Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Οκτ-2017 12:12

  Πιέσεις στο πετρέλαιο λόγω της αύξησης των αποθεμάτων αργού

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Πιέσεις στο πετρέλαιο λόγω της αύξησης των αποθεμάτων αργού

  Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν σήμερα καθώς τα αποθέματα των ΗΠΑ αυξήθηκαν παρά τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή και να βοηθήσει στη σύσφιξη της αγοράς.

  Τα συμβόλαια αργού πετρελαίου του West Texas Intermediate (WTI) στις ΗΠΑ διαπραγματεύονται στα 50,98 δολάρια το βαρέλι, μειωμένα κατά 32 σεντς ή κατά 0,6% από την προηγούμενη συνεδρίαση.

  Τα συμβόλαια του Brentκινείται στα 56,58 δολάρια το βαρέλι, δηλαδή 36 σεντς, ή 0,6% χαμηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο.

  Από την αρχή του έτους, ο ΟΠΕΚ και άλλοι παραγωγοί πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως για να υποστηρίξουν τις τιμές έως τον Μάρτιο του 2018.

  Η συμφωνία με τον ΟΠΕΚ βοήθησε στην άνοδο του πετρελαίου από τα 30 στα 40 δολάρια το βαρέλι στο διάστημα μεταξύ του τέλους του 2016 και των αρχών του 2017. Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές η προσφορά παραμένει σε υψηλά επίπεδα παρά τις περικοπές, χάρη - σε μεγάλο βαθμό - στην αυξανόμενη παραγωγή των ΗΠΑ. 

  Ως αποτέλεσμα, ο ΟΠΕΚ αναμένεται ευρέως να επεκτείνει τις περικοπές πέρα από την τρέχουσα ημερομηνία λήξης του τέλους του Μαρτίου 2018.

  Με την αύξηση της παραγωγής των ΗΠΑ να υπονομεύει τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ για τη σύσφιγξη της αγοράς, τα αποθέματα παραμένουν υψηλά. Πιο συγκεκριμένα, τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3,1 εκατομμύρια βαρέλια σε 468,5 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το American Petroleum Institute (API). 

   

  ΠΗΓΗ: iForex

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ