Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 10-Σεπ-2018 11:35

  Δύσκολα ο Jack Ma θα αποκοπεί από την Alibaba

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Δύσκολα ο Jack Ma θα αποκοπεί από την Alibaba

  Του Russell Flannery

  Καλύπτω δημοσιογραφικά τον Κινέζο δισεκατομμυριούχο και είδωλο του διαδικτύου, Jack Ma, και την Alibaba εδώ και περίπου 15 χρόνια και πάντα παρακολουθούσα με θαυμασμό το πώς αυτό το "ξωτικό", αυτός ο δραστήριος πρώην δάσκαλος αγγλικών, κατάφερνε χρόνο με το χρόνο να προσελκύει ταλέντα για να δημιουργήσει τελικά την ομάδα που έχτισε μια από τις πιο ισχυρές επιχειρήσεις στον κόσμο. Οι διαμάχες δεν έλειπαν, ούτε όμως και οι επιτυχίες ή οι νέοι πελάτες.

  Η χειμαρρώδης φιλοδοξία είναι πανταχού παρούσα και, με αυτή την έννοια, η Alibaba ενσωματώνει ένα μεγάλο μέρος του χαρακτήρα της Κίνας που ο κόσμος γνωρίζει σήμερα.

  O Ma έχει μια τάση να δραματοποιεί τα πράγματα και η σημερινή, πολυπροβεβλημένη ανακοίνωσή του δεν σε απογοητεύει. Θα αποχωρήσει σε έναν χρόνο από την προεδρία της Alibaba. Ο Daniel Zhang, ο οποίος έχει ζήσει την επέκταση της αυτοκρατορίας της Alibaba από το 2013 ως CEO, θα τον διαδεχτεί. Ο Ma θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο έως το 2020.

  Ο Ma, οι επενδύσεις του οποίου εκτείνονται πέρα ​​από την Alibaba, είναι λίγο αντιφατικός στην επιστολή σε ό,τι αφορά το ίδιο του το μέλλον. Από τη μία πλευρά, ο Ma γράφει: "Λόγω των φυσικών ορίων στην ικανότητα και την ενέργεια ενός ανθρώπου, κανείς δεν μπορεί να έχει την ευθύνη του προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου για πάντα." Από την άλλη πλευρά, γράφει: "Έχω ακόμη πολλά όνειρα να κυνηγήσω. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι δεν μου αρέσει να μένω αδρανής". Ο Ma πρόσθεσε επίσης: "Ο κόσμος είναι μεγάλος και είμαι ακόμα νέος, οπότε θέλω να δοκιμάσω νέα πράγματα - τι γίνεται αν τα νέα όνειρα μπορούν να πραγματοποιηθούν ;!"

  Είναι πράγματι πολύ δύσκολο να φανταστούμε τον Ma να μένει σε αυτή τη φράση στο περιθώριο ή να μην έχει καμία επιρροή στις μεγάλες αποφάσεις της Alibaba στο ορατό μέλλον. Εκτός, λοιπόν, από το μέλλον της Alibaba, θα είναι ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε και το μέλλον του Ma.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  140,0 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  96,4 δισ. $

  +19,9 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  84,2 δισ. $

  +0,0 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  68,5 δισ. $

  +994,3 εκ. $

  Carlos Slim Helu

  Carlos Slim Helu

  64,7 δισ. $

  -148,3 εκ. $