Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 13-Ιουλ-2018 11:27

  Γιατί τα $6.000 είναι κρίσιμο όριο για το bitcoin

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Γιατί τα $6.000 είναι κρίσιμο όριο για το bitcoin

  Του Panos Mourdoukoutas

  Από όταν η τιμή του Bitcoin φλέρταρε με το επίπεδο των 20.000 δολαρίων στα τέλη του περασμένου έτους, έγιναν αρκετές διορθώσεις που το οδήγγσαν κάτω από βασικά επίπεδα στήριξης. Αλλά υπάρχει ένα επίπεδο στήριξης που φαίνεται να κρατάει γερά: τα 6000 δολάρια.

  Υπάρχουν τρεις εξηγήσεις γι 'αυτό.

  Μία από αυτές είναι τεχνικής φύσεως. "Τα 6000 δολάρια αντιπροσωπεύουν πτώση 70% από το υψηλό των 20.000 δολαρίων που άγγιξε το Bitcoin τον Δεκέμβριο του 2017 ", λέει ο Ben Marks, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Blocktrade Capital. "Από τις εννέα διορθώσεις του Bitcoin που έχουν συμβεί ποτέ, η μέση αντιστάθμιση είναι 64% και εάν εξετάσετε μόνο τις διορθώσεις που διαρκούν περισσότερο από 50 ημέρες, η μέση αντιστάθμιση είναι 76%. Έτσι, η μείωση κατά 70% που αντιπροσωπεύουν τα 6.000 δολάρια είναι ευθυγραμμισμένη με τα ιστορικά δεδομένα".

  Έπειτα υπάρχει και η ψυχολογία. "Πιστεύω ότι όταν η τιμή του Bitcoin πέφτει κάτω από τα 6.000 δολάρια και στο εύρος των 5.000 δολαρίων προκαλεί κάτι στους traders και τους developers, τους ωθεί σε δράση και τους υποκινεί να λειτουργήσουν συνεργατικά, κάνοντας ό, τι είναι απαραίτητο για να μην αφήσουν την τιμή να πέσει κάτω από $ 5.000", προσθέτει ο Marks.

  Ο Chris Kline, συνιδρυτής και διευθυντής λειτουργιών της Bitcoin IRA, συμφωνεί. "Κατά τη γνώμη μου, δεν είναι η τιμή των 6.000 δολαρίων που είναι κρίσιμη. Το σημαντικό είναι ότι το Bitcoin παραμένει σταθερό μέσα σε αυτό το εύρος τιμών. Πράγματι, το Bitcoin έχει κρατηθεί σταθερό στην περιοχή των $6.000+ τις τελευταίες εβδομάδες".

  Και υπάρχουν και τα θεμελιώδη. Όπως το κόστος των πόρων που χρησιμοποιούνται για τη συντήρηση και την επικύρωση ενός κρυπτοπαγίου, που καθορίζουν την "εγγενή αξία".

  Η "σιδερένια" τιμή του Bitcoin είναι περίπου 6.000 δολάρια επειδή το μέσο σκληρό κόστος της εξόρυξης Bitcoin είναι λίγο κάτω από 5.000 δολάρια - με υψηλές τιμές που ξεπερνούν τα $ 15.000 σε μερικές χώρες και χαμηλά μόλις πάνω από $ 500 στη Βενεζουέλα", λέει ο Shidan Gouran, της Global Blockchain Technologies. "Ο λόγος για τον οποίο δεν έχει πέσει ακόμη στα επίπεδα του σκληρού κόστους είναι πιθανότατα εξαιτίας ενός συνδυασμού συνεχιζόμενης κερδοσκοπίας τιμών -και ενός premium πάνω από την τιμή" spot ", το οποίο είναι κοινό στις συναλλαγές των εμπορευμάτων.

  Για παράδειγμα, λέει ο Gouran, οι λιανικοί αγοραστές χρυσού θα πληρώνουν συχνά έως και 5% περισσότερο από την τιμή spot. "Φυσικά, το Bitcoin είναι πολύ πιο ευμετάβλητο από τον χρυσό, επομένως είναι απολύτως εύλογο οι επιπτώσεις της κερδοσκοπίας και των premiums πάνω από την τιμή spot να οδηγήσουν το Bitcoin να έχει αξία πάνω από το σκληρό του κόστος, οδηγώντας μας στην τιμή των 6.000 δολαρίων που είναι σχετικά σταθερή από τον Ιούνιο . "

  Για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για την αξία του Bitcoin, ο φοιτητής μου Greg Giordano και εγώ μελετήσαμε εκτιμήσεις από το οικονομετρικό μοντέλο του Haye. Διαπιστώσαμε ότι η τρέχουσα εγγενής αξία του Bitcoin είναι $ 7608,48, όχι πολύ μακριά από το επίπεδο των $ 6000.
   

  Παρολ' αυτά, οι οικονομετρικές εκτιμήσεις υπόκεινται σε κάθε είδους θεωρητικούς και εμπειρικούς περιορισμούς.
  Γι αυτό και τα συμπεράσματά τους θα πρέπει να ερμηνεύονται με εξαιρετική προσοχή.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  135,6 δισ. $

  +938,5 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  95,1 δισ. $

  +90,7 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  83,6 δισ. $

  -836,7 εκ. $

  Amancio Ortega

  Amancio Ortega

  66,2 δισ. $

  -400,0 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  64,9 δισ. $

  -1.661,8 εκ. $