Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Νοε-2018 10:16

  H Apple προειδοποίησε ότι τα iPhones έχουν σοβαρό πρόβλημα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  H Apple προειδοποίησε ότι τα iPhones έχουν σοβαρό πρόβλημα

  Του Gordon Kelly

  Οι αναφορές πληθαίνουν: το iPhone XS, το iPhone XS Max και το iPhone XR παρουσιάζουν προβλήματα. Όμως τώρα η Apple αντιμετωπίζει μια νέα απειλή που αφορά όχι μόνο τα τελευταία iPhones της, αλλά  κάθε iPhone ή iPad που μπορεί να αγοράσει κανείς…

  Εν συντομία: τα δεδομένα σε όλα τα iPhones και iPads που χρησιμοποιούν το λειτουργικό iOS 12 δεν είναι ασφαλή. Αυτό αποκάλυψε με ανακοίνωσή της η δημοφιλής εταιρεία ανάκτησης δεδομένων DriveSavers στην οποία αναφέρει ότι κανείς μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία των συσκευών αυτών με "ποσοστό επιτυχίας 100%". Επιπλέον, σε αντίθεση με τα περισσότερα κενά ασφαλείας για τα οποία η Apple ενημερώνεται, αυτό κρατιέται μυστικό.

  Γιατί; Μιλώντας στο MacRumors, η DriveSavers εξηγεί ότι χτίζει μια υπηρεσία γύρω από αυτό το ελάττωμα και χρεώνει τους χρήστες έως και 3.900 δολάρια αν θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε κλειδωμένες συσκευές. Η εταιρεία προσθέτει ότι χρησιμοποιεί αυστηρά πρωτόκολλα ταυτοποίησης από τους πελάτες για να εξασφαλίσει ότι δεν "χακάρει" ένα iPhone ή ένα iPad που ανήκει σε κάποιον άλλον.

  Είτε πιστέψουμε την DriveSavers για αυτό είτε όχι, το πρόβλημα είναι ότι άλλοι μπορεί να μην είναι τόσο ηθικοί.

  Με την DriveSavers να κρατά το ελάττωμα μυστικό για να προστατεύσει τη νέα της υπηρεσία, η Apple έχει πολλή δουλειά να κάνει για να βρει το πρόβλημα και να το διορθώσει. Και μέχρι τότε, μπορεί να μπουν πολύ περισσότεροι χάκερς στον αγώνα για να το ανακαλύψουν και να το εκμεταλλευτούν... αν δεν το χουν κάνει ήδη.

  Και το έπαθλο είναι υψηλό.

  Άλλωστε, δεν χρειάζεται να είναι είναι κανείς ιδιοφυΐα για να καταλάβει ότι εάν μπορείς να δημιουργήσεις ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο που χρεώνει τους ιδιοκτήτες 3.900 δολάρια για να ανακτήσει τα δεδομένα τους, οι χάκερς μπορούν να χρεώνουν τουλάχιστον τα ίδια για να δώσουν πρόσβαση σε iPhones και iPads άλλων ανθρώπων ή να σας επιτρέψουν να ξαναμπείτε στη συσκευή σας αφού αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτή και την κλειδώσουν.

  Η Apple προωθεί εδώ και καιρό την ασφάλεια των συσκευών της ως βασικό επιχείρημα πώλησης. Αλλά σε μια εποχή που οι πωλήσεις των νέων iPhones δείχνουν ήδη να δοκιμάζονται, αυτό είναι ακριβώς το είδος της εξέλιξης (μετά από μία ακόμη ανάκληση hardware) που είναι απίθανο να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να τα αγοράσουν...

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  128,6 δισ. $

  +2.411,0 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  94,1 δισ. $

  +192,8 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  80,9 δισ. $

  -679,8 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  66,9 δισ. $

  +501,0 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  60,3 δισ. $

  +649,5 εκ. $