Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Οκτ-2017 12:07

  Σε υψηλό δύο εβδομάδων ο χρυσός λόγω της υποχώρησης του δολαρίου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Σε υψηλό δύο εβδομάδων ο χρυσός λόγω της υποχώρησης του δολαρίου

  Οι τιμές του χρυσού ενισχύονται, φθάνοντας σε υψηλό δύο εβδομάδων σήμερα, λόγω του πιο αδύναμου δολαρίου, καθώς τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση πολιτικής της Federal Reserve έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ανησυχεί για τον χαμηλό πληθωρισμό.

  Η τιμή spot του χρυσού αυξάνεται κατά 0,2% στα 1294.56 δολάρια η ουγγιά αφού προηγουμένως άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο από τις 27 Σεπτεμβρίου και τα 1296,43 δολάρια η ουγγιά.

  Τα συμβόλαια χρυσού των ΗΠΑ λήξης Δεκεμβρίου σημειώνουν άνοδο 0,6% φθάνοντας στα 1297,20 δολάρια η ουγγιά.

  Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed είχαν μια παρατεταμένη συζήτηση σχετικά με τις προοπτικές ανάκαμψης του πληθωρισμού, όπως αποκάλυψαν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης πολιτικής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας στις 19-20 Σεπτεμβρίου που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη. 

  Το δολάριο αγγίζει το χαμηλότερο επίπεδο εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες έναντι των βασικότερων νομισμάτων λόγω των πρακτικών της Fed. Αρκετοί υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής δήλωσαν ότι θα επικεντρωθούν στα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα δημοσιευθούν τους επόμενους μήνες, για να αποφασίσουν για τη μελλοντική πορεία των επιτοκίων.

  Την ίδια στιγμή οι ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με την κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βόρειας Κορέας παραμένουν υψηλές, γεγονός που επίσης στηρίζει τον χρυσό. 

  Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι αυξάνεται κατά 0,3% στα 17,21 δολάρια η ουγγιά. Η πλατίνα κινείται 0,3% υψηλότερο στα 930,50 δολ. η ουγγιά, αφού σημείωσε άνοδο στα υψηλά δύο εβδομάδων νωρίτερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Το παλλάδιο υποχωρεί 0,4% στα 955,65 δολ. η ουγγιά. 

   

  ΠΗΓΗ: iForex

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ