Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €
Θεματικές συζητήσεις | Μετοχικές συζητήσεις |  RSS  |    Αναζήτηση

’λλα θέματα
Ολη η αληθεια για την παραπλανηση του καταναλωτη στα τροφιμα.....
22/6/2012 18:02 από milkman
Το αρθρο αυτο ειναι μια απαντηση στο αρθρο του κ.Καισαριου 22/6/2012 και στα σχολια που ακολουθησαν και εκθετουν τους Ελληνες παραγωγους οτι δεν προσπαθουν.
ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Παραλληλα με την παραγωγη γαλακτος αποφασισα να κανω και παραγωγη απο μοσχαρακι γαλακτος.
Μιλαμε φοβερη επιτυχια οσο αναφορα γευση και ποιοτητα.
Αλλα αντι να το παω για καταναλωση 8μηνων οπως οι ολλανδοι το πηγαινα σε 3-4 μηνες με αποτελεσμα να εχω διπλασιο κοστος.
Εγω 18-20Ε/ανα κιλο αυτοι 8-10/ανα κιλο.
Τι να κανω λαθος ρε γαμωτο αναρωτηθηκα αφου ειμαι γνωστης του αντικειμενου και παντου οπου το πηγαινα σε συγκριση με το ολλανδικο ημουνα
Έγινε επεξεργασία στο μήνυμα στις 22/6/2012 7:47 μμ
Αξιολογήστε το μήνυμα:
178 ψήφοι
 Απάντηση Αύξουσα εμφάνιση μηνυμάτων
«Πρώτη<101112131415>Τελευταία»

30/6/2012 12:50
(5)
Το παραδοσιακο αναφερεται στα τεχνικα χαρακτηριστικα του χωρου που γινεται η τυροκομιση και οχι πως παρασκευαζεταιμ ενα προιον.
Δηλαδη ειτε σε βιομηχανικο γαλακτοκομειο παραγεται ενα τυρι,ειτε σε ενα παραδοσιακο τυροκομιο το τυρι πρεπει να ειναι το ιδιο.Οκ
Οποιοδηποτε γαλκτοκομικο προιον ειναι αριστο εφοσον αυτος που το παραγει δεν ειναι λαμογιο.Ο ανθρωπινος παραγοντας κανει την διαφορα παντου.
Ετσι μπορεις να δεις σε δηθεν παραδοσιακα τυροκομια η σκονη να πηγαινει το βραδυ συννεφο,ειτε σε μεγαλα τυροκομεια μεσα στην λεγομενη "μπουγαδα"(ονομαζεται το μιγμα απο το γαλα που παει για τυροκομιση)να μπαινει προβειο γαλα απο την Σαρδηνια που ερχεται με πλοια ή προβειο απο τις βαλκανικες χωρες.Επειδη η ελλαδα ειναι απο τους παγκοσμια μεγαλυτερους παραγωγους αιγοπροβειων προιοντων και επειδη τα τυροκομικα μας χαιρουν μεγαλης εκτιμησης και τιμης και εξαγονται παντου,τα προηγουμενα χρονια πριν την κριση εξαγαμε το ελληνικο γαλα που ηταν εξαιρετικο σε ολο τον δυτικο κοσμο που εαν σε πιασουν να κανεις νοθεια τρωως κοκκινη καρτα δια παντος και εδω τρωγαμε οτι κατιμα μας εφερναν απο τα βαλκανια.ητανε δε τοσο μεγαλο το αγχος τους για να περασουν το γαλα,ωστε πριν την εισοδο των βαλκανικων χωρων στην ΕΕ,κανανε ενα σωρο κολπα για να εισαγουνε γαλα απο κει ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ και χωρις να πληρωσουν δασμο,οπως με το να το βαφτιζουνε κρεμα που ειχε λιγοτερο δασμο.Μετα απλα κανονιζαν τα φορτια να φτανουνε της ωρες που δεν υπηρχαν κτηνιατροι για ελεγχο,εδω τιθεται ενα θεμα,εαν τελωνιακοι και κτηνιατροι ητανε μεσα στο κολπο,δεν εχει αποδειχτει κατι παντως...
Τωρα εαν κανουμε ενα ποθεν εσχες σε ολους αυτους θα φανει εαν ειχανε πεσει θυματα κακοβουλων σχολιων.
Τωρα εχει ατονισει αυτο το φαινομενο,γιατι η μειωση της εσωτερικης καταναλωσης ειχε ως αποτελεσμα να εχουμε διαθεσιμες μεγαλυτερες ποσοτητες αιγοπροβειου γαλακτος.
Στο αγελαδινο γινοταν ο κακος χαμος.Μια αηδια και μιση και συνεχιζοταν μεχρι που καταφεραν να αντικαταστησουν εν μερει στην συνειδηση του καταναλωτη και να τον πεισουν να καταναλωνει,υψηλης παστεριωσης,UHT και αλλα γαλατα αφου με αυτο τον τροπο μπορεσαν να νομιμοποιησουν τις καραμπινατες παρανομιες τους σε ολο το φασμα των γαλακτοκομικων προιοντων αγελαδινου γαλακτος.
Το προβλημα δεν ηταν υγιεινης αφου υπαρχουν οι τροποι να κανεις το γαλα Β και Γ ποιοτητας ΒΡΩΣΙΜΟ,δηλαδη υγειονομικα να ειναι ενταξει,το προβλημα ειναι οτι πουλουσαν χαμηλοτερης ποιοτητας προιον,ως υψηλης ποιοτητας στον καταναλωτη και να εχουν ενα μεσο πιεσης στους παραγωγους ωστε να ειναι υπακουοι.
Στα εργοστασια μονο μια γραμμη παραγωγης ειναι "καθαρη".
Αυτη του φρεσκου παστεριωμενου γαλακτος.
Οποιο γαλα δεν παει για φρεσκο παστεριωμενο,χωριζεται σε τρια μερη,σε ορο γαλακτος,σε λιπος(κρεμα) και σε νερο.Στην πορεια και αναλογα με τι προιον θελουνε να κατασκευασουν,μπαινει μεσα εβαπορε η σκονη,γινεται υπερδιηθηση του προιοντος εαν χρειαζεται,κανονιζεται η ποσοτητα νερου που ειναι τετοια η οποια αυξανει την αποδοση σε προιον,προστιθονται χλωριουχο ασβεστιο,νιτρικα,ζελατινη αλλα προσμιξεις,λευκαντικα χρωματος,περναει απο αποοσμητηρα,απο μικροβιοφαγο,απο απομακρυντη σωμματικων κυτταρων,φυγοκεντριζεται,γινεται ομογενοποιση στην κρεμα,παστεριωνεται,ξανααναπστεριωνεται εαν το γαλα ειναι εισαγωμενο,αποστηρωνεται αναλογα και ενωνονται ξανα οι γραμμες αναλογα τη βουληση προστιθενται οι καλλιεργειες απο επιλεγμενες σειρες βακτηριων,η επιλεγομενη ποσοτητα κρεμας που θελουμε και φτιαχνουν το τελικο προιον.
Μαγία σκετη.
Αυτο ειναι το ευρωπαικου τυπου εργοστασιο που διαφημιζουν οι εταιρειες ως υπερσυγχρονα!
Έγινε επεξεργασία στο μήνυμα στις 30/6/2012 12:57 μμ

30/6/2012 13:33
Το τελευταιο διμηνο ειχε παρατηρηθει μια παγκοσμια πτωση στην τιμη των πρωτων υλων παγκοσμιως και στο γαλα,ομως στην Ελλαδα ειχαμε ισχυρη ζητηση για εξαγωγες και δεν υπηρχε προφανης λογος να πεσει η τιμη στους παραγωγους,εκτος τον αλλον και γιατι εμεις πουλαμε με πιστωση το γαλα σε αυτους,ενω η εισαγωγη απαιτει μετρητα προκαταβολη,να περιμενεις την σειρα σου,η ασφαλιση του προιοντος ειναι αδυνατη η πολυ ακριβη.
Ο σεισμος στην Ιταλια στην εμιλιανα -Ρομανα ειχε ως αποτελεσμα να καταστραφουν πολλοι αποθηκευτικοι χωροι απο τυρια(παρμεζανα,μοτσαρελλα,παντανο και αλλα) και ετσι οι Ιταλοι αναγκαστηκαν να σπρωξουν παραγωγη αρον,αρον για να μην χαλασει κλεινοντας τα ματια και σε χρονους ωριμανσης και σε αλλα.Η δευτερη ποιοτητα παρμεζανα που δεν παει για επιτραπεζια χρηση τριβεται και πουλιεται ετοιμη για χρηση σε σακουλακια και παμε εμεις τα κοροιδα και αγοραζουμε τα 100γρμ 1.8 εως 2ευρω δηλαδη 20Ε/το κιλο.
Τα μεγαλα σουπερ μαρκετ επειδη οσμιστικαν το ιταλικο προβλημα ανεβασαν την τιμη της παρμεζανας στον καταναλωτη και ετσι απο 14-15 ευρω πηγε γυρω στα 18-19,για να πεσει περισσοτερο η ζητηση ωστε να κλεισουν καλυτερες τιμες απο τους απελπισμενους Ιταλους οι οποιοι δεν ηξεραν τι να κανουν.
Η τιμη του γαλακτοπαραγωγου αγελαδινου γαλακτος στην Ελλαδα σε μια οργανωμενη μοναδας ειναι παντα μεσα στις 4-5 υψηλοτερες στην ΕΕ,η οποια τιμη ομως ειναι παντα χαμηλοτερη,εαν συνυπολογισεις το κοστος μεταφορας απο τις εξαγωγικες χωρες της Β.Ευρωπης.Η τιμη αυτη ειναι αποτελεσμα των ακραιων κλιματολογικων χαρακτηριστικων.Ετσι η Πρωτη πενταδα αποτελειται απο την (Φιλανδια,Σουηδια,κυπρο,ιταλια,Ελλαδα και ισπανια).Και για να καταλαβεται ποσο ρολο παιζει το εδαφος και το κλιμα η Ν.Γερμανια(Βαυαρια) με την Β.Γερμανια εχει διαφορα στην τιμη 7 λεπτα!μεσα στην ιδια χωρα.
Τελος παντων εγινε καποια μειωση στην τιμη γυρω στο 10% την οποια την δεχτηκαμε αδιαμαρτυρητα,ενω ταυτοχρονα εγινε μια αυξηση απο 5-8% σε ολα τα γαλακτοκομικα προιοντα στον καταναλωτη.
Παραξενο...
Μετα απο ενα χρονικο διαστημα κοντα στις εκλογες 17 ιουνιου παρατηρηθηκε μια παραξενη κινητικοτητα στο να βρουνε οι εταιρειες γαλα.Τι αρχισαν να μας δελεαζουν με λογια,τι να προσπαθουν να μην υπαρξουν μετακινησεις με το καλο η με το ζορι γενικα ενα παραξενο κανακεμα για καλοκαιρι που και οι τιμες πεφτουν περιοδικα και οι εταιρειες τετοια εποχη κανουν τους μεγαλυτερους εκβιασμους συνηθως.
Βρε τι να εχει γινει,τι να εχει γινει,αναρωτιομασταν εδω και μερες.Τετοια καλοσυνη.Τι εχει συμβει,μεγαλη εταιρεια του χωρου με αμαρτωλο παρελθον εφαγε την φολα απο τους ευρωπαιους εισαγωγεις.Της φορτωσανε μια παρτιδα γαλα μεγαλη με αφλατοξινες το οποιο ειχε προπληρωσει. Μολις το χημειο εκανε ελεγχο για να δωσει το οκ να μπει στην παραγωγη το διαπιστωσε,αλλα επειδη δεν εχει μεγαλη βαση απο ελληνες παραγωγους,εμεινε χωρις πρωτη υλη.Αλλα πως να κινησεις τετοιο θεμα αφου κινδυνευει η φημη σου.Εαν εδινε δημοσιοτητα επειδη το γαλα ητανε γερμανικο αυτοματα θα εχανε την προσβαση σε ολες τις γερμανικες εταιρειες εξαγωγης γαλακτος και την ασφαλεια στις εξαγωγες την οποια προσφερει το γερμανικο δημοσιο!
Ετσι θαφτηκε εσωτερικα το θεμα και βγηκε η ζωνη γαλακτος της εν λογω εταιρειας καλοκαιριατικα να ψαχνει γαλα γιατι εχει συμβολαια και εαν δεν παραδωσει προιον εχει ποινικες ρητρες.

Απο τα παραγαλακτομικα νεα του μηνα...
Έγινε επεξεργασία στο μήνυμα στις 30/6/2012 6:59 μμ

30/6/2012 16:06
(4)
Συγγνώμη που επανέρχομαι, αλλά η ερώτησή μου δεν αναφέρεται στα λαμόγια που υπάρχουν παντού ούτως ή άλλως, αλλά αν η βιομηχανία γάλακτος έχει άδεια από τον νόμο να κάνει πρόσμιξη σε προιόντα ΠΟΠ με σκόνη γάλακτος.
Αυτή την πληροφορία την έχω από ανθρώπους του χώρου αφού όπως έγραψα κατάγομαι από κτηνοτροφικό χωριό στο οποίο λειτουργούν τρία μικρά παραδοσιακά τυροκομεία.
Θα ήθελα όμως και την δική σου άποψη γιατί και γνωρίζεις αλλά και δεν μασάς τα λόγια σου.
Πιο πολύ θα ήθελα να ενημερωθούν και οι υπόλοιποι φίλοι που δεν γνωρίζουν από αυτά. Δεν θέλω να μένει η εντύπωση ότι η γραβιέρα Κρήτης είναι αυτό το πράγμα που πουλάνε 11-12€ στα super market.
Από την τιμή και μόνο καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά. Όπως θα γνωρίζεις, για να πάρεις 1κ τυρί χρειάζεσαι 7λίτρα γάλα με 0,90€ το κιλό στον παραγωγό.’ν βάλεις και το υπόλοιπο κόστος, περισυλλογή από τους ψύκτες, προσωπικό, ψυγεία τουλάχιστον για τρεις μήνες, μεταφορικά, κέρδος τυροκομείου, κέρδος super market, τα κουκιά δεν βγαίνουν.
Έγινε επεξεργασία στο μήνυμα στις 30/6/2012 5:04 μμ

30/6/2012 18:23
(6)
@Βλάντου
Kανενα προβλημα φιλε μου.Πολλα απο αυτα που λεω ειναι λιγο δυσνοητα για τον μεσο καταναλωτη.Δεν υπεισερχομαι σε λεπτομερειες επιτηδες για να μην σας μπερδεψω.
Απαγορευται ρητα και κατηγορηματικα να βαλεις σκονη σε οποιδηποτε ΠΟΠ προιον.Δεν υπαρχει κανενα παραθυρο σε αυτο που σου λεω.
Ολα τα τυρια πωλουνται στο διπλασιο της τιμης της πρωτης υλης τουλαχιστον.
Έχει μέγιστη υγρασία 38%, ελάχιστη λιποπεριεκτικότητα επί ξηρού 40% και μέγιστη περιεκτικότητα σε αλάτι 2%.
Δηλαδη στο κιλο προιον το 60% ειναι η τυρομαζα δηλαδη τα 600γρμ.Απο αυτα το λιπος ειναι το 38% χοντρικα πεσ 40%επι των 600γρμ οχι του κιλου αυτο ισουται με 240γρμ ανα κιλο προιοντος δηλαδη με 4κιλα γαλα προβειο απο 7% λιποπεριεκτικοτητα,το υπολοιπο ειναι με 0% λιπαρα για να βγει η αναλογια.
Τα 3κιλα προβειο γαλα με 7% λιποπεριεκτικοτητα εχουν 210 γρμ λιπος δηλαδη κρεμα η οποια παρασκευαζει 650 γρμ κρεμα γαλακτος η οποια εχει οταν ειναι 33αρα δηλαδη η πιο πλουσια κρεμα εχει 33%λιπαρα καθαρα,τα οποια κανουνε στην χονδρικη γυρω 3 ευρω! αφου το κουτακι η κρεμα των 200γρμ εχει πανω απο 1Ε αγορα.Αφαιρεσε αυτα τα 3 ευρω απο την τιμη που βαζεις προσθεσε ενα κιλο κατσικισιο με το πολυ 0,60 λεπτα και βγαινει η τιμη που λες.
Απο το υπολοιπο τυρογαλο γιατι η γραβιερα εχει πλουσιο τυρογαλο αμα προσθεσει λιγο γαλα βγαζεις μυζηθρα και ανθοτυρο το οποια πωλειται και αυτο.
Σου ειπα επανω πως γινεται η νοθεια στην μπουγαδα με φθηνοτερο γαλα.
Αμα δεις η γραβιερα στα σουπερ-μαρκετ ειναι 3μηνης ωριμανσης δηλαδη το μινιμουμ που οριζει ο νομος και οχι 3 με 6 που ειναι το κανονικο.
11-με 12 ευρω εχει η γραβιερα Ναξου που ειναι απο αγελαδινο γαλα.
Εμεις εδω στην Μακεδονια η φθηνοτερη γραβιερα Κρητης εχει πανω απο τα 13Ε/το κιλο προφανως λογω αυξημενων μεταφορικων.
Προφανως και στα σουπερ μαρκετ η τιμη ειναι πιεσμενη αλλα καπου πρεπει να σπρωξεις ποσοτητα για να μπορεσεις να δουλεψεις διαφορετικα το υπολοιπο προιον.
Εγω να σας κανω μια ερωτηση?
Σε γνωστη διαφημιση υποστηριζει η ΝΟΥΝΟΥ οτι ενα κιλο γκουντα εχει 11 κιλα αγελαδινο γαλα το οποιο εχει στην Ολλανδια 0,38λεπτα το κιλο δηλαδη μονο το γαλα εχει 4,5 ευρω χωρις το κοστος εισκομισης.Πως πωλειτε απο 5,5 εως 6,0 ευρω το κιλο στην αλλη ακρη της Ευρωπης λιανικη τιμη ωωεεο??
Εαν δε παρεις γκουντα σε μπλοκ της campina εχει 4,70Ε/το κιλο χονδρικη.
Ουτε το ΦΠΑ δεν βγαινει ετσι...
Ειμαι βερος Κρητικος στην Καταγωγη και γραβιερα τρωμε σπιτι μας πολυ λογω καταγωγης:))
Έγινε επεξεργασία στο μήνυμα στις 30/6/2012 6:55 μμ

βαγγλαν [Μόνιμο ban]
30/6/2012 18:39
(1)
Οπότε ρε ΜΙΛΚ που ακριβώς γίνεται η νοθεία;

Και μένα έτσι δεν μου βγαίνουν τα κουκιά.

30/6/2012 18:46
(4)
Η πρωτη υλη για ενα κιλο γραβιερα δεν ειναι 7Ε/το κιλο αλλα κατω απο 5Ε το εξηγησα.Αμα θες να ριξεις την τιμη βαζεις πιο πολυ κατσικισιο αλλα πεφτει η ποιοτητα.Η Νοθεια εαν γινεται,γινεται με εισαγωμενο προβειο γαλα απο τριτες χωρες με χαμηλοτερη τιμη ,ενω ο νομος οριζει οτι σε ΠΟΠ προιον απαγορευται να γινει αυτο.Φανταζεσαι το ροκφορ να γινει με γαλα λεττονιας δεν γινεται.
ΠΟΠ προιον σημαινει ΠΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ και η πρωτη υλη ειναι γεωγραφικα και ποιοτικα καθορισμενη απο που θα ειναι.Απαγορευται να ονομαστει γραβιερα Κρητης οποιοδηποτε προιον που παραγεται με αιγοπροβειο γαλα εκτος αυτου που παραγεται στην Κρητη απο ΝΤΟΠΙΕΣ ΦΥΛΕΣ αλλιως δεν μπορει να φερει το ονομα ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ αλλα τυπου γραβιερας Κρητης.
Έγινε επεξεργασία στο μήνυμα στις 30/6/2012 6:56 μμ

30/6/2012 19:32
(2)
Ωραιο θέμα,αρχικη μου τοποθέτηση ότι γίνετε προσπαθεια ενημ΄ςερωσης.
όμως θελω εξηγηση γιατι το ελληνικο γαλα ειναι ανωτερο απο το σκοπιανο ή το βουλγαρικο;επισης τι τρωνε οι αγελαδες και το γαλα ειναι βιολογικο και τι αυτες που εχουν συμβατικο γαλα.τελος τα μωρα πινουν γαλα σκονη ,εχει γινει επεξεργασια αλλα θεωρουνται κορυφαια,η ερωτηση ειναι αν η επεξεργασια ειναι με σωστες επιστημονικες μεθοδους γιατι να στοχοποιησουμε ενα προιον επειδη γινετε με σκονη και οχι με φρεσκο γαλα;Επισης για νωπο που καποια στιγμη αναφςερθηκε νομιζω σωστα δεν επιτεπετε διοτι η βουρκελωση ειναι πολυ διαδεδομενη στην ελλαδα και ειδικα στη θεσσαλια,οποτε αν δεν βρασει το γαλα πανω απο 60 νομιζω; βαθμους θελει προσοχη
Μιλκμαν συνεχισε την προσπαθεια,και τα αρνητικα καλο ειναι ,ο κοσμος πρεπει να μαθαινει και τα λες καλα.Ευχαριστω

30/6/2012 20:23
(6)
Δεν υπαρχει γαλα σε αυτες της χωρες το οποιο να πληρη οποιαδηποτε προδιαγραφη υπαρχει στους Ευρωπαικους κανονισμους.Απο τα 219 γαλκτοκομεια στην Βουλγαρια το ετος που μπηκε στη ΕΕ μονο τα 17 πληρουσαν τις ελαχιστες προδιαγραφες και αυτα ητανε ξενων συμφεροντων.
Οταν μπηκαν στην ΕΕ οι εισαγωγες καλυπταν το 17% της καταναλωσης,σημερα το εισαγωμενο καλυπτει το 60%,γιατι αραγε λογω κοστους αραγε,μηπως κατι αλο συμβαινει?
Τοτε ,τωρα τα πραγματα ειναι καλυτερα αλλα δεν εισαγουμε γαλα απο αυτες τις χωρες μονο προβειο ισως αλλα για παρανομη χρηση.Ο κυριος ογκος του γαλακτος ειναι απο Β.ευρωπαικες χωρες.
Το ελληνικο γαλα δεν ειναι ανωτερο απο κανενα γαλα εφαμιλλης ποιοτητας.
Υπαρχουν ομως καποια χαρακτηριστικα που δινουν μια ανωτερωτητα σε ενα προιον το οποιο εχει μεγαλυτερη διατροφικη αξια οταν καταναλωνεται σχεδον αμεσα.
ετσι οσο περισσοτερο "ταλαιπωρεις"το υποβαθμιζεις.
Ειναι το ιδιο να κοψεις ενα μηλο απο την μηλια να το φας και το ιδιο να φας ενα μηλο που ειναι 6 μηνες σε ελεγχομενη ατμοσφαιρα?
Δηλαδη υπαρχουν χαρακτηριστικα τα οποια τα προσφερει μονο η εγγυτητα με την πηγη της πρωτης υλης.
Τα βρεφικα γαλατα δεν ειναι κορυφαια.Κανεις λαθος.
Πριν 40 χρονια που δεν υπηρχαν πως μεγαλωναν τοσες γενιες παιδιων χωρις αυτα.
Απλα η λεξη κορυφαιο οριζεται καπως δεν ειναι αυθαιρετη εννοια.
Ετσι εαν ορισεις ως κορυφαιο κατι και αυτο το κατι κατεβαζει τον πηχυ χαμηλα και εσυ τον ξεπερνας τοτε θεωρησε κορυφαιος
Κορυφαιος της πολιτικης ο Σημιτης,εθναρχης ο Καραμανλης,Προωθητης της παγκοσμιας σκεψης ο ΓΑΠ του δινουμε και βραβειο για πιστοποιηση.
Ενα κλειστο κλαμπ ειναι οι εταιρειες βρεφικου γαλακτος που εχουν την δυναμη να οριζουν οι ιδιες νομικα το τι ειναι κορυφαιο και το τι οχι.
Το να φτασεις σε σημειο να πατενταρεις την ιδια την ζωη προβαινοντας σε πραξεις οι οποιες αμφισβητουν οτι πιο ιερο εχει η φυση,την μανα,και να διεκδησεις εσυ ενα μεριδιο απο αυτο ειναι τουλαχιστον υβρις στα δικα μου ματια.
Δεν στοχοποιω ενα προιον το φερνω στις σωστες διαστασεις του.Εξαλου αναφερω οτι σε καποιες περιπτωσεις σωζει ζωες(αγαλαξια,αλλεργιες,κ.α).Ειναι ποτε δυνατον να μην μπορουνε να ζησουν τα παιδια μας χωρις γαλα σκονη για βρεφη..
Εαν αυριο λειψει το γαλα σκονη απο την χωρα μας τι πιστευεις οτι θα γινει θα πεθανουνε ολα τα βρεφη στην Ελλαδα.Αμα ηταν ετσι θα ειχε εξαφανιστει ολο το ανθρωπινο γενος.Η λογικη ειναι πανω απο εναν κακο υγειονομικο κανονισμο οποιος εξυπηρετει οικονομικα συμφεροντα.
Σημερα οι επιστημονικες ερευνες γινονται κατα παραγγελια.Πρωτα παραγγελνεις το αποτελεσμα και υστερα γινεται η ερευνα.
Το γαλα ειναι ενα,το σιταρι ειναι ενα,αυτο που αλλαζει ειναι η μεθοδος εκτροφης η καλλιεργειας,στην μια περιπτωση χρησιμοπιεις τεχνικες και ουσιες οι αποτελουν τον πυρηνα της πρασινης επαναστασης δηλαδη των μεθοδων οι οποιες εδωσαν τροφικη επαρκεια στον πλανητη,πριν απο αυτες ειχαμε λοιμουςμ περοδικα εμφανιζομενους λογω ανεπαρκειας παραγωγης τροφων και ειμασταν υποχρεωμενοι να απασχολουμαι στην αγροτικη παραγωγη μεγαλο κομματι του πληθυσμου αρα να ειμαστε φτωχοι.Η βιολογικη εκτροφη η καλλιεργεια ειναι μια προσπαθεια να επαναφερουμε ορους αειφοριας σε μια παραγωγη δηλαδη να μην επιβαρυνουμε τοσο πολυ την διαδικασια και το περιβαλλον και να μην χρησιμοποιουμε τεχνικες και μεσα που ειναι επιβλαβη για το περιβαλλον και την φυση.Αυτη ειναι η διακυρηξη μονο στην πορεια τα πραγματα δεν εξελισσονται ακριβως ετσι.Μονο σε μικρες ποσοτητες και σε τοπικο επιπεδο μπορουμε να εχουμε τετοια παραγωγη και μονο χαρης στην υπαρξη της συμβατικης αγροτικης παραγωγης διπλα οι οποια προσφερει επαρκεις ποσοτητες τροφιμων.Η βιολογικη παραγωγη δυστυχως εχει μπει σε κανονες αγορας οποτε υπαρχει πιεση για μεγαλυτερη παραγωγικοτητα και αυτο δεν ειναι συμβατο με τους κανονες.
Έγινε επεξεργασία στο μήνυμα στις 30/6/2012 8:38 μμ

30/6/2012 20:36
(4)
Η βρουκελλωση η μελιταιος πυρετος των αιγοπροβατων η των βοοειδων δεν εχει εκριζωθει ακομα στην Ελλαδα και για αυτο δεν επιτρεπεται η πωληση νωπου γαλακτος.Ομως κατω απο αυτη την σωστη προθεση του νομοθετη για να προστατεψει την δημοσια υγεια τοτε που δεν υπηρχε αλλος δοκιμος τροπος,σημερα οι μοναδες γαλακτοπαραγωγης ειναι κατα 98% απαλλαγμενες και οι οποιες ειναι καθαρες επι χρονια δεν μπορουν να παρουν αδεια πωλησης νωπου προιοντος.ειμαστε δηλαδη αιωνια καταδικασμενοι να θεωρουμαστε παρανομοι εαν δωσουμε γαλα καπου.Μας στερουν και το δικαιωμα να το πουλησουμε με ευθυνη δικη μας και να υποστουμε τις συνεπειες εαν γινει κατι.Δεν καταλαβαινω τι ιδια ευθυνη εχει και οποιοσδηποτε παραγωγος τροφιμων.εγω εαν θελω να το κανω με ευθυνη δικη μου και επισημα γιατι δεν επιτρεπεται.Ολοι που πουλανε τροφιμα εχουνε ευθυνη σε περιπτωση αστοχιας μονο σε εμας απαγορευτε και αυτο ειναι για μενα ειανιεμμεση προστασια της γαλκτοβιομηχανιας και στερηση απο τον καταναλωτη ενος καναλιου διανομης το οποιο προυηρχε και σαφως σημερα με τα συγχρονα μεσα θα ηταν 1000%βελτιωμενο.
Ορους χρειαζεται και αποδοση ευθυνων σε οποιων αναλαβει.
Ως ποτε θα πληρωνουμε εμεις την αβελτηρια του κρατους να πραξει κατι που αλλου εχει επιτευχθει εδω και χρονια.
Οι διτροφη των Βοειδων με κρεαταλευρα ενω επιτρεποταν με βαση επιστημονικες ερευνες τι αποδειχτηκε οτι εκανε.Ολες οι χωρες δεν ειχαν υιοθετησει τις οδηγιες για την νομιμη χρηση του.Η πωληση νωπου γαλακτος ειναι το θεμα?
Ομφαλοσκοπουμε σε κατι το επουσιωδες κατ εμενα.
Ο ιος σουλεμπεργικ που εμφανιστηκε στην Β.Ευρωπη περισυ το χειμωνα τι επιτωσεις εχει το ξερουμε?Δεν το ξερουμε αλλα γαλα επιτρεπουμε να φερουμε απο εκει σωστα.
Η φυση του προιοντος εφοσον παραγεται απο ζωντανουςε οργανισμους δεν ειναι στατικη αλλα δυναμικη.Παντα θα υπαρχουν καινουργιες προκλησεις και προβληματα που θα παρουσιαστουν και θα τα λυσουμε
Έγινε επεξεργασία στο μήνυμα στις 30/6/2012 8:42 μμ

30/6/2012 21:33
(4)
Milkman,
Απο λάθος το μόναστερο. Τα χοντρά μου δάκτυλα! Sorry
Έγινε επεξεργασία στο μήνυμα στις 30/6/2012 10:17 μμ
«Πρώτη<101112131415>Τελευταία»

Ανακοινώσεις

Μπορείτε να ανεβάζετε εικόνες σχετικές με το κείμενο που γράφετε σε ένα μήνυμά σας. Κάτω από το π...
18/5/2011 Στις θεματικές συζητήσεις και συγκεκριμένα στην ενότητα "Σχολιασμός άρθρων" υπάρχει ...
Από σήμερα επιλεγμένα σχόλια χρηστών σε άρθρα του Capital θα δημοσιεύονται και στο κυρίως site, κ...
Το Capital.gr ανέπτυξε λογισμικό εντός του forum, που «μεταφράζει» αυτόματα τα greeklish μηνύματα...
Στις μετοχικές συζητήσεις, σε αυτές που αναφέρονται σε μια συγκεκριμένη μετοχή, οι αναγνώστες μπο...
Αρχική σελίδα συζητήσεων    |    Όλα τα μηνύματα    |    Οροι χρήσης