Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Φεβ-2018 12:17

  "Δεν υπάρχει τίποτα στραβό με τα κρυπτονομίσματα", λέει επενδυτική εταιρεία

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  "Δεν υπάρχει τίποτα στραβό με τα κρυπτονομίσματα", λέει επενδυτική εταιρεία

  Του Jeff Kauflin 

  Η τιμή του Bitcoin έχει πέσει κάτω από τα 7.000 δολάρια, συνεχίζοντας την πτώση των επτά τελευταίων εβδομάδων. Παράλληλα, έχουν πέσει και άλλα ψηφιακά νομίσματα, οδηγώντας την αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων σχεδόν στα 300 δισ. δολ. από το peak των 800 δισ. δολ. που άγγιξε στα τέλη του 2017, σύμφωνα με το CoinMarketCap.com.

  Οι επενδυτές παραπέμπουν σε πολλούς διαφορετικούς παράγοντες ως αίτια της πτώσης. "Αρχικά, κάποιοι έλεγαν ότι ήταν επειδή λήγουν τα futures του Bitcoin", σημειώνει ο Kyle Samani της Multicoin Capital, η οποία δραστηριοποιείται στις επενδύσεις κρυπτονομισμάτων. Κάποιοι άλλοι πάλι επικαλούνταν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η Κίνα σχεδιάζει να απαγορεύσει το trading των κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των συναλλαγών που πραγματοποιούνται σε πλατφόρμες με την έδρα τους σε άλλες χώρες. Άλλοι μιλούσαν για τις επικείμενες ρυθμίσεις στις ΗΠΑ ή ισχυρίζονταν ότι ο κόσμος προχωράει σε ρευστοποιήσεις για να πληρώσει φόρους, σύμφωνα με τον Samani. Άλλωστε, η "βουτιά" των αμερικανικών μετοχών τη Δευτέρα ενδεχομένως ώθησε πολλούς στην πώληση των κρυπτονομισμάτων που κατείχαν, προκειμένου να περιορίσουν τον κίνδυνο του χαρτοφυλακίου τους, παραδέχεται. 

  Ωστόσο, ο ίδιος εκτιμά ότι υπάρχει ένας απλούστερος λόγος: Η αγορά κρυπτονομισμάτων "υπερθερμάνθηκε", σημειώνει. "Η κατάσταση στο διάστημα μεταξύ του Νοεμβρίου και του Ιανουαρίου ήταν παράλογη. Ειδικά σε ό,τι αφορά τα altcoins. Ήταν γελοίο". Ο ίδιος παραπέμπει στο Ripple, του οποίου η κεφαλαιοποίηση ξεπέρασε τα 140 δισ. δολ., αν και η τεχνολογία του Ripple χρησιμοποιήθηκε πιλοτικά μόνο από κάποιες τράπεζες, δεν υιοθετήθηκε εξ ολοκλήρου".

  "Η άποψή μου είναι ότι δεν είναι τόσο περίεργο", συμπληρώνει. "Πατάμε και πάλι στη γη τώρα. Δεν θα ήθελα να διαβάσω τίποτα άλλο, πέρα από αυτό". Η εταιρεία του Samani πούλησε τα περισσότερα από τα κρυπτονομίσματά της σε αμερικανικά δολάρια, πριν από περίπου 10 ημέρες, καθώς θεώρησε ότι ο ενθουσιασμός στην αγορά κρυπτονομισμάτων είχε φτάσει σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα. Αλλά κανονικά, οι επενδύσεις της έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα και η εταιρεία τείνει να διακρατεί για "πολλά χρόνια" τα assets που αγοράζει από τον κρυπτο-κόσμο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100 κορυφαία μυαλά
  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  147,4 δισ. $

  +1.993,4 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  95,8 δισ. $

  -126,3 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  84,9 δισ. $

  -1.469,5 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  69,8 δισ. $

  -1.315,0 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  60,7 δισ. $

  -1.317,1 εκ. $