Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Ιαν-2018 10:01

  Καθημερινή Ανάλυση - 02.01.2018

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Καθημερινή Ανάλυση - 02.01.2018

  Το αμερικανικό δολάριο έκλεισε χαμηλότερα έναντι των άλλων βασικών νομισμάτων την Παρασκευή, την τελευταία ημέρα του χρόνου, με τον δείκτη αμερικανικού δολαρίου (USDX) [i] να υποχωρεί κατά 0.38%. Αυτό ήταν για το αμερικανικό δολάριο, το οποίο ξεκίνησε το έτος κοντά στο ευρώ, η χειρότερη χρονιά τα τελευταία 14 έτη. Την τελευταία εβδομάδα του χρόνου, ο USDX υποχώρησε κατά 1%. 

  Ο χρυσός συνέχισε την άνοδο καθώς το δολάριο και οι αποδόσεις του αμερικανικού δημοσίου συνέχισαν να αποδυναμώνονται. Το πετρέλαιο έφτασε σε υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 2,5 ετών, καθώς οι αγωγοί στη Βόρεια Θάλασσα και στη Λιβύη δεν ήταν πλήρως λειτουργικοί, ενώ άλλα στοιχεία δεν έδειξαν αύξηση της παραγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες.

  Οι αμερικανικοί δείκτες μετοχών κινήθηκαν υψηλότερα την Παρασκευή, αλλά προς το τέλος της μέρας μια σημαντική κίνηση προς τα κάτω έφερε όλους τους σημαντικούς δείκτες σαφώς στην κόκκινη ζώνη.

  Το Bitcoin σημείωσε αρκετή μεταβολή κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου της Πρωτοχρονιάς ενώ την Τρίτη κινήθηκε ελαφρώς χαμηλότερα από το επίπεδο της Παρασκευής. Το κρυπτονόμισμα Ripple, του οποίου η τεχνολογία, όπως ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, θα συμπεριλαμβάνεται στα συστήματα των ιαπωνικών τραπεζών, ξεπέρασε το δεύτερο-μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα – το Ethereum από την άποψη της κεφαλαιοποίησης της αγοράς.

  Την Τρίτη, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Γερμανία θα ανακοινώσουν τα στοιχεία παραγωγής PMI. Το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να ανακοινώσει τα στοιχεία του δείκτη CIPS / PMI Manufacturing. Το αμερικανικό ινστιτούτο πετρελαίου (API) αναμένεται να δημοσιεύσει την εβδομαδιαία έκθεση για το αργό πετρέλαιο.

  ΠΗΓΗ: iForex

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ