Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Ιαν-2018 12:27

  Ράλι για τη σουηδική κορόνα μετά τα πρακτικά της RIksbank

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ράλι για τη σουηδική κορόνα μετά τα πρακτικά της RIksbank

  Ράλι καταγράφει η σουηδική κορόνα μετά από τις δηλώσεις της κεντρικής τράπεζας της χώρας για μια ισχυρή εγχώρια οικονομία και τόνισε πως τα επιτόκια θα μπορούσαν να αυξηθούν προτού ξεκινήσει τη διαδικασία σύσφιξης η ΕΚΤ.

  Στα πρακτικά της συνεδρίασης της Riksbank στις 19 Δεκεμβρίου, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Stefan Ingves, δήλωσε ότι η Σουηδία οδηγείται πιο κοντά στο σημείο όπου η νομισματική πολιτική αναμένεται να αλλάξει κατεύθυνση, με την πρώτη αύξηση των επιτοκίων να είναι στα χαρτιά για τα μέσα του 2018.

  Η κορόνα ενισχύθηκε μετά από την ανακοίνωση των πρακτικών, με το ευρώ να βυθίζεται 0,7% σε ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 9,7555 κορόνων σε σχέση με τις 9,8247 κορόνες την Τρίτη.

  "Η οικονομική δραστηριότητα στη Σουηδία είναι πολύ καλή. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι λαμβάνουμε βοήθεια από τη συνεχώς αυξανόμενη οικονομική δραστηριότητα στο εξωτερικό. τόσο το παγκόσμιο εμπόριο όσο και η βιομηχανική παραγωγή αναπτύσσονται και η εμπιστοσύνη για το μέλλον είναι υψηλή", δήλωσε ο Ingves σύμφωνα με τα πρακτικά.

  "Η πρόβλεψη της Riksbank βασίζεται στην υπόθεση ότι αναφορικά με την εξέλιξη της ανάπτυξης του πληθωρισμού και των πόρων στη Σουηδία, θα πρέπει να είναι δυνατό να ξεκινήσει η αύξηση της πολιτικής των επιτοκίων πριν η ΕΚΤ αυξήσει τα επιτόκιά της", δήλωσε ο Ingves.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων