Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Ιουν-2017 14:37

  Σε χαμηλό 4 εβδομάδων ο χρυσός, ράλι στο παλλάδιο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Σε χαμηλό 4 εβδομάδων ο χρυσός, ράλι στο παλλάδιο

  Ο χρυσός αγγίζει σήμερα τα χαμηλά τεσσάρων εβδομάδων, καθώς το δολάριο κινείται σταθεροποιητικά, ενώ η αγορά περιμένει τα σχόλια κορυφαίου αξιωματούχου της Fed σχετικά με τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ, ωστόσο οι τιμές υποστηρίζονται από την έναρξη των συνομιλιών για Brexit από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Η τιμή spot του χρυσού υποχωρεί κατά 0,2% στα 1251 δολ. η ουγγιά, έχοντας ανακάμψει από τα 1248,63 δολάρια που άγγιξε νωρίτερα, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 24 Μαΐου.

  Τα συμβόλαια χρυσού των ΗΠΑ υποχωρούν 0,3% στα 1252,5 δολάρια η ουγγιά.

  Ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, William Dudley αναμένεται να λάβει μέρος σε μία συζήτηση με τοπικούς επιχειρηματικούς ηγέτες αργότερα σήμερα. Τα σχόλιά του σχετικά με την πορεία της νομισματικής πολιτικής της Fed, αν είναι επιθετικά, θα μπορούσαν να ενισχύσουν το δολάριο, γεγονός το οποίο αναμένεται να επιβαρύνει τη ζήτηση για το χρυσό.

  Την ίδια στιγμή, σήμερα ξεκινούν οι επίσημες διαπραγματεύσεις της Βρετανίας με την Ε.Ε για το Brexit, γεγονός που κρατά τους επενδυτές σε νευρικότητα, στηρίζοντας τα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια όπως ο χρυσός.

  Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το παλλάδιο σημειώνει άνοδο 1,5% στα 873,65 δολάρια η ουγγιά, ενώ νωρίτερα αυτό το μήνα άγγιξε τα υψηλά 16 ετών και τα 914,70 δολάρια. Το ασήμι κερδίζει 0,3% στα 16,63 δολάρια και η πλατίνα υποχωρεί 0,2% στα 922,5 δολάρια η ουγγιά.

  ΠΗΓΗ: iForex

  ​Ελευθερία Κούρταλη 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ