Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 17-Ιουλ-2017 14:50

  Ράλι σε υψηλό 4,5 μηνών για τον χαλκό

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ράλι σε υψηλό 4,5 μηνών για τον χαλκό

  Ο χαλκός στο χρηματιστήριο LME του Λονδίνου αγγίζει σήμερα το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Μαρτίου, λαμβάνοντας ώθηση από το ασθενέστερο δολάριο καθώς και τα ιδιαίτερα αισιόδοξα στοιχεία του δευτέρου τριμήνου για την οικονομία της Κίνας, τα οποία ενισχύουν τη ζήτηση για τα μέταλλα.

  Η οικονομία της Κίνας αυξήθηκε κατά 6,9% το δεύτερο τρίμηνο σε ετήσια βάση, ταχύτερα από το αναμενόμενο.. Ο κλάδος της ακίνητης περιουσίας επίσης έδειξε ότι η υποκείμενη ζήτηση παρέμεινε ανθεκτική.

  Η UBS δηλώνει bullish στο χαλκό μετά από τα οικονομικά στοιχεία της Κίνας. Όπως επισημαίνει, ο κλάδος της ακίνητης περιουσίας παραμένει ισχυρός και οι αριθμοί της οικονομίας και της βιομηχανικής παραγωγής της χώρας παραμένουν αισιόδοξοι.

  Στο LME ο χαλκός αυξάνεται 1% στα 5983,50 δολάρια ανά τόνο, ενώ νωρίτερα έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 2 Μαρτίου στα 5992 δολάρια, μετά και το ράλι της τάξης του 1% την Παρασκευή.

  Εν τω μεταξύ, οι τιμές του χρυσού ενισχύονται επίσης, καθώς το δολάριο ΗΠΑ υποχωρεί σε χαμηλά επίπεδα πολλών μηνών, καθώς η προοπτική περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων στις Ηνωμένες Πολιτείες φέτος μειώθηκε μετά από ασθενέστερα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

  Η τιμή spot του χρυσού σημειώνει άνοδο κατά 0,2% στα 1230,43 δολάρια η ουγγιά, ενώ και τα συμβόλαια χρυσού των ΗΠΑ αυξάνονται κατά 0,2% στα 1229,50 δολάρια η ουγγιά.

  ΠΗΓΗ: iForex

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ