Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Ιουλ-2018 12:19

  Δημιουργεί κοινοπραξία με πορτογαλικό κατασκευαστικό κολοσσό ο Νιγηριανός πολυεκατομμυριούχος Kola Karim

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Δημιουργεί κοινοπραξία με πορτογαλικό κατασκευαστικό κολοσσό ο Νιγηριανός πολυεκατομμυριούχος Kola Karim

  Ο ενεργειακός και βιομηχανικός όμιλος Shoreline, που ελέγχεται από τον πολυεκατομμυριούχο Kola Karim δημιούργησε μια κοινοπραξία με τη Mota-Engil, μια εισηγμένη πορτογαλική κατασκευαστική εταιρεία, με ισχυρή παρουσία στη νότια Αφρική. 

  Σύμφωνα με πληροφορίες του Global Construction Review, η νέα κοινοπραξία θα έχει την επωνυμία Mota-Engil Nigeria και στόχο την ανάληψη μεγάλων κατασκευαστικών έργων στη Νιγηρία. 

  Η Mota-Engil θα κατέχει το 51% της Mota-Engil Nigeria και η Shoreline το 49%.

  Η Mota-Engil είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Λισαβόνας και δραστηριοποιείται σε κατασκευαστικά έργα, σε δημόσια έργα, σε λιμενικές δραστηριότητες, στη διαχείριση αποβλήτων, νερού και στα logistics. Η εταιρεία αυτή τη στιγμή έχει κεφαλαιοποίηση που ξεπερνά τα 800 εκατ. δολ. και παραγγελίες που ξεπερνούν τα 5 δισ. δολ., εκ των οποίων τα δυο δισ. αφορούν την Αφρική. Μεταξύ άλλων σημαντικών έργων, αυτή την περίοδο η Mota-Engil κατασκευάζει το αξίας 820 εκατ. δολ. Bugesera International Airport στην περιοχή Μπουγκεσέρα στη Ρουάντα.

  Ο Kola Karim, 49 ετών, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους Νιγηριανούς επιχειρηματίες. Η Shoreline Group, ο όμιλος που ίδρυσε και ελέγχει, δραστηριοποιείται στις έρευνες και στην παραγωγή πετρελαίου, στην παραγωγή ενέργειας, στις κατασκευές, στις συναλλαγές εμπορευμάτων και στις τηλεπικοινωνίες. Το βασικό του περιουσιακό στοιχείο, η Shoreline Natural Resources, είναι η τρίτη μεγαλύτερη εγχώρια παραγωγός πετρελαίου στη Νιγηρία, μετά τις εισηγμένες Seplat Petroleum και Aiteo E & P Ltd. Η Shoreline Natural Resources αντλεί 55.000 βαρέλια πετρελαίου τη μέρα και υπολογίζεται ότι διαθέτει 1 δισεκατομμύριο βαρέλια σε αποθέματα αργού πετρελαίου. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  140,0 δισ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  96,4 δισ. $

  +0,0 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  84,2 δισ. $

  +0,0 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  67,5 δισ. $

  Carlos Slim Helu

  Carlos Slim Helu

  64,9 δισ. $

  +0,0 εκ. $