Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 17-Ιουλ-2017 14:51

  Πιέσεις στη στερλίνα μετά το ράλι, το βλέμμα στις Βρυξέλλες

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Πιέσεις στη στερλίνα μετά το ράλι, το βλέμμα στις Βρυξέλλες

  Η στερλίνα υποχωρεί  κάτω από το 1,31 έναντι του δολαρίου, μετά το ράλι στα υψηλότερα επίπεδα 10 μήνών στο τέλος της περασμένης εβδομάδας λόγω του ευρύ sell-off που σημειώθηκε στο δολάριο, με τους επενδυτές να είναι προσεκτικοί καθώς ξεκινούν σήμερα οι  διαπραγματεύσεις για το Brexit στις Βρυξέλλες.

  Η στερλίνα σημείωσε άνοδο σχεδόν 2 σεντς την Παρασκευή, φθάνοντας στο 1,3113 έναντι του δολαρίου, δηλαδή το ισχυρότερο επίπεδο από τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και τις λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ ήταν πιο αδύναμα από ό, τι αναμενόταν, θέτοντας σε αμφιβολία την πιθανότητα περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων από την Federal Reserve φέτος.

  Ωστόσο, η στερλίνα ξεκίνησε την εβδομάδα με πιέσεις, καταγράφοντας πτώση 0,1% στο  1,3089 έναντι του δολαρίου και κινείται σταθερά έναντι του ευρώ στις 87,50 πένες, κοντά σ την κορυφή τριών εβδομάδων που βρέθηκε την Παρασκευή.

  Ο υπουργός Brexit David Davis, βρίσκεται σήμερα στη βελγική πρωτεύουσα για συνομιλίες με τον κύριο διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Michel Barnier ένα μήνα μετά από την πρώτη τους συνάντηση. Όπως δήλωσε "έχοντας ξεκινήσει καλά την τελευταία συνάντησή τους", αυτή την εβδομάδα " θα μπούμε στην πραγματική ουσία".

  Με λιγότερα από δύο χρόνια να απομένουν για να διευθετηθούν οι όροι του διαζυγίου πριν η Βρετανία εγκαταλείψει την Ε.Ε στις 30 Μαρτίου 2019, οι 27 άλλοι ηγέτες της Ε.Ε. θέλουν τη βρετανίδα Πρωθυπουργό Theresa May να θέσει ένα σαφές και λεπτομερές σχέδιο έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουν την οικονομική και κοινωνική αναταραχή σε ολόκληρη την Ευρώπη.

  Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν προσεκτικά τις συνομιλίες και σε τυχόν ενδείξεις ότι η Βρετανία θα χάσει την προτιμησιακή πρόσβαση στην ενιαία αγορά της Ευρώπης που είναι πιθανό να επηρεάσει τη στερλίνα.

  ΠΗΓΗ: iForex

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ