Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 04-Σεπ-2018 10:29

  Αυτή η εταιρεία θα βγάλει πολλά από το οικονομικό iphone της Apple

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Αυτή η εταιρεία θα βγάλει πολλά από το οικονομικό iphone της Apple

  Του Ralph Jennings

  Ίσως το μεγαλύτερο μειονέκτημα του iPhone X της Apple είναι η τιμή του. Τώρα, ο γίγαντας της Silicon Valley ετοιμάζεται να δημιουργήσει αυτό που περιγράφεται ευρέως ως οικονομική έκδοση και θα μοιάζει με το ίδιο τηλέφωνο αλλά χωρίς ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του, όπως το 3D Touch. Το τηλέφωνο, το οποίο αναμένεται να εξοικονομήσει στους καταναλωτές περίπου 300 δολάρια, πιθανότατα θα γίνει ανάρπαστο στις αναδυόμενες αγορές όπως η Κίνα και η Ινδία. Και αυτό σημαίνει πολλή νέα δουλειά για τους προμηθευτές της Ταϊβάν που κατασκευάζουν όλα αυτά τα iPhones.

  Ένα μεγάλο μέρος αυτών των παραγγελιών αναμένεται να αναλάβει η Pegatron με έδρα την Ταϊπέι, επειδή ειδικεύεται σε οθόνες LCD, ένα άλλο χαρακτηριστικό του νέου οικονομικού τηλεφώνου, αναφέρουν οι αναλυτές. Μια άνοδος στις παραγγελίες θα ενισχύσει τα καθαρά κέρδη εταιρείας που μετρά 11 χρόνια ζωής καθώς και τη θέση της εναντίον της μεγαλύτερης ανταγωνίστριας Foxconn, που είναι ο κυρίαρχος παίκτης μεταξύ των συναρμολογητών iPhone.

  Η TrendForce, εταιρεία ερευνών αγοράς που εδρεύει στην Ταϊπέι, πιστεύει ότι "η Pegatron θα είναι ο βασικός προμηθευτής υπηρεσιών ηλεκτρονικού εξοπλισμού για την οικονομική έκδοση".

  Η Pegatron θα πάρει περίπου το 60% του προϋπολογισμού του 2018 για τις παραγγελίες iPhone, σύμφωνα με τον Eddie Han, ανώτερο αναλυτή της βιομηχανίας της Market Intelligence & Consulting Institute στην Taipei.

  Αυτό απλά επειδή η Pegatron συναρμολογεί μοντέλα τηλεφώνων με LCD, εξηγεί ο Han. Η Wistron, μία άλλη κατασκευάστρια από την Ταϊβάν,  θα ανταγωνιστεί την  Pegatron, αλλά έχει κινήσει υποψίες ότι χρησιμοποίησε μη εξουσιοδοτημένα εξαρτήματα σε προηγούμενα iPhones. "Καθώς η παραγωγή των iPhones LCD της Wistron είναι πιθανό να αναβληθεί, η Pegatron πιθανότατα θα επωφεληθεί, καθώς θα εξασφαλίσει μεγαλύτερο μερίδιο στις παραγγελίες iPhone φέτος", λέει ο Han.

  Η Foxconn δεν θα ανταγωνιστεί για τις παραγγελίες για του οικονομικού iPhone, επειδή ειδικεύεται στη συναρμολόγηση συσκευών με οθόνες OLED ανώτερης ποιότητας.

  "Η Pegatron έχει γίνει ένας από τους σημαντικότερους κατασκευαστές της Apple", λέει ο Mo Jia, αναλυτής της ερευνητικής εταιρίας Canalys στη Σαγκάη. Μεγάλο μέρος των εσόδων της προέρχεται από την παραγωγή των προϊόντων της Apple, και αυτή σε αντάλλαγμα βοηθοά τον αμερικανικό τεχνολογικό γίγαντα να μειώσει την εξάρτησή του από το Foxconn, προσθέτει.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  133,9 δισ. $

  -209,6 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  97,6 δισ. $

  +421,2 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  84,5 δισ. $

  -427,5 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  80,1 δισ. $

  +429,5 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  65,7 δισ. $

  -41,9 εκ. $