Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Φεβ-2018 10:01

  Στο μηδέν θα βρεθούν τα περισσότερα κρυπτονομίσματα, προβλέπει κροίσος του ψηφιακού χρήματος

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Στο μηδέν θα βρεθούν τα περισσότερα κρυπτονομίσματα, προβλέπει κροίσος του ψηφιακού χρήματος

  Του Jeff Kauflin

  Εάν είστε πιστός οπαδός των λιγότερο γνωστών κρυπτονομισμάτων, ίσως θελήσετε να καθίσετε και να ακούσετε με προσοχή τα όσα θα λεχθούν εδώ. Ο Barry Silbert, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας ψηφιακών συναλλαγών Digital Currency Group (DCG), εξέπληξε ένα κοινό γεμάτο από οπαδούς των κρυπτονομισμάτων στην εκδήλωση "All Markets Summit: Crypto" της Yahoo Finance που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη. Εκτός από μια χούφτα νομίσματα όπως το Bitcoin, το Ethereum Classic και το Zcash, είπε, "Νομίζω ότι τα περισσότερα από τα υπόλοιπα οδεύουν προς το μηδέν."

  Ο Silbert, 41 ετών, δημιούργησε όνομα στη Wall Street ιδρύοντας την Second Market, μια πλατφόρμα όπου οι άνθρωποι συναλλάσσονταν μη εύκολα ρευστοποιήσιμα στοιχεία όπως μετοχές σε ιδιωτικές εταιρείες τεχνολογίας.Το 2015, πούλησε τη Second Market στην Nasdaq και ίδρυσε την Digital Currency Group, η οποία έχει επενδύσει σε 'καυτές' νεοσύστατες επιχειρήσεις όπως η Coinbase και κατέχει το site ειδήσεων για την αγορά κρυπτονομισμάτων Coindesk. Ο Silbert μπήκε στην εναρκτήρια λίστα του Forbes για τους πλουσιότερους ανθρώπους από κρυπτονομίσματα, με εκτιμώμενη καθαρή αξία ύψους $ 400 έως 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

  Γιατί πιστεύει ότι τοσα κρυπτονομίσματα θα εξαφανιστούν; "Τα περισσότερα από αυτά τα κέρματα δεν έχουν πραγματική χρησιμότητα", ανέφερε την Τετάρτη. "Τα περισσότερα από αυτά δεν διαφοροποιούνται από άλλα. Μακροπρόθεσμα, νομίζω ότι θα υπάρξει μόνο ένας ψηφιακός χρυσός. Νομίζω ότι θα υπάρξει μόνο ένα νόμισμα που θα έχει έναν πιο ιδιωτικό χαρακτήρα. Είμαι της γνώμης ότι πρόκειται να υπάρξει μια κύρια πλατφόρμα έξυπνων συμβολαίων. "Αυτή είναι μια μακροπρόθεσμη πρόβλεψη, τόνισε. "Μπορεί να χρειαστούν 20 χρόνια για να φτάσουμε εκεί".

  Ο Silbert συνεχίζει να στοιχηματίζει σε νεότερα νομίσματα, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που κατέχει η DCG. Εκτός από τα Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Ethereum Classic και Zcash, η DCG διαθέτει Blockstack, Civic, Colu, Decentraland, Filecoin, OpenANX και Unikoin Gold, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

  Στην εκδήλωση της Τρίτης, η DCG ανακοίνωσε επίσης ότι δρομολογεί ένα νέο επενδυτικό προϊόν που θα προσφέρει σε διαπιστευμένους επενδυτές έκθεση σε κρυπτοσυστήματα, όπως συμβαίνει και με το Bitcoin Investment Trust. Η Grayscale, θυγατρική της DCG, ξεκινά ένα "Ψηφιακό Fund Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης", ένα παθητικά διαχειριζόμενο fund που θα κατέχει τα κορυφαία χαρτοφυλάκια κρυπτονομισμάτων με βάση την αγοραστική αξία, ξεκινώντας από τα Bitcoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash και Litecoin.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  140,9 δισ. $

  +1.101,9 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  96,4 δισ. $

  +590,3 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  83,8 δισ. $

  +2.072,5 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  67,7 δισ. $

  +1.864,7 εκ. $

  Carlos Slim Helu

  Carlos Slim Helu

  65,1 δισ. $

  +403,9 εκ. $