πει από χρόνια αυτά, να λέμε εμείς οι Έλληνες δόξα τω Θεώ στον Ερντογάν πρέπει, μας έχει σώσει με αυτά που κάνει, μας έκανε να κτίσουμε γερές συμμαχίες και να έρθουν στην αγκαλιά μας το Ισραήλ και οι ΗΠΑ.
Έγινε επεξεργασία στο μήνυμα στις 27/8/2013 6:24 μμ

27/8/2013 20:08
(2)
Δεν θα ήθελα να είμαι στην Κύπρο αυτές τις μέρες...

Η Συρία έχει οπλικά συστήματα από Ρωσία και από Ιράν, δεν είναι παίξε γέλασε.

Το αεροπλάνο της Τουρκίας μόλις πέρασε λίγο μέσα από τα σύνορα της Συρίας, αμέσως καταρρίφθηκε. Και η Τουρκία δεν τόλμησε να κάνει τίποτα, τουμπεκί.

Η Μεγάλη Βρετανία έχει βάση στην Κύπρο και πιστεύω ότι η Συρία έχει οπλικά συστήματα ικανά να φτάσουν ως εκεί.

Αν δείτε στο google map πόσο κοντά είναι η Κύπρος στη Λατάκια της Συρίας, θα καταλάβετε. Ο Άσαντ ελέγχει την παραθαλάσσια Συρία, δηλαδή την πλευρά που είναι πιο κοντά στην Κύπρο.

Για εμένα πάντως ο Άσαντ είναι τελειωμένος. Τα άλλα με το Ιράν, την Αίγυπτο και το Ισραήλ με απασχολούνε πιο πολύ. Καθώς και η Τουρκία με τους Ρώσους την Κύπρο και εμάς...
Έγινε επεξεργασία στο μήνυμα στις 27/8/2013 8:21 μμ

27/8/2013 20:31
(1)
Αν ήμουν Αμερικάνος θα μέτραγα τόσο καιρό τα πυρομαχικά που έχουν ξοδευτεί και θα ήξερα πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να βρω τελείως αποδυναμωμένο τον αντίπαλο.
Να μην στέλνω και φέρετρα στην πατρίδα που κοστίζουν σε ψήφους.

27/8/2013 20:41
(6)
Το αίνιγμα δεν απαντήθηκε, ήταν και αρκετά δύσκολο αφού δεν μπορούσε να βρεθεί με αναζήτηση στο google επειδή έδωσα επίτηδες λίγα στοιχεία.

Ο Πλάτωνας ήταν αυτός που έλεγε τον Αριστοτέλη "ο νους"! Έτσι τον αποκαλούσε επειδή ήταν πολύ έξυπνος. Μάλιστα όταν ο Αριστοτέλης δεν πήγαινε σε μαθήματα επειδή ήθελε να διαβάζει, ο Πλάτωνας συνήθιζε να λέει "το ακροατήριό μου σήμερα είναι κουφό επειδή λείπει ο "Νους"!

Ο Αριστοτέλης λοιπόν είχε το... νικ νέιμ "Νους" από τον Πλάτωνα.

Τι αλυσίδα όμως και αυτή απίστευτη, τι 4άδα μοναδική στα χρονικά που είναι ξακουστή σε όλο το Δυτικό κόσμο, μέχρι και στην Κίνα, και βρίσκεται στις βιβλιοθήκες και εγκυκλοπαίδειες όλου του πολιτισμένου κόσμου. Προσέξτε διαδοχή, πώς ο μαθητής του προηγούμενου γινόταν δάσκαλος για τον επόμενο.

Σωκράτης.
Πλάτωνας, μαθητής του Σωκράτη.
Αριστοτέλης, μαθητής του Πλάτωνα.
Μ. Αλέξανδρος, μαθητής του Αριστοτέλη.
Έγινε επεξεργασία στο μήνυμα στις 28/8/2013 12:33 πμ

27/8/2013 20:42
Γεωγκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

τι βλέπετε για Συρία;

Για γράψτε.

Περιμένω ανάλυση από ΜΥΑΛΟ, σάρισα και άλλους που τα γνωρίζουν καλά αυτά τα θέματα.

27/8/2013 21:05
Έχεις χάσει επεισόδιο Νasty, έγραψα πιο πίσω ένα σενάριο ολέθρου που έχει λίγες πιθανότητες, αλλά αν γίνει, θα είναι σαν να βλέπεις την ταινία πριν τη γυρίσει ο σκηνοθέτης! Πήγαινε και διάβασέ το.

Φεύγω τώρα, πάω να δω τον ΠΑΟΚ. Χωρίς να είμαι ΠΑΟΚ. Πολύ σημαντικό ματς.

27/8/2013 21:14
(1)
Και εγώ το μάτσακι πάω να δω. Με φίλους και μπύρα. Κι ας είμαι ΑΕΚ. Δεν βαριέσαι δικέφαλος είναι και αυτός.

27/8/2013 22:33
(1)
Δεν το γνωριζα αυτο για τον πλατωνα. Και η αλυσιδα παει και ποιο πισω.Ο Σωκρατης αν και κατα βασιν αυτοδιδακτος,ηταν μαθητης του Αρχελαου που ηταν μαθητης του Αναξαγορα (του ΝΟΥ)μαθητη του Αναξιμενη μαθητη του Αναξιμανδρου που πρωτος διετυπωσε τη θεωρια της εξελιξεως και εφτιαξε υδρογειο σφαιρα,μαθητης του Θαλη.
Έγινε επεξεργασία στο μήνυμα στις 27/8/2013 10:35 μμ
«Πρώτη<666768697071>Τελευταία»

Ανακοινώσεις

Μπορείτε να ανεβάζετε εικόνες σχετικές με το κείμενο που γράφετε σε ένα μήνυμά σας. Κάτω από το π...
18/5/2011 Στις θεματικές συζητήσεις και συγκεκριμένα στην ενότητα "Σχολιασμός άρθρων" υπάρχει ...
Από σήμερα επιλεγμένα σχόλια χρηστών σε άρθρα του Capital θα δημοσιεύονται και στο κυρίως site, κ...
Το Capital.gr ανέπτυξε λογισμικό εντός του forum, που «μεταφράζει» αυτόματα τα greeklish μηνύματα...
Στις μετοχικές συζητήσεις, σε αυτές που αναφέρονται σε μια συγκεκριμένη μετοχή, οι αναγνώστες μπο...
Αρχική σελίδα συζητήσεων    |    Όλα τα μηνύματα    |    Οροι χρήσης