Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Σεπ-2018 19:03

  Κρυπτονομίσματα: Το θέμα είναι να προλάβεις να αγοράσεις στα χαμηλά

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κρυπτονομίσματα: Το θέμα είναι να προλάβεις να αγοράσεις στα χαμηλά

  Του Naeem Aslam

  Γίνεται "σφαγή" στα κρυπτονομίσματα σήμερα. Μέσα σε ένα διάστημα δέκα λεπτών έχουμε δει κάποιες μεγάλες κινήσεις στα κορυφαία κρυπτονομίσματα. Το Ethereum έχασε 12% της αξίας του μέσα σε 10 λεπτά. Διαπραγματεύεται στα $225 αφού βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο της χρονιάς αγγίζοντας την τιμή των $211. 

  Χωρίς καμία αμφιβολία, αυτό είναι σoβαρό, αλλά το Ethereum είναι το μοναδικό σημαντικό κρυπτονόμισμα που έχει χρησιμοποιηθεί εκτενώς για την δημιουργία άλλων projects. Έχουμε να δούμε το Ethereum στην τιμή των $211 από πέρυσι στις 15 Σεπτεμβρίου. Το Bitcoin υποχώρησε 3% σε 10 λεπτά και έφτασε στο χαμηλό των $6.268 ωστόσο παραμένει ακόμη αρκετά υψηλότερα από το επίπεδο των $5.791, το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί φέτος. 

  Έτσι, μπορεί κανείς να δει καθαρά ότι το Bitcoin παραμένει σε ισχυρότερη θέση σε σχέση με το Ethereum. Το Ethereum θα έπρεπε να είναι ένα νόμισμα που να παρουσιάζει μεγαλύτερη αντίσταση λόγω των περιπτώσεων χρήσης του. Εάν ο Vitalik, ο ιδρυτής του Εthereum δεν καταφέρει να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες γύρω από τα κρυπτονομίσματα, τότε το Ethereum μπορεί να χάσει όλη του τη φήμη και να πει "αντίο" στις πιθανότητες να το δούμε στα κυριότερα ανταλλακτήρια. 

  Πού μπορεί να φτάσει η τιμή τόσο του Bitcoin όσο και του Ethereum καθαρά από τεχνικής απόψεως; Λοιπόν, ένα πράγμα είναι σίγουρο. Εάν οι κυνηγοί ευκαιριών είναι εκεί έξω, πρέπει να αγοράσουν Ethereum σε μεγάλες ποσότητες στις εξωχρηματιστηριακές αγορές (Οver the Counter Market) επειδή είναι πολύ φθηνό. Σύμφωνα με το Bloomberg, από το υψηλό που είχε αγγίξει στα τέλη του Φεβρουαρίου, έχει υποχωρήσει σχεδόν 77%. Έχουμε διασπάσει το μεγάλο ψυχολογικό επίπεδο των $250 και αν δεν υπερβούμε τα $300 και η τιμή δεν ξεκινήσει να διαπραγματεύεται πάνω από τα $500, τα προβλήματα δεν θα έχουν ξεπεραστεί. 

  Φυσικά αυτό το σενάριο θα προσελκύσει πολλούς επενδυτές αν η τιμή κινηθεί προς τα 500 δολάρια από το σημερινό χαμηλό, σημειώνοντας αύξηση 136%. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει εκ των υστέρων ενοχές στους traders που δεν συμμετείχαν στο ράλι του νομίσματος.   Όλα φαίνονται εύκολα αλλά το θέμα είναι να προλάβεις να αγοράσεις κοντά στο χαμηλό. 

  Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα αλλάξει η τάση της τιμής. Άλλο ένα σημαντικό ψυχολογικό επίπεδο είναι τα $200. Μια διάσπαση κάτω από αυτό θα δημιουργούσε ακόμα μεγαλύτερη είδηση. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι το Ethereum διαπραγματευόταν κοντά στα $1.400 σε κάποια ανταλλακτήρια στο παρελθόν, "Το Εthereum κάτω από τα $200" θα ήταν ένας δυνατός τίτλος. Οι κερδοσκόποι θα αγόραζαν σε μεγάλο βαθμό, την ίδια ώρα που οι άνθρωποι χωρίς επαρκείς γνώσεις για την διαπραγμάτευση θα πωλούσαν στο σημείο αυτό λόγω έλλειψης εμπειρίας. Αν η τιμή συνεχίσει να μειώνεται το επόμενο επίπεδο στήριξης είναι τα $196. Ο δείκτης Σχετικής Ισχύος είναι υπερπουλημένος και αυτό είναι σημάδι αισιοδοξίας. 

  Όσον αφορά το Βitcoin, η τρέχουσα μεταβολή στην τιμή είναι τόσο αιφνίδια και έντονη που οι δείκτες όπως ο Σχετικής Ισχύος στέλνει σήμα "υπερπουλήματος". Αυτό σημαίνει πως οι τιμές θα μπορούσαν να ανακάμψουν.

  Συνολικά, η αγορά είναι υπό την επιρροή δυσμενών θεμελιωδών μεγεθών, κυρίως κερδοσκοπικών ειδήσεων και αυτό προκαλεί sell – off. Η τιμή του Bitcoin και του Ethereum βρίσκεται σε αυξημένα επίπεδα και αυτό δεν αποκλείεται να φέρει πίσω στην αγορά κάποιους κυνηγούς ευκαιριών. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  133,9 δισ. $

  -209,6 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  97,6 δισ. $

  +420,7 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  84,5 δισ. $

  -427,5 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  80,2 δισ. $

  +516,5 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  65,8 δισ. $

  +62,9 εκ. $