Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Μαρ-2018 09:38

  Η Alphabet έχει κατοχυρώσει 186 πατέντες στην Υγεία -προσοχή!

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Η Alphabet έχει κατοχυρώσει 186 πατέντες στην Υγεία -προσοχή!

  Της Michela Tindera 

  Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν ήδη "διαταράξει" το λιανικό εμπόριο, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα χρηματοοικονομικά και σχεδόν κάθε άλλη βιομηχανία. Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα; Οι βιοεπιστήμες, σύμφωνα με την Ernst & Young.

  Μεταξύ του 2013 και του 2017, η Alphabet, η Microsoft και η Apple κατοχύρωσαν περισσότερες από 300 ευρεσιτεχνίες που συνδέονται με την υγειονομική περίθαλψη, σύμφωνα με νέα έκθεση που δημοσίευσε η Ernst & Young. Η Alphabet κατοχύρωσε 186 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, η Microsoft κατοχύρωσε 73 και η Apple κατοχύρωσε 54 κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, γεγονός που αντικατοπτρίζει αύξηση κατά 38% του αριθμού των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με την υγεία και τα οποία κατοχυρώνουν αυτές οι τρεις εταιρείες κάθε δύο χρόνια.

  Αυτός ο τύπος ανταγωνισμού αποτελεί μια νέα πρόκληση για τις φαρμακευτικές εταιρείες, λέει η Ernst & Young. Ενώ τα νέα φάρμακα που σημειώνουν μεγάλη επιτυχία μπορούν να είναι ακόμα απίστευτα κερδοφόρα, όσο αυξάνονται οι πιέσεις από τα ποσά αποζημιώσεων, ο αριθμός των φαρμάκων που φτάνουν τουλάχιστον στο 50% των προβλέψεων για το peak των πωλήσεων των αναλυτών μειώνεται από το 2005. Αντίθετα, η έκθεση της EY δείχνει ότι οι εταιρείες  βιολογικών επιστημών πρέπει να επικεντρωθούν στην αξιοποίηση των δεδομένων που έχουν συλλέξει για να αναπτύξουν ψηφιακές πλατφόρμες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έναν τρόπο για τους ασθενείς να κατανοήσουν την υγεία τους με τέτοιο τρόπο, όπως η AirBnb βοηθά τους καταναλωτές να βρουν ένα φτηνό δωμάτιο ή η Uber να βρουν ένα τρόπο μετακίνησης.

  "Ορισμένες από τις δεξιότητες που έχουν οι τεχνολογικές εταιρείες είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται ο κλάδος", δήλωσε η Pamela Spence, επικεφαλής αναλύτρια της παγκόσμιας βιομηχανίας βιολογικών επιστημών της Ernst & Young. "Η ανοδική πορεία των δημογραφικών στοιχείων για τη γήρανση του πληθυσμού και την αναδυόμενη μεσαία τάξη σε όλο τον κόσμο δημιούργησε ξαφνικά μια τεράστια πρόσθετη αγορά για την υγειονομική περίθαλψη".

  Πόσο μεγάλη, η φαρμακοβιομηχανία δεν έχει καταλάβει ακόμη. Η EY εκτιμά ότι από το 2014 έχουν κλείσει σχεδόν 90 συμφωνίες, κατά τις οποίες οι εταιρείες βιολογικών επιστημών συνεργάζονται με εταιρείες τεχνολογίας. Η Teva Pharmaceuticals έκλεισε συμφωνία συνεργασίας με την Intel το 2016 για να συνδυάσει δεδομένα από wearable συσκευές με μία κλινική δοκιμή παρακολούθησης της εξέλιξης των ασθενειών του Huntington. Η Novartis έχει συνεργαστεί με την εταιρεία Verily Life Sciences και την εταιρεία Alphabet, για αισθητήρες που θα ενσωματώνονται σε φακούς επαφής. Η Roche αγόρασε πρόσφατα την ιατρική-τεχνολογική εταιρία Flatiron για 1,9 δισ. δολ..

  Οι καινοτομίες της Alphabet στην υγειονομική περίθαλψη μέχρι στιγμής περιλαμβάνουν από την απόκτηση των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης DeepMind και Verily, μέχρι τις δικές της συνεργασίες με την εικονική κλινική για τον διαβήτη Onduo, την εταιρεία εξοπλισμού "έξυπνων" χειρουργείων Verb Surgical και την startup ιατρικών συσκευών Galvani Bioelectronics. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τους τύπους πατεντών που έχουν κοτοχυρώσει, η Microsoft έχει επικεντρωθεί στην ανάπτυξη συσκευών που αποσκοπούν στην παρακολούθηση χρόνιων παθήσεων και τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Apple έχουν επικεντρωθεί στην ικανότητα των iPhones να συλλέγουν και να χρησιμοποιούν βιομετρικά δεδομένα με περισσότερους τρόπους.

  Η Amazon, σύμφωνα με την έρευνα της EY, δεν έχει κατοχυρώσει διπλώματα ευρεσιτεχνίας σχετικά με την υγειονομική περίθαλψη. Αλλά η εξαγγελθείσα συνεργασία της με την Berkshire Hathaway και τη JP Morgan σε συνδυασμό με τη μυστική μονάδα παράδοσης φαρμάκων της εταιρείας, τη 1492, αντιπροσωπεύει μια ακόμη απειλή για τους καθιερωμένους φορείς της υγειονομικής περίθαλψης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων