Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €
Θεματικές συζητήσεις | Μετοχικές συζητήσεις |  RSS  |    Αναζήτηση

’λλα θέματα
Ολη η αληθεια για την παραπλανηση του καταναλωτη στα τροφιμα.....
22/6/2012 18:02 από milkman
Το αρθρο αυτο ειναι μια απαντηση στο αρθρο του κ.Καισαριου 22/6/2012 και στα σχολια που ακολουθησαν και εκθετουν τους Ελληνες παραγωγους οτι δεν προσπαθουν.
ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Παραλληλα με την παραγωγη γαλακτος αποφασισα να κανω και παραγωγη απο μοσχαρακι γαλακτος.
Μιλαμε φοβερη επιτυχια οσο αναφορα γευση και ποιοτητα.
Αλλα αντι να το παω για καταναλωση 8μηνων οπως οι ολλανδοι το πηγαινα σε 3-4 μηνες με αποτελεσμα να εχω διπλασιο κοστος.
Εγω 18-20Ε/ανα κιλο αυτοι 8-10/ανα κιλο.
Τι να κανω λαθος ρε γαμωτο αναρωτηθηκα αφου ειμαι γνωστης του αντικειμενου και παντου οπου το πηγαινα σε συγκριση με το ολλανδικο ημουνα
Έγινε επεξεργασία στο μήνυμα στις 22/6/2012 7:47 μμ
Αξιολογήστε το μήνυμα:
178 ψήφοι
 Απάντηση Αύξουσα εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδα 1 από 47123456>Τελευταία»

22/6/2012 18:22
Σε λαθος μερα (Εθνικη Ελλαδος -Γερμανια) ανεβασα σωστο Αρθρο:)))
Έγινε επεξεργασία στο μήνυμα στις 22/6/2012 6:36 μμ

22/6/2012 18:27
οχι φιλε,δεν ειναι η λαθος μερα,ειναι ο φοβος του καταναλωτη να μαθει την αληθεια
σαν μια γνωστη μου που δεν παει να κανει την εξεταση που της ειπε ο γιατρος γιατι φοβαται να αντιμετωπισει πιθανο ασχημο αποτελεσμα

ετσι και στα τροφιμα,μαλλον κανεις δεν θελει να μαθει την αληθεια

εγω παλι με κολλητο φιλο που εχει σπουδασει ζωοτεχνης στην ολλανδια και εισαγει γεννητορες χοιρινων και μοσχαριων απο ολλανδια και γαλλια,κατι ξερω απο αυτα
Έγινε επεξεργασία στο μήνυμα στις 22/6/2012 6:28 μμ

22/6/2012 18:36
@ωριων
Εχεις δικιο.εγω θελω να επισημανω οτι παρολο που το κρατος μας δεν βοηθαει την παραγωγη αντιθετα μαλιστα την καταδιωκει,ειναι σχεδον προσβλητικο αυτη την εποχη που γνωση διαχεεται τοσο ευκολα να νομιζουμε οτι οι ελληνες παραγωγοι ειναι ασχετοι με το τι συμβαινει.Συνειδητη επιλογη ειναι να μην υιοθετουμε παρα με μεγαλη καθυστερηση τις καινουργιες μεθοδους παραγωγης.
Η Γερμανια μπορει να εχει την δυναμη να καταστρεψει αδικα την παραγωγη της Ισπανιας οπως περισυ με τον κολιβακιλλο στα αγγουρια,οι Ισπανοι καταστραφηκαν εαν θυμασε αλλα οταν μαθευτηκε η αληθεια εχει τον τροπο να το κανει μουχτη και να μην επηρεαστει η γερμανικη εταιρεια που ηταν υπευθυνη.
Επειδη εμεις εξαγουμε παντου τροφιμα και ειμαστε στην μπουκα του κανονιου απο τους ξενους που με το παραμικρο θα μας κατηγορησουν για να μας πεταξουν απο την αγορα ενος προιοντος ειμαστε πολυ προσεχτικοι,για αυτο και δεν εχει ξεσπασει μεγαλο διατροφικο σκανδαλο με ελληνικο προιον προς μεγαλη απογοητευση τους...
Έγινε επεξεργασία στο μήνυμα στις 22/6/2012 6:49 μμ

22/6/2012 18:43
Συγχαρητήρια Μίλκμαν.
Nα ένας λόγος που εμείς ως καταναλωτές πληρώνουμε συνειδητά κάτι παραπάνω για ποιοτικά ελληνικά προιόντα.Οχι ότι δεν υπάρχουν μπαγάσηδες στο χώρο σας,αλλά μπροστά στους Βορειοευρωπαίους ταληροφονιάδες,ακόμη και αυτοί είναι Αρσακειάδες.
Έγινε επεξεργασία στο μήνυμα στις 22/6/2012 6:43 μμ

22/6/2012 18:53
(2)
Γαλατά διάβασα αυτό!

Λες?

http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/04/blog-post_2141.html

22/6/2012 18:58
Στους ελληνες μεταποιητες η παραγωγους που πουλανε ταυτοχρονα υπαρχει καποια μικρη λαμογια αλλα συνηθως ειναι τεχνικου χαρακτηρα παραπλανηση(διαφημιζουμε παγωτο αλλα ειναι παγωμενο γλυκισμα γιατι παγωτο ειναι με γαλα φρεσκο εαν ειναι με σκονη ειναι παγωμενο γλυκισμα)αλλα στην ποιοτητα της πρωτης υλης μας εχουνε ξεκανει,ξεχναμε και αναμειγνυουμε φασολια τουρκιας με ελληνικα φασολια και τετοια).
Αλλα αμα ο παργωγος παει να του παραδοσει π.χ βιομηχανικη τοματα και μετρανε τα brix και το χρωμα που ειναι το καθοριστικο της ποιοτητας,παρολο που μονο εμεις σε ολο τον κοσμο και η Καλιφορνια μπορουμε να πετυχουμε τετοιο χρωμα και ζαχαρα στην βιομηχανικη τοματα,πεφτει τρελο κλεψιμο για να μην πλήρωθει η ποιοτητα αναλογα)
Και για να καταλαβεται ποσο ευλογημενη ειναι η ελληνικη γη,στην βιομηχανικη τοματα για τοματοπολτο και πελτε και λοιπα τοματοειδη η Ελλαδα ειναι η μονη χωρα παγκοσμιως που οι βιομηχανικες τοματες μπορουν να φαγωθουν και ως επιτραπεζιες.Περνουν το ελληνικο πολτο και τον βαζουνε για γευση στους αλλους πολτους παγκοσμιως για αυτο το χαρκτηριστικο,χωρια που οι κινεζοι και οι αλλοι βαζουνε χρωστικες για να πετυχουν το χρωμα.
Έγινε επεξεργασία στο μήνυμα στις 22/6/2012 7:39 μμ

βαγγλαν [Μόνιμο ban]
22/6/2012 18:58

Ρε παιδιά, ειλικρινά αηδίασα με αυτό που διάβασα για τους Ολλανδούς...


Μπράβο ρε μιλκμαν για τον αγωνα και τη σταση σου!

Αλλά τι λέω μπράβο... Πως να πεις μπράβο, όσο και να το εννοείς, όταν εσύ ο έλληνας παραγωγός φαίνεσαι ακριβότερος από τον ξένο...

Εσυ φαίνεσαι ο μπαταχτσής κι αυτός φαίνεται ο καλός επιχειρηματίας που πάει για λιγότερα κέρδη!


Παιδιά αντισταθείτε όσο μπορείτε αγοράζοντας ελληνικά προιόντα.

ΕΓώ έχω πάψει πλεον να πηγαίνω σε ΛΙΝΤΛ, Καρφούρ, Βασιλοπουλους...


Μανάβη της γειτονιάς, μπακάλη της γειτονιάς, άντε καναν Σκλαβενίτη και πολύ του είναι.

Κι ας τα πληρώνω ακριβότερα. Δεν μαμιέται.

Να μένει το χρήμα εδώ παιδιά. Στην Ελλάδα. Και πάρτε ελληνάκια στις δουλειές σας. όχι ξένους.

Ο ξένος θα φύγει, θα στείλει τα λεφτά έξω, δεν θα μείνουν στην πατρίδα, δεν θα γυρίσουν εδώ.

Ψάξτε Έλληνες με όρεξη για δουλειά. Υπάρχουν σε όλες τις δουλειές. Βάλτε αγγελίες στα Πανεπιστήμια. Πολλοί φοιτητές ψάχνουν για μια παρτ ταιμ εργασία να βγάζουν ένα μεροκαματάκι κι όλοι το επικροτούν. Μέχρι και οι γονεις τους.

Είχα κάποτε ένα γραφείο εκεί κοντά στην Πάντειο. και παντα έβρισκα κόσμο από τα παιδιά να δουλεύουν. Εντάξει φυλλάδια μοιράζαμε, το μεροκάματο μικρό, αλλά γυρίζαμε το βράδυ και ήταν όλα τα παιδιά χαμογελαστά που μπορούσαν έστω και λίγο να βοηθήσουν στην διαμονή τους και στα έξοδα τους γονείς τους.


Δεν λέω... υπάρχουν και τα κακομαθημένα... αλλά όλα παιδιά είναι και ελληνάκια... κι αυτά θα τρέξουν αύριο άμα έχεις πρόβλήμα... όχι ο ξένος.


Καλή επιτυχία στην Εθνική μας σήμερα. Φόρτσα Ελλαδάρα!



22/6/2012 19:05
(8)
milkman
Στο Σωστό δεν υπάρχει λάθος, ούτε χρόνος.
Συγχαρητήρια, μας άνοιξες τα μάτια, αν και μας κλείνεις το στόμα (για τροφή ενοώ)

22/6/2012 19:08
Μπράβο ρε φίλε!

Κράτα αυτόν τον μίτο ζωντανό. Γράφε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα...

Ευχαριστώ!

22/6/2012 19:16
@Ηφαιστος
Εν μερει λεει αληθεια και θα σου πω γιατι.
Με τον ελεγχο της φωσφατασης πιστοποιειτε εαν το γαλα εχει παστεριωθει η οχι.
Η οξειδαση παραγεται μονο στο υψηλης παστεριωσης η UHT ποτε στο φρεσκο παστεριωμενο.
Τα δυο αυτα ενζυμα βοηθουν οπως και εαν χρησιμοποιησεις νωπο γαλα στο να πετυχεις καλυτερη γευση οχι απορροφησιμοτητα,το τονιζω αυτο δεν ισχυει για το φρεσκο παστεριωμενο γαλα.
Το μοσχαρακι δεν μπορει να αφομειωσει το γαλα που πινει αυτουσιο για αυτο και στο στομαχι του(ηνυστρο) παραγεται χυμοσίνη και πεψίνη,για αυτο εαν το ξερεις η πυτια που χρησιμοποιουμε για τυροκομια προερχεται απο εκει.
Η αφομιωσιμοτητα του ασβεστιου του γαλακτος οφειλεται στον οργανικο του χαρακτηρα και στην υψηλη αφομοιωσιμοτητα του(ζαχαρη,γαλα,σογια ειναι οι τροφες με την μεγαλυτερη αφομοιωση) αλλιως θα ετρωγε μαρμαροσκονη και ολα καλα!
Να ξερεις οτι το στομαχι του ανθρωπου εχει οξινο PH(κανει οτι το μοσχαρακι δηλαδη μονο που το μοσχαρακι το κανει με ενζυμα ενω εμεις σαν μονογαστρικα, ανοργανα με οξεα.Αυτο σημαινει οτι με το που πεφτει γαλα μεσα στο στομαχι μας αυτο "κοβεται"δηλαδη γινεται τυροπηγμα.Για αυτο εαν δεις την παρασκευη φρεσκου τυριου θα δεις οτι χρησιμοποιουμε λεμονι η ξυδι(οξεα δηλαδη) για να κοψουμε το γαλα και να παρουμε τυροπηγμα.
Οσο αναφορα την ομογενοποιηση συμφωνω γιατι το λιπος του γαλακτος σε φυσικη μορφη σχηματιζει συμπλοκα την γνωστη τσιπα.Αυτο εχει ως αποτελεσμα να απορροφαται πιο αργα ως μακρομοριο απο το εντερο του ανθρωπου,αντιθετα με τα μικροσφαιριδια του ομογενοποιημενου τα οποια περνανε σφαιρα το εντερικο τοιχωμα λογω μικρου μεγεθους.
Δεν ξερω ομως επειδη η πεψη ειναι συνθετη διαδικασια πως αυτη επεηρεαζεται απο την παρουσια αλλων τροφων.
δεν ξερω εαν σε βοηθησα...
Έγινε επεξεργασία στο μήνυμα στις 22/6/2012 7:41 μμ
Σελίδα 1 από 47123456>Τελευταία»

Ανακοινώσεις

Μπορείτε να ανεβάζετε εικόνες σχετικές με το κείμενο που γράφετε σε ένα μήνυμά σας. Κάτω από το π...
18/5/2011 Στις θεματικές συζητήσεις και συγκεκριμένα στην ενότητα "Σχολιασμός άρθρων" υπάρχει ...
Από σήμερα επιλεγμένα σχόλια χρηστών σε άρθρα του Capital θα δημοσιεύονται και στο κυρίως site, κ...
Το Capital.gr ανέπτυξε λογισμικό εντός του forum, που «μεταφράζει» αυτόματα τα greeklish μηνύματα...
Στις μετοχικές συζητήσεις, σε αυτές που αναφέρονται σε μια συγκεκριμένη μετοχή, οι αναγνώστες μπο...
Αρχική σελίδα συζητήσεων    |    Όλα τα μηνύματα    |    Οροι χρήσης