Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Φεβ-2018 11:00

  Selloff για τα Bitcoin, Ripple και Litecoin-Tι άλλαξε αυτή τη φορά;

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Selloff για τα Bitcoin, Ripple και Litecoin-Tι άλλαξε αυτή τη φορά;

  Του Panos Mourdoukoutas 

  Το πρόσφατο selloff στα Bitcoin, Ripple, Litecoin και άλλα κρυπτονομίσματα μπορεί να διαρκέσει για πολύ καιρό ακόμη, πριν ολοκληρωθεί. Για έναν "τεχνικό" λόγο: είναι ευρύ, επεκτείνεται από τα κυριότερα νομίσματα στα μικρότερα.

  Όταν το Bitcoin υποχώρησε περίπου κατά 40% στα μέσα Δεκεμβρίου, το Ripple πραγματοποίησε ράλι, τετραπλασιάζοντας την αξία του σε μόλις λίγες μέρες. Το ράλι εξαπλώθηκε γρήγορα στα Ethereum, Litecoin, NEM, Siacoin, Bytecoin, και άλλα κρυπτονομίσματα.

  Στη συνέχεια, καθώς το Ripple και άλλα κρυπτονομίσματα υπέστησαν selloff λίγες εβδομάδες αργότερα, το Bitcoin πραγματοποίησε ράλι.

  Υπάρχει μια καλή εξήγηση πίσω από την "εναλλαγή" απωλειών και κερδών μεταξύ των κρυπτονομισμάτων. Ορισμένα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων απαιτούν Bitcoins για τις πληρωμές που χρειάζονται για τις συναλλαγές νομισμάτων. Έτσι, οι επενδυτές που διέθεταν ήδη Bitcoins, έπρεπε να τα πουλήσουν για να πληρώσουν για αυτές τις συναλλαγές.

  Η εναλλαγή από το ένα νόμισμα στο άλλο δεν είναι νέα στις επενδύσεις. Έχει εφαρμοστεί στη Wall Street εδώ και χρόνια, όπου οι επενδυτές εναλλάσσουν κεφάλαια μεταξύ "αμυντικών" και "κυκλικών" μετοχών, σε στιγμές κατά τις οποίες τα επιτόκια, δηλαδή το "κόστος ευκαιρίας" του χρήματος, παραμένουν χαμηλά.

  Αυτό λειτουργεί θετικά για τις μετοχές, διότι επιβεβαιώνει ότι τα χρήματα παραμένουν μέσα στην ίδια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, αντί να επιστρέψουν σε άλλες επενδύσεις στην αγορά χρήματος.

  Και αυτό ήταν ένα θετικό σημάδι για τα κρυπτονομίσματα και τότε.

  (Σημείωση: Η επένδυση σε κρυπτονομίσματα ή tokens είναι εξαιρετικά κερδοσκοπική και η αγορά είναι σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτη. Όποιος εξετάζει να επενδύσει, θα πρέπει να είναι έτοιμος να χάσει ολόκληρη την επένδυσή του. Δεν διατηρώ Bitcoin).

  Αλλά δεν είναι αυτό το ζήτημα αυτή τη φορά. Με εξαίρεση το Ethereum, έχουν υποχωρήσει όλα τα σημαντικά κρυπτονομίσματα ταυτόχρονα. Τις τελευταίες επτά ημέρες, το Bitcoin έχει χάσει 10,10%, το Ripple 17,23% και το Litecoin 10,40%. Και όλα έχουν υποχωρήσει κατά 50% ή και περισσότερο από το ρεκόρ υψηλό τους τον Δεκέμβριο.

  Κρυπτονομίσματα Απώλειες στην εβδομάδα
  Bitcoin -10,10
  Ripple -17,23
  Litecoin -10,40

  Ακόμη χειρότερα, το sell off έχει επεκταθεί σε ολόκληρη τη λίστα των κρυπτονομισμάτων.

  Κρυπτονομίσματα που ενισχύθηκαν ή υποχώρησαν Αριθμός
  Ενισχύθηκαν  21
  Υποχώρησαν 79

  Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα που ρευστοποιούνται από τα κυριότερα κρυπτονομίσματα δεν τοποθετούνται σε άλλα κρυπτονομίσματα. "Διαφεύγουν" από ολόκληρη την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

  Αυτό είναι αρνητικό για όλα τα κρυπτονομίσματα.

  Και αυτό είναι το διαφορετικό με το selloff στα κυριότερα κρυπτονομίσματα αυτή τη φορά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  131,9 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  96,7 δισ. $

  +0,0 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  90,1 δισ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  70,7 δισ. $

  +0,0 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  64,2 δισ. $