Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 30-Ιαν-2018 10:37

  Εταιρεία Αξιολόγησης Κρυπτονομισμάτων λέει ότι το Ethereum είναι καλύτερο από το Bitcoin και το Ripple-να την εμπιστευτούμε;

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Εταιρεία Αξιολόγησης Κρυπτονομισμάτων λέει ότι το Ethereum είναι καλύτερο από το Bitcoin και το Ripple-να την εμπιστευτούμε;

  Του Panos Mourdoukoutas

  Έχοντας κερδίσει κάποια αναγνώριση στη Wall Street, τα κρυπτονομίσματα έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον των εταιρειών αξιολόγησης στοιχείων ενεργητικού.

  Την περασμένη εβδομάδα, η Weiss Ratings με έδρα τη Φλόριντα δημοσίευσε μια έκθεση που αποδίδει βαθμολογία σε δεκάδες κρυπτονομίσματα βασιζόμενη σε μια σειρά κριτηρίων αξιολόγησης, όπως ο κίνδυνος, η τεχνολογική καινοτομία και άλλα βασικά στοιχεία.

  Η έκθεση επιφύλασσε μερικές εκπλήξεις. Μία από αυτές ήταν ότι κανένα από τα κρυπτονομίσματα δεν είχε βαθμολογηθεί με "Α". Μια άλλη έκπληξη ήταν ότι το Ethereum έλαβε υψηλότερη βαθμολογία από το Bitcoin και το Ripple.
  Πόσο αξιόπιστες είναι οι βαθμολογίες της Weiss; Οι επενδυτές και οι ειδικοί των κρυπτονομισμάτων διχάζονται.

  "Πολύ αξιόπιστες", λέει ο David Drake, ειδικός στα κρυπτονομίσματα. "Είναι το πρώτο βήμα για να βγουν περισσότερες αξιολογήσεις για τα κρυπτονομίσματα."

  "Το γεγονός και μόνο ότι οι αγορές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και οι υπηρεσίες αξιολόγησης έχουν τελικά νομιμοποιήσει την επένδυση σε κρυπτονομίσματα μετά από εννέα χρόνια ύπαρξης είναι ένα ισχυρό σημάδι ωριμότητας της τάσης αυτής", προσθέτει ο Elliot Prechter, επικεφαλής ανάλυσης με χρήση υπολογιστών στην Elliot Wave. "Θυμίζει τον καιρό της νομιμοποίησης του χρυσού, που έλαβε χώρα εν μέσω μίας περιόδου που ο χρυσός σημείωνε κορυφαία άνοδο για ακολουθήσει στη συνέχεια πτώση στα μισά."

  "Η Weiss έχει αρκετό χρόνο που βρίσκεται στα πράγματα και φαίνεται να έχει το σεβασμό", λέει ο Al Zdenek, πρόεδρος της Taust Sollus Wealth Management. "Από την μέχρι τώρα ιστορία τους, φαίνεται ότι τείνουν να βγαίνουν με νέες βαθμολογίες ή κατηγοριοποιήσεις σε διάφορες περιοχές των αγορών πρώτα. Η τρέχουσα κατάταξη των κρυπτονομισμάτων φαίνεται να είναι η πιο πρόσφατη. "

  Ωστόσο, ο Zdenek δείχνει σκεπτικός απέναντι στις αξιολογήσεις της Weiss. "Με την ιστορία των κρυπτονομισματων να είναι τόσο πρόσφατη και με τόσες πολλές εταιρείες να διεκδικούν καθεμιά τη δική της θέση σε αυτόν τον κόσμο, δεν είμαι σίγουρος τι σημαίνει να αξιολογείς αυτές τις εταιρείες", σημειώνει. "Η ταχύτητα που αλλάζουν τα πράγματα στο χώρο καθιστά οποιαδήποτε αξιολόγηση εκτός χρόνου και τόπου μετά από μερικές εβδομάδες. Θα ήθελα να συστήσω στους επενδυτές ή τους οπαδούς τέτοιων βαθμολογήσεων να είναι πολύ προσεκτικοί εάν βασίζουν τις επενδυτικές τους αποφάσεις σε αυτές. Σε κάθε νέο κλάδο, η τάση είναι να εισέρχονται πολλοί, αλλά λίγοι επιβιώνουν. Δεν θα με εξέπληττε αν το Bitcoin δεν βρίσκεται καν σε κάποια κατάταξη στα επόμενα χρόνια. Θυμάστε την  Wang Computers; "

  Σίγουρα δεν θα θέλατε να θυμάστε την Wang - εάν είχατε αγοράσει μετοχές της όταν έκαναν ιστορικά υψηλά.

  Και δεν θα θέλετε να θυμάστε το Bitcoin, το Ethereum και το Ripple σε μερικά χρόνια από τώρα αν οι μεγάλες τράπεζες και οι μεγάλες κυβερνήσεις τα συνθλίψουν.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100 κορυφαία μυαλά
  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  154,0 δισ. $

  -434,7 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  95,1 δισ. $

  +43,1 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  86,3 δισ. $

  +161,9 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  80,3 δισ. $

  +891,5 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  69,0 δισ. $

  +716,9 εκ. $