Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Δεκ-2017 13:00

  Υποχωρεί το bitcoin, ράλι στις μετοχές που συνδέονται με το κρυπτονόμισμα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Υποχωρεί το bitcoin, ράλι στις μετοχές που συνδέονται με το κρυπτονόμισμα

  To bitcoin υποχωρεί στα $ 16.575 σήμερα με πτώση της τάξης του 0,5% , αφού έχασε $152 από το προηγούμενο κλείσιμο. Στο Bithumb, υποχωρεί κατά 2% στα $17.083. Τα συμβόλαια Bitcoin που λήγουν τον Ιανουάριο στο Cboe Futures Exchange της Cboe Global Markets Inc κινούνται στα 17.700 δολάρια, έχοντας ανοίξει στα 18.010 δολάρια.

  Στη Σεούλ, μετά από έκτακτη συνεδρίαση, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο φορολόγησης των κεφαλαιακών κερδών από την εμπορία εικονικών κερμάτων και θα απαγορεύσει επίσης στους ανηλίκους να ανοίξουν λογαριασμούς σε χρηματιστήρια.

  Για να είναι επιλέξιμες, οι συναλλαγές στη Νότια Κορέα θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες προστασίας των επενδυτών και να αποκαλύπτουν όλες τις τιμές bid και offer.

  Τα μέτρα χρειάζονται κοινοβουλευτική έγκριση. Η Σεούλ θα διατηρήσει την απαγόρευση σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που ασχολούνται με εικονικά νομίσματα 

  Οι μετοχές που σχετίζονται με το Bitcoin στην αγορά της Σεούλ υποχώρησαν στις πρώτες συναλλαγές μετά την είδηση για την έκτακτη συνεδρίαση της κυβέρνησης, πριν ανακάμψουν, καθώς η επίσημη δήλωση δεν ανέφερε σκληρούς περιορισμούς. Οι εταιρείες Vidente Co Ltd και Omnitel Inc, οι οποίες κατέχουν μετοχές του Bithumb, αυξήθηκαν κατά 4% και 7% αντίστοιχα. Η  JCH Systems Inc αυξήθηκε κατά 1%. 

  Σύμφωνα με την BlackRock, οι αποτιμήσεις του Bitcoin θυμίζουν φούσκα και το κρυπτονόμισμα δεν είναι ένα χρηματοοικονομικό asset όπως το trade των μετοχών και των ομολόγων. ​

  ΠΗΓΗ: iForex

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ