Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 14-Οκτ-2018 13:32

  Τι μπορεί να σημαίνει η σταθερότητα στην τιμή του Bitcoin

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Τι μπορεί να σημαίνει η σταθερότητα στην τιμή του Bitcoin

  Του Panos Mourdoukoutas

  Το Bitcoin έχει επιδείξει μια σταθερότητα τις τελευταίες εβδομάδες. Από τις αρχές του Σεπτεμβρίου η τιμή του κυμαίνεται μεταξύ 6.000-6.500 δολαρίων.

  Θεωρητικά, η σταθερότητα στην τιμή αποτελεί σημάδι ανοδικής πορείας. Συμβάλλει στην ευρύτερη υιοθέτηση του νομίσματος στις καθημερινές συναλλαγές, και κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον θα οδηγήσει την τιμή του σε υψηλότερα επίπεδα.

  Ο David Drake, ιδρυτής και πρόεδρος της LDJ Capital, συμφωνεί, αλλά για διαφορετικούς λόγους: "Η σταθερή τιμή είναι οιωνός ανοδικής πορείας επειδή αυτήν τη στιγμή τα hedge funds προτιμούν να αγοράζουν Bitcoin παρά περιουσιακά στοιχεία υψηλής καθαρής αξίας. Πιστεύω λοιπόν ότι τους επόμενους δύο μήνες θα δούμε μια άνοδο στην τιμή του Bitcoin".

  Ο Elliott Prechter, επικεφαλής αναλυτής της Elliott Wave International, διαφωνεί. Θεωρεί ότι το Bitcoin βρίσκεται σε πτωτική πορεία. "Μετά από μια ορμητική πορεία 8 ετών, το Bitcoin μπήκε σε πτωτική πορεία, κατάσταση που πρόκειται να διορθώσει τη διακύμανση της τιμής του". 

  Τι θα πρέπει να περιμένουν οι επενδυτές; Στην περίπτωση που το σενάριο του "bullish" γίνει πραγματικότητα, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για μια τιμή που ενδέχεται να αγγίξει τα 10.157,16 δολάρια. Σε διαφορετική περίπτωση, στο σενάριο "bear", η τιμή μπορεί να βυθιστεί στα 1.070,77.

  Εν κατακλείδι, πολύ σύντομα θα μάθουμε αν η τωρινή σταθερότητα στην τιμή του Bitcoin αποτελεί προάγγελο ανόδου ή πτώσης. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  140,0 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  96,4 δισ. $

  +19,9 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  84,2 δισ. $

  +0,0 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  68,5 δισ. $

  +994,3 εκ. $

  Carlos Slim Helu

  Carlos Slim Helu

  64,7 δισ. $

  -148,3 εκ. $