Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Μαρ-2018 11:03

  Κερέ (ΕΚΤ): Τα βραχυχρόνια επιτόκια θα παραμείνουν πολύ χαμηλά

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κερέ (ΕΚΤ): Τα βραχυχρόνια επιτόκια θα παραμείνουν πολύ χαμηλά

  Τα βραχυχρόνια επιτόκια αναμένεται να παραμείνουν σε "πολύ χαμηλά επίπεδα" στην ευρωζώνη, όπως δήλωσε ο Μπενουά Κερέ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

  "Μας είναι ξεκάθαρο ότι τα βραχυχρόνια επιτόκια, αυτά τα οποία ελέγχονται από την κεντρική τράπεζα, θα μείνουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα για πολύ μεγαλύτερο ορίζοντα από την αγορά στοιχείων ενεργητικού", δήλωσε ο Μπενουά Κερέ μιλώντας στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό BFM Bussiness. 

  Την προηγούμενη εβδομάδα η ΕΚΤ, άλλαξε τη ρητορική της, αποσύροντας τη μακροχρόνια υπόσχεση της να αυξήσει την αγορά ομολόγων αν χρειαστεί, κάνοντας ένα ακόμη μικρό βήμα για την απαγκίστρωση της οικονομίας της ευρωζώνης από το παρατεταμένο πρόγραμμα νομισματικής τόνωσης. 

  Σύμφωνα με το Reuters, ο Κερέ δήλωσε ότι το ακριβές χρονοδιάγραμμα και οι λεπτομέρειες του τερματισμού του προγράμματος νομισματικής τόνωσης δεν έχουν ακόμη συζητηθεί. 

  "Ο πληθωρισμός δεν είναι ακόμη στο σημείο που θα θέλαμε να βρίσκεται", πρόσθεσε, αναφορικά με τον στόχο της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό που βρίσκεται λίγο κάτω από το 2% μεσοπρόθεσμα. 

  Επίσης, σύμφωνα με τον Κερέ, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ δεν έχει συζητήσει το σενάριο σύμφωνα με το οποίο μία πρώτη αύξηση των επιτοκίων της ευρωζώνης θα μπορούσε να συμβεί στα μέσα του 2019.  

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων