Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Ιαν-2018 15:14

  Κρυπτονομίσματα: Το IOTA γνώρισε "άλμα" 464% το 2017, αλλά οι ειδικοί συνιστούν προσοχή

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κρυπτονομίσματα: Το IOTA γνώρισε "άλμα" 464% το 2017, αλλά οι ειδικοί συνιστούν προσοχή

  Το IOTA είναι μια πλατφόρμα του κρυπτο-κόσμου που αποσκοπεί στη δημιουργία μιας αγοράς για data, τα οποία παράγονται στο Διαδίκτυο των πραγμάτων (Internet of Things  - IoT) και συγκεκριμένα από συσκευές, όπως είναι τα smart watches ή τα Fitbits. Βγήκε στην αγορά τον Ιούνιο του 2017, μέσα από την πλατφόρμα διαπραγμάτευσης Bitfinex, και η τιμή του, από τα 0,64 δολάρια, "εκτοξεύτηκε" στα 3,61 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους, γνωρίζοντας δηλαδή άνοδο 464%, σύμφωνα με το CoinMarketCap.

  Οι δημιουργοί του

  Το 2015, οι David Sønstebø, Sergey Ivancheglo, Dominik Schiener και Serguei Popov δημιούργησαν το IOTA. Η ομάδα των μηχανικών και επιχειρηματιών ίδρυσαν, στη συνέχεια, την IOTA Foundation, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα της το Βερολίνο που διαχειρίζεται το δίκτυο του IOTA. 

  Τι είναι;

  Όπως το Bitcoin, έτσι και το IOTA έχει καθολικό χαρακτήρα και εστιάζει στη μεταφορά πληροφοριών γρήγορα και οικονομικά. Είναι ανοιχτού κώδικα, επομένως οποιοσδήποτε μπορεί να δει τον κώδικα πίσω από το κρυπτονόμισμα. Όμως, αντί να χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain, βασίζεται σε μια εναλλακτική μαθηματική προσέγγιση που ονομάζεται "tangle". Σύμφωνα με την  IOTA Foundation, η συγκεκριμένη τεχνολογία επιταχύνει τη δρομολόγηση των συναλλαγών σε σχέση με την τεχνολογία blockchain. 

  Τo IOTA είχε "σκαμπανεβάσματα" το 2017. Τον Σεπτέμβριο, ερευνητές του MIT αποκάλυψαν ένα σημαντικό πρόβλημα ασφαλείας (το οποίο και λύθηκε στη συνέχεια). Ωστόσο, η αξία του κρυπτονομίσματος "απογειώθηκε" τον Δεκέμβριο, σημειώνοντας άνοδο από τα 1,49 δολάρια που ήταν η τιμή του στις αρχές του μήνα, στα 5,01 δολάρια μέσα σε μια εβδομάδα, σύμφωνα με το CoinMarketCap. Προς τα τέλη του Δεκεμβρίου, ο διευθυντής του MIT Media Lab, Joi Ito, δημοσίευσε ένα άρθρο, εκφράζοντας τις ανησυχίες του γύρω από το IOTA.

  Με κεφαλαιοποίηση 11 δισ. δολ., το IOTA καταλαμβάνει την ένατη θέση μεταξύ των κρυπτονομισμάτων (από την άποψη κεφαλαιοποίησης). Παράλληλα, δεν υπολείπεται σε... επικριτές. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει δημιουργήσει τον δικό του αλγόριθμο κωδικοποίησης δεδομένων, ενώ άλλοι εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για την ομάδα που διαχειρίζεται το IOTA. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100 κορυφαία μυαλά
  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  154,4 δισ. $

  +8,7 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  95,1 δισ. $

  +2,5 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  86,2 δισ. $

  +82,6 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  80,0 δισ. $

  +643,7 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  68,7 δισ. $

  +379,5 εκ. $