Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 17-Ιουλ-2017 15:17

  Ρεκόρ σε Wall Street και αναδυόμενες έφερε το sell-off του δολαρίου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ρεκόρ σε Wall Street και αναδυόμενες έφερε το sell-off του δολαρίου

  Το δολάριο υποχώρησε και οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων κινήθηκαν σε χαμηλά πολλών εβδομάδων μετά από τα θετικά στοιχεία για τον  πληθωρισμό των ΗΠΑ τον Ιούνιο και την "χλιαρή" ζήτηση στον κλάδο της λιανικής τα οποία δημιούργησαν αμφιβολίες ότι η Federal Reserve θα αυξήσει τα επιτόκια αργότερα αυτό το έτος.

  Ο Dow Jones και ο S&P 500 έκλεισαν σε νέα ρεκόρ, ενώ και οι υπόλοιποι παγκόσμιοι χρηματιστηριακοί δείκτες ενισχύθηκαν, σημειώνοντας την καλύτερη εβδομάδα τους σε περισσότερους από δύο μήνες. Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 1%.

  Οι μετοχές στις αναδυόμενες αγορές σημείωσαν την καλύτερη εβδομάδα τους από τον Μάρτιο την Παρασκευή, και τα νομίσματα της περιοχής σημείωσαν εβδομαδιαία κέρδη, λόγω των μειωμένων προσδοκιών για αυξήσεις επιτοκίων από την Fed αλλά και του ασθενέστερου δολαρίου.

  Ο δείκτης MSCI των αναδυόμενων αγορών  σημείωσε άνοδο αγγίζοντας  μια νέα κορυφή 26 μηνών, με κέρδη  4% περίπου στην εβδομάδα. Ο δείκτης έλαβε σημαντική ώθηση από το ράλι στις αγορές της Ασίας, με της δεικτοβαρείς αγορές της Νότια Κορέας και της Ινδίας να αγγίζονταν ρεκόρ, ενώ άλλες αγορές όπως το Χονγκ Κονγκ άγγιξαν υψηλά πολλών μηνών.

  Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 1,6%, στη μικρότερη άνοδο από τον Οκτώβριο του 2016, μετά από αύξηση 1,9% το Μάιο. Ετησίως ο δείκτης τιμών καταναλωτή έχει κινηθεί σταθερά χαμηλότερα από τον Φεβρουάριο, όταν άγγιξε το 2,7%.

  Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στους αξιωματούχους της Fed, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό είδαν την πρόσφατη συγκράτηση των πιέσεων στις τιμές ως προσωρινές.

  Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε 0,64% στις 95,113 μονάδες αφού προηγουμένως υποχώρησε στο 95,100, τα χαμηλότερα επίπεδα από το Σεπτέμβριο του 2016.

  Οι αποδόσεις των αμερικάνικων κρατικών ομολόγων μειώθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα της εβδομάδας καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και η απροσδόκητη πτώση των λιανικών πωλήσεων πυροδότησαν αμφιβολίες σχετικά με την αύξηση των επιτοκίων κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

  Η  απόδοση στο 10ετές ομόλογο των ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 2,3248%, ενώ τα yields στα γερμανικά υποχώρησε έως και 4 μονάδες βάσης στο 0,49%.

  Το ευρώ κέρδισε 0,64% στο 1,468 έναντι του δολαρίου. Το γεν Ιαπωνίας ενισχύθηκε κατά 0,65% έναντι του δολαρίου στο 112,53, ενώ το μεξικάνικο πέσο κέρδισε 0,48% και το δολάριο του Καναδά αυξήθηκε κατά 0,58% σε σχέση με το δολάριο.

  Το ραντ Νοτίου Αφρικής και η τουρκική λίρα - τα δύο νομίσματα που είναι πιο ευάλωτα στα υψηλότερα επιτόκια των ΗΠΑ0- σημείωσαν άνοδο 1,5% την περασμένη εβδομάδα.

  Το ρούβλι της Ρωσίας αυξήθηκε κατά 1,2% την εβδομάδα που πέρασε, βρίσκοντας κάποια στήριξη στις τιμές του πετρελαίου οι οποίες σημείωσαν άνοδο 4% σε εβδομαδιαία βάση.

  ΠΗΓΗ: iForex

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ