Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Ιουν-2017 14:35

  Βυθίζονται (ξανά) οι τιμές του πετρελαίου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Βυθίζονται (ξανά) οι τιμές του πετρελαίου

  Οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν νέα σημαντική πτώση, λόγω της συνεχιζόμενης επέκτασης των γεωτρήσεων στις ΗΠΑ που συνέβαλαν στη διατήρηση των υψηλών παγκόσμιων αποθεμάτων, παρά την πρωτοβουλία του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής για τη σύσφιγξη της αγοράς.

  Τα σημάδια μείωσης της ζήτησης επίσης χτυπούν τις τιμές, ωθώντας το πετρέλαιο στα επίπεδα που βρισκόταν όταν ανακοινώθηκαν οι μειώσεις για πρώτη φορά στα τέλη του περασμένου έτους.

  Τα συμβόλαια αργού του Brent υποχωρούν κατά 18 σεντς, ή 0,5%, στα 47,19 δολάρια το βαρέλι, ενώ West Texas Intermediate (WTI) στις ΗΠΑ υποχωρεί κατά 20 σεντς, ή 0,5%, στα 44,54 δολάρια το βαρέλι.

  Οι τιμές του πετρελαίου έχουν μειωθεί κατά περίπου 14% από τα τέλη Μαΐου, όταν οι παραγωγοί του ΟΠΕΚ επέκτειναν τη δέσμευσή τους να μειώσουν την παραγωγή κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2018.

  Οι παραγωγοί των ΗΠΑ έχουν προσθέσει 431 πετρελαιοπηγές από το κατώτατο επίπεδο στις 27 Μαΐου 2016. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ θα αυξηθεί κατά 770.000 βαρέλια την ημέρα μεταξύ του τέταρτου τριμήνου του προηγούμενου έτους και του τετάρτου τριμήνου φέτος στις πετρελαιοπηγές Permian, Eagle Ford, Bakken και Niobrara.

  Η προσφορά από τον ΟΠΕΚ και άλλες χώρες που συμμετέχουν στις περικοπές παραγωγής, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, παραμένουν επίσης υψηλές, καθώς ορισμένες χώρες δεν έχουν συμμορφωθεί πλήρως με τις δεσμεύσεις τους.

  Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι η ζήτηση στην Ασία, τη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγική περιοχή του κόσμου, υποχωρεί.

  ΠΗΓΗ: iForex

  ​Ελευθερία Κούρταλη 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  12:47 19/10

  Ανάλυση EUR/USD

  Το ευρώ κέρδισε έδαφος έναντι του δολαρίου [i] την Τετάρτη

  12:47 19/10

  Ανάλυση XAU/USD

  Οι τιμές του χρυσού [i] συνέχισαν τη πτώση τους την Τετάρτη

  12:47 19/10

  Ανάλυση OIL/USD

  Η τιμή του αργού πετρελαίου [i] σημείωσε άνοδο την Τετάρτη

  12:47 19/10

  Ανάλυση DOW/USD

  Ο Dow Jones [i] έκλεισε πάνω από τις 23.000 για πρώτη φορά την Τετάρτη

  21:30 18/10

  Απώλειες 0,3% για τον χρυσό

  Με απώλειες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του το συμβόλαιο του χρυσού, ενώ αργότερα ενισχύθηκε στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, μετά τη δημοσίευση του Beige Book της Fed.

  11:26 18/10

  ΒofA: Risk-On στις αγορές δηλώνουν 207 funds, σε χαμηλά 2,5 ετών οι θέσεις στα μετρητά

  Οι βελτιωμένες προσδοκίες για την παγκόσμια ανάπτυξη ωθούν τους παγκόσμιους επενδυτές να αυξήσουν περαιτέρω τις θέσεις του στις μετοχές και να αποφύγουν περαιτέρω τα ομόλογα, σύμφωνα με 207 fund...

  12:27 17/10

  Ανάλυση SNP/USD

  Οι κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες των ΗΠΑ ανήλθαν σε νέα ρεκόρ υψηλά τη Δευτέρα, ενόψει των εταιρικών κερδών που αναμένεται να ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα.